SVE_1986 72 #1 Публикувано 31 Август, 2011 Здравейте колеги.Мисля да си взема тънък вентилатор за водния радиатор,че на стоковия дифузьора му минава много близо до даунпайапа и при повече раздаване на газ почва да се разтапя.Някой кара ли със такъв вентилатор и какви са му впечатленията.Какво е значението дали ще е с извити или прави перки? За такъв става въпрос: Uploaded with ImageShack.us Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #2 Отговорено 1 Септември, 2011 Вентилаторите с извити перки по принцип имат по-тиха работа и (уж) по-голямо КПД. Ако можеш обаче, запази си стоковия дифузьор, "силата" на вентилатора е в него . Имаш ли термолента по тръбите?п.п. Това на снимкаа ми прилича на "климатиков" радиатор, или аз се бъркам?... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SVE_1986 72 #3 Отговорено 1 Септември, 2011 Шумът от вентилатора не ме притеснява.Стоковия дифузьор със сигурност отпада,дори си мисля да монтирам вентилатора пред радиатора за повече място в коша.Имам термолента по тръбите,но и тя не спасява положението .Такива вентилатори има колкото си искаш по тунинг магазините с какви ли не размери,дават ги да се използват точно когато ти е ограничено мястото в коша Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #4 Отговорено 2 Септември, 2011 Ами мислил ли си са 2-ри 3-ти пласт с термолентата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #5 Отговорено 2 Септември, 2011 Сложи една-две снимки ако не е проблем, че ми е интересно да погледна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SVE_1986 72 #6 Отговорено 4 Септември, 2011 Дифузьора съм го изрязъл за да не опира,но и това не помогна.Ето колко близо минава до даунпайпа Uploaded with ImageShack.us Ето и нанесените поражения Uploaded with ImageShack.us Вчера си взех тънък вентилатор с прави перки 280мм дм на мерката. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Продават се и монтажни елементи за вентилатора,но нямаше налични в магазина от който пазарувам и се наложи да ходя до строителните .Болтове 4мм/40мм с гайки. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Болта трябва да премине през ламелите на питата и да излезне от другата страна,за целта се използва нещо тънко и остро-отверка или нож. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Сложих и подложка за ламинат,че като стягам да не опира всичко в питата. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Обратно на мястото му Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Посоката на въртене се обръща ката се разменят местата на кабелите. Ето и клип със същата процедура,само че с монтажните елементи При първа възможност си взимам по-дебел алуминиев радиатор,че за момента имам проблем с температурата на охладителната течност и перката е на копче. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #7 Отговорено 4 Септември, 2011 Даа, наистина си имал проблем с греенето .Казваш, че имаш проблеми с температурата на охлаждащата течност, това с новия радиатор ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #8 Отговорено 4 Септември, 2011 С това захващане на перката ще скапваш радиаторите.Измисли друго! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SVE_1986 72 #9 Отговорено 4 Септември, 2011 (Редактирано) Player101-да,започна да грее с малкия радиатор,с големия стоковия нямаше ядове,но целта беше скъсяване на турбо пътища.Sebulba-със сигурност ще споделя на първите 1000км какво е състоянието на радиатора,но честно да ти кажа невярвам да го скапя.За алуминиевия ще си взема монтажните елементи . Редактирано 4 Септември, 2011 от SVE_1986 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #10 Отговорено 5 Септември, 2011 Освен, че ти е по-малък радиатора, виждам, че си монтирал вентилатора отпред. Той също пречи на въздушния поток да обдухва радиатора. И накрая - "кръга" на радиатора не обхваща целия радиатор, едно 15-20% от площта си остава неохлаждана. Ето какво имах предвид като ти казвах, че силата на вентилатора е в дифузьора . Освен че обхваща цялата площ, дифузьора и ускорява въздушния поток. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове