Jump to content
Guest Policman

климатик

Recommended Posts

Guest Policman

Някой може ли да ми каже с колко фреон се пълни климатична инсталация на Сивик 5г.? :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest trick

Някой може ли да ми каже с колко фреон се пълни климатична инсталация на Сивик 5г.? :unsure:

<{POST_SNAPBACK}>

За 70 кинта ти го пълнят от 0та до горе ама колко литра е .....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust
Отговорено (Редактирано)

от 600 до 650 грама :unsure:тва е инфото от autodata-та

Редактирано от Rust

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

мах до 700гр, но не разбирам защо ти е грамажа, то се пълни не по грамаж, а се създава вакуум и после си засмуква колкото тябва - който го пълни си знае, но да ти вкара преди фреона и малко масло за компресора, че често не слагат и после гърми компресора!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic
Отговорено (Редактирано)

<{POST_SNAPBACK}>

Сивик Купе 95:

Аз дори съм с по-малко фреон, тъй като налягането ми беше високо и майстора вкара с 20 грама по-малко. Налягането спадна драстично, а климатика работи перфекто. Охлажда нормално :P

Успех

Публикувано изображение

Редактирано от Dominic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivan_m

В по-модерните сервизи имат стендове, които се включват в системата на климатика и източват фреона, след което го теглят. На моя Акорд така го премериха миналата година в Аутошоп Анастасов в Пловдив. После стенда връща фреона и добавя нужното количество за съответния модел като добавя и необходимото масло. Това е най-точния метод за да работи климатика както трябва! За целта трябва и да се поглежда по-често прозорчето на филтъра на климатика, както беше споменал XapBu в една друга тема за климатици по-рано. Препоръчително е даже климатика да се включва и в студено време за подсушаване на въздуха в купето. В ръководството на моя Акорд пише, че тази комбинация: отопление на купето + климатик може да се ползва при температури до 0 градуса! Това е хубаво и за компресора, тъй като маслото се стича в най-ниската част на системата и като решим да включим климатика в началото на лятото той тръгва чисто сух!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Благодаря за отговорите,мен ме интересуваше колко количество фреон се слага :unsure: ,тъй като днес поставих на моя Сивик климата от колегата съфорумец Змея от Бургас :P ,за съжаление не успяхме да го стартираме днес,тъй като нещо се е....а инсталацията ,но утре и този проблем ще го решим ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_freak

количеството фреон е 600-650г. Вакуумирането преди да вкараш фреона е задължително за да изкараш влагата от системата и всякакъв остатък от кислород и въздух. Наливането на фреона става през вентила за високо налягане при радиатора. Вкарва се така защото трябва фреона да е течен а не изпарен в газообразно състояние. Причината е че то се разгражда на различни компоненти които го съставят (СН). Фреона се вкарва или по манометри т.е. по високо (кондензация) и ниско(изпарение) налягане или НР и LP. Там високото налягане НР ти е около 18-20 бара а LP 2-2,5 бара, което налягане съответства на конкретна температура. Колкото до маслото то е специално за фреонови системи като при това за фреон12 е едно а за 135 друго. двете масла не са съвместими. Маслото не седи само в компресора то се смесва с фреона и се движи заедно с него по системата: компресор-кондензатор-ресивер където се отделя от фреона и се връща в компресора. :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_freak

А бе пичове как ги слагате тези картинки и снимки като колегата Dominic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

А бе пичове как ги слагате тези картинки и снимки като колегата Dominic

<{POST_SNAPBACK}>

Качваш я през профила си в галерията и после оттам взимаш линк . Това е най-лесния начин ако е на компютъра ти.После го постваш със следния таг :

[*IMG] адрес на линка [*/IMG] (без звездичките)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_freak

мерси

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found