Jump to content
hatecrew

тресене на волана при спиране (само) 60-70 км/ч

Recommended Posts

Колеги помагайте,Колата е Accord 1999 г. 1.8 IES седан, F18B2.Закупена е преди 1 година. Предните и дискове и накладки бяха за смяна, затова наред с цялостното първоначално обслужване, след покупка на автомобил 2-ра ръка ги смених с Delphi, накладки TRW. Сменени са и предните 2 амортисьора - MONROE. Нищо друго по предницата откъм окачване и ходова част не бе пипано, всичко си е здраво. След известно време (около 1000 км пробег) се появи неприятен ефект - само при спиране, когато скоростта падне на 70-60 км/ч започва ужасно вибриране на волана. Отидох в сервиз, замериха дисковете, оказаха се криви и двата макар и с малки отклонения. Смених ги на момента с Zimmermann, и нови TRW накладки. Проблема като че ли изчезна, но отново след около 1000-1500 км пробег пак се появи, абсолютно същите симптоми. Във въпросния сервиз погледнаха колата пак, замериха дисковете - бяха "уж" в норма, изказаха предположение за водачите на челюстите на сп. апарати. Поръчах ги в Бултрако, сложихме ги новите, проблема си остана. Сменяхме местата на гумите (задните отпред) - никакъв ефект. Гумите са летни, този сезон купувани, ориг. размер за този модел Хонда, Bridgestone Turanza. Джантите са си оригиналните на колата, алуминиеви, не съм ги тествал в специализиран сервиз. Правен е реглаж на колата преди седмица на лазерен стенд, имаше леки отклонения, но не решиха проблема. Вече трети сервиз сменям, на път съм трети път да сменям предни дискове и накладки, но не съм убеден, че това ще разреши проблема. Моля, за съвет. Препоръчайте сервиз, където наистина разбират от ремонти на Хонда.Благодаря Ви за вниманието!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сервиза!

 

Делфи имат много ментета, после или при монтирането не чистят главината и дисковете не лягат правилно или ти при спиране ги прегряваш и заминават. Нзн... ;)

От водачи не бях чул да тресе.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Предполагам в сервиза са се уверили че не ти задьржат буталата на спирачните апарати и да ти прегряват дисковете и за това да се криват?  При мен се оказаха задни дискове че са криви. При криви дискове на контатктната повьрхност на диска остава следи от това кьде е трило повече и кьде по малко. Поне при мойте се виждаше както предполагам ще се вижда и при теб.  Но ако са криви дисковете трябва да тресат и при по висока скорост  от 60-70км/ч. Мойте тресяха при всякава скорост но не се усещаше на волана а на купето защото бяха задни. 

Редактирано от mom4i74

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не са ти задържали старите апарати и за тези 1000 км в които си карал сегашните си спирачни дискове да са се изкривили и те ако можеш да ги качиш на струг да видиш дали са прави и евентуално да им удариш един вятър ако има нужда

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Колеги,

Проблема е отстранен. Оказаха се криви и двете главини на предните колела.След смяната им, и нов комплект дискове+накладки всичко е Ок!

Огромни благодарности на момчетата в сервиза от линк-а! Професионално и коректно отношение! :worthy:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как точно се изкривиха тия две главини? :rolleyes: Иначе е добре, когато някой е доволен, но въпроса е кой повече? ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тука нЕкой, нещо, че гледам модовете са наточили секирите яко, но вероятно е силно интересно за колегите как стават тия неща от горния пост... ;) П.П. Ей, да не засегнах някой? :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...