Jump to content
Guest Tino

ВНИМАНИЕ Хондажии

Recommended Posts

Guest Tino
Публикувано (Редактирано)

Ами прочетох нещо което ме обнадеждава до някаква степен и ужасава до друга :):)Благодарение на тунинг.бг ви предодтавям тази тема и адрес за да прочетете и за голямото ни съжеление да намалим скоростта :D Предоставям ви и направо текста ако не искате да влизате в дадената страница

Внимание! Папараци с пагон на улицатаТри екипа катаджии кръстосват денонощно столицата

“Цариградско шосе”, сряда 10,30 ч. Жълто пежо лети с бясна скорост. Шофьорът говори по мобилния си телефон. В средната лента се движи цивилен автомобил на КАТ. Радарът в колата показва, че пежото е вдигнало 140 км/ч при ограничение 80 км. Нарушителят незнайно е сниман от дигиталните камери в автомобила на Пътна полиция. До 10 дни нищо неподозиращият водач ще получи "честитка". За това, че е превишил скоростта с 60 км, ще му се отнемат 16 контролни точки и още 6 за разговор по GSM без устройство "свободни ръце". Шофьорът ще плати и 70 лв. глоба. Това не е епизод от екшън. Просто част от ежедневието на КАТ.

Три цивилни коли на КАТ, снабдени с камери и радари, обикалят денонощно софийските улици. На пръв поглед колите по нищо не се различават от останалите на пътя. Те обаче са снабдени с най-модерната техника за пътен патрул. Във всяка кола са монтирани две дигитални камери на предното и задното стъкло. Между предните седалки има екран. На него катаджиите виждат колите, които нарушават Закона за движение по пътищата. Всичко, което става пред и зад необозначените коли на КАТ, се заснема от камери. До страничното ляво огледало се намира радар. Той работи на два режима. Единият излъчва сигнал, а другият не. Според главен сержант Огнян Горанов антирадарите вече са отживелица. Той и колегата му патрулират по 8 часа на ден. Смяната им е напрегната, но са доволни, че са едни от първите, които работят с модерната технология. Когато засекат нередовен водач, шофьорът на патрулката пуска радара, а колегата му следи камерата. След като установят, че автомобилът се движи с превишена скорост, пътните полицаи приближават образа на камерата, за да проверят за други нарушения. На ден неуморните полицаи снимат над 25 автомобила. От началото на годината патрулите са заснели 2571 нарушители на Закона за движение по пътищата, като 1335 са санкционирани с актове. От тях 361 са глобени за неправилно спиране и паркиране. За превишена скорост са съставени 811 акта. За други нарушения са издадени 163 фиша. На 736 водачи е наложен запор върху бъдещи услуги в КАТ. В случай че на шофьора се наложи да смени регистрационния номер на колата, талона или да получи друг документ, той първо трябва да си плати глобата. Седмица след "щракването" с катаджийските камери шофьорите получават призовки да се явят в КАТ в кв. "Дървеница". На привиканите водачи се пуска запис на нарушението. Виновниците се откриват по регистрационния номер на автомобила. Голяма част от шофьорите нарушители обаче не са собственици на колите, които управляват. Тогава КАТ изисква от притежателя на автомобила да каже кой е бил зад волана в посочения ден. В случай че не окаже съдействие, глобяват него. До края на есента КАТ очаква и 260 стационарни камери. Те ще бъдат монтирани на всички входове и изходи на магистралите у нас, както и на възловите кръстовища в страната. С помощта на тези камери пътните полицаи ще могат да следят трафика и леките катастрофи на кръстовищата, за които повечето шофьори не сигнализират. Със стационарните камери КАТ ще заснема и арогантните водачи на пътя, за които скоро ще има точно определени наказания.

Да се надяваме намалят катастрофите и жертвите по нашите пътища :) Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jamie

Успокой се, 1. Трябва да се докаже превишението на скоростта - знаеш ли колко показва радара ако патрулката се е движила с 50 км/ч а аз съм засечен докато съм я изпреварвал с 130 да речем ? 130-50=80 км/ч.2. Никой не може да задължи собственика да каже кой е карал колата и на това основание да глобят него.Това което четеш си е вестникарска изцепка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez

Това си е нправо незаконно.

В Италия съм чувал, че почти навсякъде има монтирани такива камери. Само че разликата е, че има знаци които те предупреждават за тяхното присъствие. Никой няма право да те снима без твое знание, още по - малко органи на реда.

Но това е в нормалните държави. Тук при нас както винаги всичко е криворазбрано.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jamie

В Италия съм чувал, че почти навсякъде има монтирани такива камери. Само че разликата е, че има знаци които те предупреждават за тяхното присъствие. Никой няма право да те снима без твое знание, още по - малко органи на реда.

Но това е в нормалните държави. Тук при нас както винаги всичко е криворазбрано.

Това за снимането без твое знание е нарушение на конституцията.

Аз не се тревожа от подобни писаници :-)))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iltcho

хахахаха абе колега, на мен ми изхвърча полицая буквално от драките, че съм превишил ограничение в извънгадси участък 60 км с 14 километра отгоре и ми писа фиш 15 лева - ти за камери ми говориш и за незаконни щуротий. Т.е има знак за ограничение 60 - аз бях със 74 и той - прас 15 кинта ;);) майната му - нека и той яде ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Това с камери в движение в БГ трудна работа но може и да стане като гледам американците имат такива камери и от движение им показва с колко караш ако и тия са такива МОЖЕ.До колкото другите камери ВЕЧЕ СЪМ ПОТЪРШЕВШ имах призовка и като отидах в кат паднах от смях за кво стаа въпрос не е изтина но това е друга тема ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Не знам дали е конституционно нарушение , но в Германия тази година се скъсаха да снимат и ТО ОТ КОЛИ без озобщо да знаеш че има някой,разликата беше че колата беше спряла ;) Така че не знам дали имат право или не,НО ако нямат .... Ще имат ;) КАТ правят си каквото си искатV-tec я сподели с нас,узадачи на ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Ми какво да ви кажа пристига по пощата една призовка и се чуда КО стааа когато гледам КАТ отивам там в една стая ако не се лъжа номер 15 и един юнак ми показва колицата ми и вика твоита ли е казвам му да и тои ми ето виж на бул.България 100метра преди бул.Черни връх на снимката чак си пише с колко съм карал НАЧИ населено място ограничение 50 аз със 60 отгоре така се води де НО и на какви приказки се наслушах аиде да не споменавам ЩОТО.... Обаче да го ;) ба моо готина снимка беше като за 110км немаше и грам размазано ма кво да им кажа а и между другото като бех там има и 1 добра полза ДА ВИ КАЖА ИМАТ И КАМЕРА НА КРЪСТОВИЩЕТО НА ТЕАТЪР СОФИЯ или зад канала както го знаете ДЕ ;) така че не минаваите на червено щото КАРЛОС ЧАКАЛА и това разбрах че му казват така на тоя които пуска записите ще ви разобличииииииииииии ;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Ми какво да ви кажа пристига по пощата една призовка и се чуда КО стааа когато гледам КАТ отивам там в една стая ако не се лъжа номер 15 и един юнак ми показва колицата ми и вика твоита ли е казвам му да и тои ми ето виж на бул.България 100метра преди бул.Черни връх на снимката чак си пише с колко съм карал НАЧИ населено място ограничение 50 аз със 60 отгоре така се води де НО и на какви приказки се наслушах аиде да не споменавам ЩОТО.... Обаче да го ;) ба моо готина снимка беше като за 110км немаше и грам размазано ма кво да им кажа а и между другото като бех там има и 1 добра полза ДА ВИ КАЖА ИМАТ И КАМЕРА НА КРЪСТОВИЩЕТО НА ТЕАТЪР СОФИЯ или зад канала както го знаете ДЕ ;) така че не минаваите на червено щото КАРЛОС ЧАКАЛА и това разбрах че му казват така на тоя които пуска записите ще ви разобличииииииииииии ;);)

И кво стана после?Мене ако ме заснемат сигурно ще съда КАТ за това, че ми нарушават личните права.Поне в чужбина като те засекат те спира полицейския автомобил, а не ти пращат честитки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sand0

Успокой се, 1. Трябва да се докаже превишението на скоростта - знаеш ли колко показва радара ако патрулката се е движила с 50 км/ч а аз съм засечен докато съм я изпреварвал с 130 да речем ? 130-50=80 км/ч.2. Никой не може да задължи собственика да каже кой е карал колата и на това основание да глобят него.Това което четеш си е вестникарска изцепка.

Опала. ;)Там е работата че радара е вързан сас скороста на полицеискиа автомобил ;) така че споко вярно отчита 130км ;)Тоест отчита че се отдалечаваш с 80Км/ч от самите тях (при положение че те карат с 50Км/ч)Демек80Км/ч + 50Км/ч = 130Км/чСхващейн?? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Там е работата че радара е вързан сас скороста на полицеискиа автомобил :) така че споко вярно отчита 130км :)Тоест отчита че се отдалечаваш с 80Км/ч от самите тях (при положение че те карат с 50Км/ч)Демек80Км/ч + 50Км/ч = 130Км/чСхващейн?? :)

Моят москвич още на 3та е на 160км/ч ... по километражНали знаеш, че уредите трябва да са калибровани, с годишен печат от института по метрология.Мисля си, че немските радари, имат допълнителен радар, който измерва скоростта на автомобила, не знам как точно - например по сгради, стълбове и т.н. - и двата радара са вързани, и изкарват точна скорост.Това за снимането по без желание - не е точно така. Как тогава са камерите по магазини, бензиностанции и банки?Имаше си някакви изисквания, но и някакви разрешения.Аз лично подкрепям идеята. Стига да не се изроди, както и всичко останало, свързано с КАТ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Patrik

и аз мисля че ще е гот да има камери така ще се намалят катастрофитеа на който му се кара да ходи на божурище ли каде беше или по некой планински път кадето и да сложат камери циганите ще ги откраднат ;) и кадето е сигурно че нема кой да ви глобивсе пак живота и здравето ни (и на другите) са по- важни от некав кеф да дигнеш 130 в градски условияа така и по-малко згазени деца ще има нали ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest KnownHowâ„¢

Първо радарите в колите наистина засичат съвсем вярно ИСТИНСКАТА скорост на движение, защото хората са се сетили, че радара също ще се движи и се отчита и неговата собствена скорост. По този въпрос спор не може да има. Освен това засичането е съвсем точно. Не забравяйте , че живеем в 21 век. Хората вече вкарват бойна ракета през прозорец на къща, а вие се съмнявате в един прост радар. ;) Моето мнение за камерите изобщо ( в коли или по кръстовища) е по-скоро положително. Това със сигурност ще повиши безопасността на движение. С една важна уговорка. Местата да са обозначени с някакъв специален ясен знак. Иначе трябва да има законово основание да го правят скрито. Трябва да се провери имат ли законно право. Ако има изязъл някакъв закон, за който дори не сме чували, то тогава няма какво да се направи. И да ги съди човек (особено в България) само ще си харчи парите. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jamie

Опала. ;)Там е работата че радара е вързан сас скороста на полицеискиа автомобил ;) така че споко вярно отчита 130км ;)Тоест отчита че се отдалечаваш с 80Км/ч от самите тях (при положение че те карат с 50Км/ч)Демек80Км/ч + 50Км/ч = 130Км/чСхващейн?? ;)
Малко взе да измисляш нови модели :-))))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sand0

Нищо не съм измислял :angry: това е принципа на работа на тези радари.Да спомена че в САЩ от хеликоптер ти засицхат скороста :oops:))Така че можеш да минеш с 50км/х прокраи патрулката но преди това хеликоптера тее засякал вече :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Sanders

Смятам , че идеята , като идея е добра, но като всичко тая държава ще се изврати и превърне в най-обикновена гоненица!От друга страна има хора , които карат по-безопасно със 130 от хора каращи с 40!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

Това си е нправо незаконно. Никой няма право да те снима без твое знание, още по - малко органи на реда. Но това е в нормалните държави. Тук при нас както винаги всичко е криворазбрано.

В германия го правят

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jamie

Нищо не съм измислял :oops: това е принципа на работа на тези радари.Да спомена че в САЩ от хеликоптер ти засицхат скороста :o))Така че можеш да минеш с 50км/х прокраи патрулката но преди това хеликоптера тее засякал вече :D

То верно че ония са полицейска държава, но не мислиш ли че малко скъпичко излиза да те засича хеликоптер ? :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sand0

Ми ко им пука че е скъпо :angry:Факта е че го правят :oops:))Знаеш ли колко пати е кражал самолет или хеликоптер над главата ми докато сам карал там :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Ми ко им пука че е скъпо :angry:Факта е че го правят :oops:))Знаеш ли колко пати е кражал самолет или хеликоптер над главата ми докато сам карал там :o

Леле...Ше умра ако трява да карам там...ВТИ-ката 50 хич не ги усеща. Тогава едва 3-та вкарвам...Ужас...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest niki127

Ами аз да ви кажа тук (във Виена) има точно 100 стационарни радара,за камерите не можах да намера статистика!!!! 100 Радара представяте ли си??? Аз лично сам сниман 4 пати!!! Общо 150€...На Цариградско сащо има един радар,който сигурно от 50год. не работи,а колко ли катастрофи щеше да предотврати и колко ли живота щеше да спаси ако работеше?????? Сащо така колко ли литра бензин щеше да осигури за патрулките на полицията,с които да гонат крадците на емблеми,тасове,касетофони и тн. от нашите коли!!!!!!!!! Аз сам ЗА камерите и радарите,но в Българската реалност ми се струва малко невазможно, не мислите ли??? :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TDI

Дам... като идея е добра, подкрепям я, за разлика от другата система да стоиш зад някои храст и като минеш не сас 80 а сас 100 и фрас ела са тука и то това извънградско на хубав главен път да не можеш да караш сас 100 или 120 ами сас 80! А на цариградско не съм чувал някои да му е изпратена честитка доста познавам дето си карат с голяма скорост, дори парадокса като ме вози беше "малко" надвишил ограничението :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Дам... като идея е добра, подкрепям я, за разлика от другата система да стоиш зад някои храст и като минеш не сас 80 а сас 100 и фрас ела са тука и то това извънградско на хубав главен път да не можеш да караш сас 100 или 120 ами сас 80! А на цариградско не съм чувал някои да му е изпратена честитка доста познавам дето си карат с голяма скорост, дори парадокса като ме вози беше "малко" надвишил ограничението :)

Но и за малко... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shnorhel

какво да ви кажа момчета, аз съм карал в Англия...и съм плащал 2 глови от по 60 лири...пращат ти снимка и скорост.....пък ти се оправяи...така че нито е незаконно нито нередно...друг е въпроса че те предопреждават каде има камера....и като има през няколко киолометра няма голям смисъл да юркаш колата и да намаляваш след това:cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CHIPSI

Аз получих честитка :cool:Да ви кажа филмчето е страхотно , грам размазано нямаше

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

идеята като цияло е добра :) стига да не се изроди :lol: както обикновенно става в БГ :( като си помисля колко крадени коли ще ги засичат :lol: колко катастрофи ще се снимат :huh: и тогава ще се види кои е минал на зелено :o и още други положителни неща :P е верно ,че има и лоша страна :( но това е бъдещето :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

Тези с честитките, като ти я покажат дали става да ти дадат една за спомен?! :lol: Ако си имате в колекцията вече такива, дайте и ние да се порадваме! :lol: Колкото до шпионката на Коко, и според мен не трябва да е скрита камера, а по-добре да има знаци. Друг е въпроса, че така като наслагат на достатъчно много места, ще превъспитат тотално водачите на МПС.А за конституцията, там се казва, че на човек личното пространство е неприкосновенно и не може да бъде сниман без негово съгласие, ОСВЕН в случаите когато се намира на публично място. А това с други думи значи "стой си вкъщи ако не искаш да те снимат"! :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nta

ние сме си добре, да ви кажатези коли, доколкото знам, на КАТ са 3 бели ФОРД ЕСКОРТ-а, така че внимавайте с такивано както каза сандо, в щатите виждаш една табелаСкоростта ви се следи от самолет и ходи го виж :lol: а един колега от Дания, ми разправяше за Копенхаген - там има радари навсякъде и ако превишиш максимално разрешената скорост с 10% еди колко си е глобата....ако я превишиш с 50% - ти взимат книжката :lol: а да, и в баш центъра на Копенхаген, ограничението е 30км/ч, т.е. караш с 45 и ти взимат книжката.....направо сме си добре

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radio_manbg

много по хитро ще е да наслагат табели навсякъде но не е задължително да има камери....демек 5 камери - 500 табели а да видим кой ще си рискува гъза???и постепенно да се сложат и на останалите 495 табели по една камера :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

Сещате ли си сцената от филма "Запознай се с нашите" кадето оня пич се състезаваше от светофар до светофар с бащата, е ми тая картинка ми изплува като ги четох тия дивотии с камерите само че стил БГ и колите ще са "Бентли"-ГТ и Ламборджини"-Мускелано и задължително до 50 , незнам как е по чужбината но според мен тия ограничения са нереални и правени за "Жигули 1200" ми то до преди месец по бул. "България" ограничението беше 50 :lol:

В работата колегите на няколко пъти ги снимаха и к'во шефа едно телефонче или най много да отиде до правилната стая при правилния човек и оп нема АКТ, нема снимка, нема нищо

Според мен единствената полза от тия камери за в бъдеще ще бъде по-ниската консумация на бензин идващо от пърпоренето ни с по 50 из София и след време поради намалялата зареждаемост по бензиностанциите ще падне цената на бензина :lol: и тогаз ша настане един кеф! :lol::huh::o:(:(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Според мен единствената полза от тия камери за в бъдеще ще бъде по-ниската консумация на бензин идващо от пърпоренето ни с по 50 из София и след време поради намалялата зареждаемост по бензиностанциите ще падне цената на бензина :lol: и тогаз ша настане един кеф! :huh:  :o  :(  :)  :P

<{POST_SNAPBACK}>

Хахаха колко навътре навлезе :( Ей това е логика :lol:

Да уточня само че няма лоши чувства да не се разбере погрешно :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

Според мен единствената полза от тия камери за в бъдеще ще бъде по-ниската консумация на бензин идващо от пърпоренето ни с по 50 из София и след време поради намалялата зареждаемост по бензиностанциите ще падне цената на бензина :lol: и тогаз ша настане един кеф! :lol:  :(  :(  :)  :P

<{POST_SNAPBACK}>

Хахаха колко навътре навлезе :D Ей това е логика :huh:

Да уточня само че няма лоши чувства да не се разбере погрешно :o

<{POST_SNAPBACK}>

да но така както е в момента скъп бензин , дебнат скрити полицаи и камери навсякаде защо не се покачва раждаемоста :lol:;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Harvester_of_Sorrow
Пичове аз няма да коментирам ама да спомена само малко инфо за софиянци!!! Колеги много внимавайте на кръстовищата на ЦУМ и Орлов мост, набиха яко камери и се снима непрекъснато!!! Един колега се оплака че за една седмица го виката два пъти в КАТ има две снимки от едно и също място!!! Иначе и аз съм за тези неща но поне да оправят магистралите че там да караме като германците!!! Лека и безаварийна на всички!!!! :unsure::ph34r: Редактирано от Harvester_of_Sorrow

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

2. Никой не може да задължи собственика да каже кой е карал колата и на това основание да глобят него.

<{POST_SNAPBACK}>

Наистина е такава практиката, мен ме глобиха за нарушение, защото не мога да кажа кой е управлявал автомобила ми. В конституцията и закона е заложено, че всеки е невинен до доказване на противното. Не може да те осъдят за нарушение, което не си извършил, защото липсва извършител. Обадих се на адвоката си и той каза, че ще подадем жалба и акта ще отпадне, но на мен не ми се губеше повече време с това и оставих нещата както са. Ставаше въпрос за 10 точки, аз нямах предишни нарушения. По-късно си възстанових точките.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest didone

и аз да споделя по цял ден обикалям из центъра и да ви кажа вече не мога да броя до толкова :D по15 камери на кръстовище но забелязах че има поставени табели които предупреждаваттабелите са жълти и на тях пише: ВНИМАНИЕ ЗОНА С 24 ЧАСОВО ВИДЕО НАБЛЮДЕНИЕ!така че колеги тва с незнанието че ни снимат отпадапросто трябва да си караме умната :D умната и дано на никой да не му изпратят честитка :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Относно акта на Демона,мога да ви кажа,че така е записано в ЗДвП -за извършено нарушение по горе споменатия закон и собственика не посочи кой е управлявал автомобила по това време, се съставя акт на собственика :blink: Така,че като те поканят в КАТ да знаеш или водиш с теб тоя,който е нарушил :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

Бе то в София вече неможе да се кара бързо навсякаде са задръствания а ако случайно няма задръстване има дупки ,ями ,кратери :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Founder

значи в ямбол сме с превилегии ...имаме си само дупки , кратери и каньони :blink::D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BasiDi

не ми се говори за КАТ, а и напоследък, въпреки 3те акта за превишена скорост, на няколко пъти ми се разминава, та... ще си замълча :blink: Един номер за пред камерите, помага при слабо осветление със сигурност, понякога и денем. Безцветен лак върху номера. На око всичко изглежда нормално, но на снимките излиза размазано светло петно. В ясно слънчево време не помага.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

не ми се говори за КАТ, а и напоследък, въпреки 3те акта за превишена скорост, на няколко пъти ми се разминава, та... ще си замълча :blink:

Един номер за пред камерите, помага при слабо осветление със сигурност, понякога и денем. Безцветен лак върху номера. На око всичко изглежда нормално, но на снимките излиза размазано светло петно. 

В ясно слънчево време не помага.

<{POST_SNAPBACK}>

Това ми прилича на оная легенда с CD-тата дето си ги весят по огледалата да ги пазят от радари. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...