J's Racing BB8 49 #1 Публикувано 31 Август, 2011 Здравейте колеги!Преди малко попаднах на ето този сайт - http://www.maxituning.es/maxiocasion/kit-valvula-de-descarga-tdi-diesel-dump-valveblow-valve-dieselТова както се вижда е разтоварващ клапан НО за дизелов двигател.Наясно съм с принципа на работа и на двата мотора(турбо,и точно за това ми е чудно как този клапан въобще ще работи?Гледах няколко клипа и наистина работи както при бензиновия двигател.Искам малко конкретно обяснение по този въпрос,също и на какви цени се намират в България(ако въобще ги има тук.).Предполагам ще е интересно и на другите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #2 Отговорено 1 Септември, 2011 Гледах на един сеат как го бяха направили:Едно копче на педала на газта и когато отпуснеш педала се задейства соленоид подава вакум към клапана... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #3 Отговорено 2 Септември, 2011 (Редактирано) Я да видим дали съм разбрал.Трябва да пуснеш педала до край после клапана се отваря шрез вакум-може би от смукателния колектор?Щото гледам че на другия му краи е свързано някакво макруче но незнам къде отива-би трябвало да е в колектора. Редактирано 2 Септември, 2011 от Valio! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #4 Отговорено 2 Септември, 2011 Точно така, като пуснеш педала на газта. Като пуснеш педала на газта затваряш верига която управлява електро-магнитен клапан който от своя страна подава вакум към BOV-а.Но това не е много добра идея според мен, защота на празен ход двигателя ще смуче въздух не през филтъра а през BOV-a и от там може да си създадеш проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове