Jump to content
Guest darius

Българското кисело мляко

Recommended Posts

Guest darius

Накъде върви тази държава никой не знае!Лошо мляко!Фалшификати бол,няма да се учудя ако бацила след година липсва:shock:Забележете последните 2 млека с живи клетки Lactobacillus bulgaricus!Японците са луди по този продукт,а нашта държава нехае и пием боклуците,АМА КАК МИ СЕ ПСУВА ,ако знаете.............

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Незнам, обаче нямаше да е лошо да сложат един еталон от домашно приготвено кисело мляко.Просто за база за сравнение.Иначе ние си лапаме от кисело мляко "Елена" и това е :shock: Хубаво мляко според мен-не го казвам само щото тука го правят.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

Накъде върви тази държава никой не знае!Лошо мляко!

Фалшификати бол,няма да се учудя ако бацила след година липсва:shock:

Забележете последните 2 млека с живи клетки Lactobacillus bulgaricus!

Японците са луди по този продукт,а нашта държава нехае и пием боклуците,АМА КАК МИ СЕ ПСУВА ,ако знаете.............

<{POST_SNAPBACK}>

не е за тук, но е крайно належащо такива проучвания да се появят в пресата............и в съда:shock:

В същата статия има линк към още много полезни подобни статии

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Незнам, обаче нямаше да е лошо да сложат един еталон от домашно приготвено кисело мляко.

Просто за база за сравнение.

Иначе ние си лапаме от кисело мляко "Елена" и това е :shock:

Хубаво мляко според мен-не го казвам само щото тука го правят.

<{POST_SNAPBACK}>

:shock: Е аз не съм от там ама и аз си папам Елена. Хубаво е наистина! Тъжно е, че развалят млеката. В повечето основното съдържание е сухо мляко :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

Защо не забелязахте че:На Баба е последно в едната графа но е на 1во в другата :shock:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Защо не забелязахте че:

 

На Баба е последно в едната графа но е на 1во в другата !!!

<{POST_SNAPBACK}>

Аз забелязах, но не съм запознат много с тази втората бактерия :) пък и не съм му фен на бабиното ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

Исках да кажа, че нещата не са напълно черни !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Исках да кажа, че нещата не са напълно черни  !!!

<{POST_SNAPBACK}>

Не съм запознат, защо да не може да има от едното повече, а от другото по-малко?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRACING

Колеги, затова ям само домашно кисело мляко. !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Колеги, затова ям само домашно  кисело мляко. !!!

<{POST_SNAPBACK}>

И аз ако направи мама ама рядко се случва :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

...

Тъжно е, че развалят млеката. В повечето основното съдържание е сухо мляко :)

...

<{POST_SNAPBACK}>

Ако знаеш със кренвиршите какво правят...

А маргарин?

!!!

Киселото мляко е направо цвете спрямо тези продукти.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vinny

Незнам, обаче нямаше да е лошо да сложат един еталон от домашно приготвено кисело мляко.

Просто за база за сравнение.

Иначе ние си лапаме от кисело мляко "Елена" и това е ;)

Хубаво мляко според мен-не го казвам само щото тука го правят.

<{POST_SNAPBACK}>

Еленското мляко е супер как ;) !!! :);)

Ако ме ухапе нещо и реша да си ходя до къщата там другия ЛикЕнд ще ти се обадя да разходим малко хондите из района :>

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

...

Тъжно е, че развалят млеката. В повечето основното съдържание е сухо мляко :P

...

<{POST_SNAPBACK}>

Ако знаеш със кренвиршите какво правят...

А маргарин?

:P

Киселото мляко е направо цвете спрямо тези продукти.

<{POST_SNAPBACK}>

Имам представа горе-долу ама не се интересувам много за да не стана вегетарианец по принуда :P

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Не виждам нищо толко притеснително от статията. Всичко е нормално, само двете млека на данон: Данон, На баба..... се представят доста зле в графата с живите бактерии. Честно да си призная не ме учудва, те са пълни с консерванти. Другите таблици за маслеността и прочее не са изобщо обезпокояващи. Един му пишело 3.6 на капачката, а бил 3.65% голяма работа! Нали не е 4% или 2.6!?!?! Водното съдържание също при част от млеката не е лошо. Някой са доста по-разредени, но е хубаво, че все пак някой е извадил лабораторен анализ за тези съставки.Според мен Пършевицата като цяло е най-качествена и ако вземем среден резултат от всички тестове ще е доста напред в класацията за качествен продукт.Не се връзвайте на журналистите така, те са способни от най-малкото нещо да направят национален проблем. Добре, че статията е подплътена с цифри и ни помага да погледнем трезво на резултата от тестовете :P

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest japan

Не виждам нищо толко притеснително от статията. Всичко е нормално, само двете млека на данон: Данон, На баба..... се представят доста зле в графата с живите бактерии. Честно да си призная не ме учудва, те са пълни с консерванти. Другите таблици за маслеността и прочее не са изобщо обезпокояващи. Един му пишело 3.6 на капачката, а бил 3.65% голяма работа! Нали не е 4% или 2.6!?!?! Водното съдържание също при част от млеката не е лошо. Някой са доста по-разредени, но е хубаво, че все пак някой е извадил лабораторен анализ за тези съставки.

Според мен Пършевицата като цяло е най-качествена и ако вземем среден резултат от всички тестове ще е доста напред в класацията за качествен продукт.

Не се връзвайте на журналистите така, те са способни от най-малкото нещо да направят национален проблем. Добре, че статията е подплътена с цифри и ни помага да погледнем трезво на резултата от тестовете  :)

<{POST_SNAPBACK}>

Верея и Елена само тези имат вкус на мляко. Другите са :fun:

Работил съм за Данон и така знам малко факти - консерванти няма но пък сухо мляко ела да видиш и преди години внасяха сухото мляко от екологично чиста Украйна правете си сметка.

А няма живи клетки нарочна за да кара по 1 месец без да прокисне.

 

Киселото е пак горе долу добре прясното е по зле.

Едно време само домашно - баба и дядо гледаха животинки, лека им пръст...

 

Ех размечтах се :beer:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Yama
Отговорено (Редактирано)

Фалшиви млека има мнооого, защото просто липсва държавен стандарт за производство на кисело мляко! Една единствена фирма от статията е "принудена" да спазва стандарта за производство на българско кисело мляко. Същата фирма произвежда и изнася в Япония прочутата закваска. Меджу другото Мейджи (японската фирма), с продуктите си с наша закваска държи над 30% от пазара на млечни продукти в Япония. По въпроса за изследването... Ми господата малко са се издънили - не пише кой го е правил, нито къде е правено, нито кой го е платил - безплатен обяд няма! Така, че достоверността на направените изследвания е под въпрос. В България има няколко места, където могат да направят подобно нещо, но те не се ангажират с излязлата статия.Освен съдържанието на Лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилус (бактериите в българското кисело мляко), чието наличие и съотношение е много важно, е важно и какви още други бактерии се съдържат – например вредните коли бактерии. Не по-малко значение има и наличието на консерванти, сухо мляко и всякакви други добавки (желатин, мас и др.) за придаване на търговски вид продукта.По въпроса за млеката с най-високо високо съдържание на живи бактерии едно TIP-че - когато изходната суровина е кофти производителя се презастрахова, като яко хака закваска. Но лошата суровина означава наличие на нелицеприятни гадинки (коли бактерии и др.).Аре, че стана твърде много за авто-форум :beer: !п.с. Не работя в нито една от фирмите в статията, нито имам нещо общо с каквато и да е фирма от хранително-вкусовата промишленост!п.п.с. Не се сдържам - Пършевица внася закваска от Холандия (доколкото си спомням), а за данон вече има писано и няма допълнително да стресирам четящите.

Редактирано от Yama

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Фалшиви млека има мнооого, защото просто липсва държавен стандарт за производство на кисело мляко! Една единствена фирма от статията е "принудена" да спазва стандарта за производство на българско кисело мляко. Същата фирма произвежда и изнася в Япония прочутата закваска. Меджу другото Мейджи (японската фирма), с продуктите си с наша закваска държи над 30% от пазара на млечни продукти в Япония.

По въпроса за изследването... Ми господата малко са се издънили - не пише кой го е правил, нито къде е правено, нито кой го е платил - безплатен обяд няма! Така, че достоверността на направените изследвания е под въпрос. В България има няколко места, където могат да направят подобно нещо, но те не се ангажират с излязлата статия.

Освен съдържанието на Лактобацилус булгарикус  и Стрептококус термофилус (бактериите в българското кисело мляко), чието наличие и съотношение е много важно, е важно и какви още други бактерии се съдържат – например вредните коли бактерии. Не по-малко значение има и наличието на консерванти, сухо мляко и всякакви други добавки (желатин, мас и др.) за придаване на търговски вид продукта.

По въпроса за млеката с най-високо високо съдържание на живи бактерии едно TIP-че - когато изходната суровина е кофти производителя се презастрахова, като яко хака закваска. Но лошата суровина означава наличие на нелицеприятни гадинки (коли бактерии и др.).

Аре, че стана твърде много за авто-форум :drunk: !

 

п.с. Не работя в нито една от фирмите в статията, нито имам нещо общо с каквато и да е фирма от хранително-вкусовата промишленост!

п.п.с. Не се сдържам - Пършевица внася закваска от Холандия (доколкото си спомням), а за данон вече има писано и няма допълнително да стресирам четящите.

<{POST_SNAPBACK}>

Където и да работиш явно по-добре си запознат с тези неща. Мерси за инфото :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01
Отговорено (Редактирано)

:unsure: Това за сравнение с ИСТИНСКОТО (ДОМАШНО)КИСЕЛО МЛЯКО и останалите "млекца" е наистина важеен аз съм отраснал с мляко ДОМАШНО кисело и прясно и моето лично мнение е че останалите нямат нищо общо с него освен името тези изследвания наистина не се знае от кой са поръчани но не вярвам да са истински и достоверни както има една бг. поговорка Който плаща той поръчва музиката т.е. РЕЗУЛТАТИТЕ

Всичко останало е прах в очите на потребителите видите ли ядете кисело мляко дрън дрън та пляс. Поне при мен когато ям кисело мляко купено и го сравня с това от кравичката има разлика и във вкуса и в мириса ако щете .А за това че никооога не са от това което пишат е друг въпрос краве с козе се смесва и водичка макар че това е най-малкото зло.

А най-лошото е че много хора са привикнали на тези псевдо млека и не ги различават а и ги предпочитат пред Истинското. Типичен пример за прясното мляко в кафетата горещо мляко, мляко с какао и т.н. един познат пробва с домашно краве прясно реакцията на клиентите много каймак и им миришело на крава е да мирише на парфиум ли е да пастюризираното не е толкова маслено и не мирише на нищо просто вода и оцвтители а и малко нишесте за гъстота.

съжалявам малко се поувлякох ама е така за съжаление

Редактирано от krasimir_01

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

А най-лошото е че много хора са привикнали на тези псевдо млека и не ги различават а и ги предпочитат пред Истинското. Типичен пример за прясното мляко в кафетата горещо мляко, мляко с какао и т.н. един познат пробва с домашно краве прясно реакцията на клиентите много каймак и им миришело на крава е да мирише на парфиум ли е да пастюризираното не е толкова маслено и не мирише на нищо просто вода и оцвтители а и малко нишесте за гъстота.

съжалявам малко се поувлякох ама е така за съжаление

<{POST_SNAPBACK}>

Тука си много прав,познавам много хора на които им се гади от прясно домашно мляко,щото им миришело....Но ако знаеш котките к'во го правят!

Иначе Данон моята писана само го души и ме гледа въпросително,а с кремвиршите от 3.20лв си играе...стига да не е гладна от няколко дни...

Друг тест е да оставите няколко отворени млека за 15дни в хладилника.А познайте кое ще изкара най-много...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Yama
Отговорено (Редактирано)

Тука си много прав,познавам много хора на които им се гади от прясно домашно мляко,щото им миришело....Но ако знаеш котките к'во го правят!

Иначе Данон моята писана само го души и ме гледа въпросително,а с кремвиршите от 3.20лв си играе...стига да не е гладна от няколко дни...

Друг тест е да оставите няколко отворени млека за 15дни в хладилника.А познайте кое ще изкара най-много...

<{POST_SNAPBACK}>

Прави сте за промяната във вкусовете на хората. Преди 10-12 години българското кисело мляко беше по-кисело, т.е. с по-висока киселинност, но с навлизането на вносни продукти и закваски вкусовете се промениха към млека с по-неутрален вкус. Поради това производителите (те са едни) на оригиналната българска закваска (и кисело мляко по оригиналната технология) за кисело мляко разработват щамове на Лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилус и закваска от тях за млека с по-ниска киселинност и неутрален вкус.

По въпроса за трайността: Удължената трайност на днешното кисело мляко не винаги се дължи на наличие на консерванти. Разработени са закваски от които се произвежда кисело мляко с трайност ~15-20 дни (разбира се тук не става въпрос за оставено отворено мляко в хладилника, а за запечатано в кофичката). Трайността се удължава и от по-добрите хигиенни условия на производство. Разбира се безкрайната трайност на някои млека по магазините е просто... брутална и тия работи се консумират на собствен риск!

По въпроса за кренвиршите: Имам пекинез, който точно като писаната на darius въобще не ще да ги погледне, еле пък аз да ги ям!

Редактирано от Yama

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

аз понеже консумирам ужасно много мляко най-вече прясно, проблема съм си го решил от години - сутрин един познат кравар ми го носи в къщи НЕРАЗРЕДЕНО, понеже отдавна знае, че надушвам и 10мл вода в литър мляко :) ся си търся да си посадя в двора дърво, на което растят кренвирши, до тогава не ща и да ги опитам магазинските :angry:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest EgHa`TaKaBa

аз понеже консумирам ужасно много мляко най-вече прясно, проблема съм си го решил от години - сутрин един познат кравар ми го носи в къщи НЕРАЗРЕДЕНО, понеже отдавна знае, че надушвам и 10мл вода в литър мляко :)

ся си търся да си посадя в двора дърво, на което растят кренвирши, до тогава не ща и да ги опитам магазинските :angry:

<{POST_SNAPBACK}>

Майна , сещаш ли се миналата година на Юндола какво домашно кисело мляко ядохме ... Ти даже си взе повече , ако не се лъжа ... :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

е как....домашно беше, донесох си 4-5 кофички да имам за деня :angry:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest EgHa`TaKaBa

Опс , май почти никой незнаеше , че съм присъствала на Хонда-събор :angry:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o
Отговорено (Редактирано)


А какво ще кажете относно грамажа спрямо цената,
например едно време млякото на "Сердика" беше 500мл.
а сега болшинството са по 400
след година две ще са по 300 докато стигне момента в който
ще си купуваме на лъжичка :)

Аз лично съм за не толкова комерсиалното "Маркели"
то беше едно от последните които минаха на 450 и още са си,
единствени са и по отношение на масленоста 3,6 имат
и по евтин вариант "Шипка" и единствени имат подробна таблица
с витамините и другите налични елементи :)
също да не забравяме:
"Маркели" = цена(60ст) +качество(3.6%) +количество(450мл.)


Обаче в момента почти никъде не се намира по дистрибуторската ни мрежа
затова си лапам "Здравец" 0,1 или "Пършевица" 0,5 поне дане се налапвам с мазнини,
незнам дали сте забелязали, но в млеката с ниско съдържание на масленост има най-много протеини :D :D

Редактирано от slus4o

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...