Jump to content

Recommended Posts

Guest dj_freak

Нямам много голямо наблюдение върху този автомобил с този двигател щото от скоро имам тази перла ама ме притеснява че на равно не мога да развия скорост над 170. Това нормално ли е драги колеги.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_freak

А пък разхода си е около 8 литра бензин

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Нямам много голямо наблюдение върху този автомобил с този двигател щото от скоро имам тази перла ама ме притеснява че на равно не мога да развия скорост над 170. Това нормално ли е драги колеги.

<{POST_SNAPBACK}>

На колко оборота ги постигна?

Аз повече от 150 по километраж не съм вдигал (не смея :D ) и оборотомера показва около 4000 на 5-та !!! Предполагам че е от грешката в километража, все пак моята е Д14А3, 75 коня и я дават макс. 165 км/ч.

Може би километража ти е верен или показва по-малко, или скоростите са ти къси (дори 5-та), а 8 разход мисля че е нормален, все пак не караш с 90 :D

Дано не е проблем с колата, все пак не пишеш че нещо бучи, трака и т.н. като караш с тази скорост ;)

А филтри и т.н. смнял ли си скоро, може да не й достига въздух примерно ... не знам, не съм спец ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stonez

<{POST_SNAPBACK}>

Според мен това е нормално. Колко повече да искаш от този мотор, все пак е 1.4.... не е 2.0л pepsi ... :D ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest triegger

<{POST_SNAPBACK}>

Според мен това е нормално. Колко повече да искаш от този мотор, все пак е 1.4.... не е 2.0л pepsi ... :D ?

<{POST_SNAPBACK}>

Колега аз съм се возил в 4 ген. сивик 1,4 дуо карборатор с 205 км. Какво му е на 1,4 мотора.Тук в форума има хора които с 1,3 мотори са вдигали по 180км/и аз съм го правил на съпругата ми с D13B2 то/. Извинявай ама малко принизително прозвуча твоето мнение на човека за двигателя може да има проблем с него и за това е пуснал поста за КОМПЕТЕНТНИ мнения а не за подигравки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stonez
Отговорено (Редактирано)

Не смятам , че мнението ми е подигравка, напротив.Нищо му няма на двигателя, и аз това казвам ... икономичен , но не и бьрз.Чудно ми е колко км/ч иска да изкара от него, като по каталог, толкова си му дават. Е, по нанадолнище и 200км/ч може да докара.А този стар сивик 4г. с 1.4 dual, нищо чудно да вьрви повече от д14а4.Те старите мотори, в някои случаи са по- сполучливи от новите :D Поздрави :D

Редактирано от stonez

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

Я я напъни на 4-та до колкото може, дълбокоуважаваният ни колега Майна 6 ген. Прави доста повече с неговата на 4-та и на 5-та пада до горе-долу колкото и ти казваш, та юруж на 4-та.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest NCN

<{POST_SNAPBACK}>

Според мен това е нормално. Колко повече да искаш от този мотор, все пак е 1.4.... не е 2.0л pepsi ... :unsure: ?

<{POST_SNAPBACK}>

Ако се видим някъде ще ти дам да покараш да видиш 1,4 dual carb как върви хем с 15"х7. ;) 200 е по-трудно, но 160 на 5100об. си държи без никакви грижи 170,180-си ходи....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_freak

Моите гумета са 15" също не я свистя на 4-та до дупка а около 5000 об. след което вкарвам 5-та там сам на 4000-4500 мах . Не я юркам кофти ми е. Но на бензинец. Имам и един проблем със запалването. Сутрин или при по голям интервал от време при старт въртя около 5 сек. за да закачи иначе не ще. След което ако отпусна газта тя гасне. Първоначално подавам и поддържам газта за около 1 мин. след което оборотите се нормализират.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_freak

Не се чува тракане и други такива при движение с мах пауер

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

ЕG3 с 4 човека на равен участък > 190 км на 5 ! :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

ето го и Майната..... :unsure: виж ся майна, ако от 120км/ч тръгнеш на 5-та да ускоряваш, наистина ще "опреш в дувара" на 170 и си до там!!!ай ся пробвай следното -газ на 3-та ->145, газ на 4-та ->190 - 200 (всичко това се развива на равно, не по нанадолнище), няма са плашиш - това са около 7000 оборота, влизаш малко в лютеницата, аз съм ги поддържал 20мин. с натоварена със стока кола без да имам никви проблеми, а като ти падне адреналина и се успокоиш че ти върви колицата повече от 120 коньова немска или френска катафалка, ръгни 5-та и си в икономичен режим ;) Знай, че при нашите коли 4-та и 5-та са с отрицателни предавателни числа и при малкия двигател 5-та се равнява на 6-та при по-големите, т.е. там нямаш нужната еластичност, а само икономия ;) разхода ти трябва да е 7-мах 8 градско, 5-6 извън, като си зависи от състояние на колата, сезон, климатик и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...