Jump to content
Guest APOLON

Свещи и кабели за свещи

Recommended Posts

Guest APOLON

Здравейте колеги, можете ли да ми кажете кои са най- добрите според вас свещи на коя фирма , съответно и кабелите за тях . Благодаря предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

извинявам се че не ти отговарям пряко на въпроса , но ... на твоите си какво им е ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest APOLON

извинявам се че не ти отговарям пряко на въпроса , но ... на твоите си какво им е ?

<{POST_SNAPBACK}>

Ами нищо им няма, но някъде четох ,че е хубаво да имаш хубави свещи кабели , спортен фитър и т.н . А и някъде по немските сайтове бях гледал по различни кабели от наште. А свещите на колко време се сменят ,знаеш ли?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest paRADOx

Здравейте колеги, можете ли да ми кажете кои са най- добрите според вас свещи на коя фирма , съответно и кабелите за тях .

Благодаря предварително!

<{POST_SNAPBACK}>

И аз искам да знам отговора на този въпрос?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

<{POST_SNAPBACK}>

Ами нищо им няма, но някъде четох ,че е хубаво да имаш хубави свещи кабели , спортен фитър и т.н . А и някъде по немските сайтове бях гледал по различни кабели от наште. А свещите на колко време се сменят ,знаеш ли?

<{POST_SNAPBACK}>

сменят се когато се скапят ,а това как се познава не ме питай :rolleyes:

има много марки качествени свещи , но въпроса е по скоро дали си струва да дадеш по 50лъва на свещ за да се чувстваш с 1-2 коня по голям и 0,05литра/100км по икономичен :unsure: ... и аз още не мога да си отговоря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki

То по тая тема има доста писано но лично за мен кефа цена няма(цитат на варненския ми адаш). :rolleyes: ........та свещи.кабели можеш да смениш за 130 лева и колата ще се чувства перфектно НО(голямото но) тръгнеш ли да вдигаш мощност рано или късно опираш до тях......Бе при тея неща си прецени какво искаш от колата :unsure: че тунинга не е никак еФтино хоби

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Accord6

В инструкциите (английски) на моя Акорд пише, че свещите се сменят на 30 000 мили (48 000 км), а в няколко руски сайта пише, че трябва да се сменят на 10 000 км. Също така в книжката пише да се сменят филтрите на климатика веднъж на 2 години, а руснаците казват 2 пъти в година. Чудя се на кого да вярвам. Може би в БГ условията са по-близки до руските (калпав бензин, мръсни улици...)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest NCN

Здравейте колеги, можете ли да ми кажете кои са най- добрите според вас свещи на коя фирма , съответно и кабелите за тях .

Благодаря предварително!

<{POST_SNAPBACK}>

Ако искаш хубави свещи и нямамаш финансов лимит си вземи иридиум-NGK или Denso. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

Ако искаш хубави свещи и нямамаш финансов лимит си вземи иридиум-NGK или  Denso. :w00t:

<{POST_SNAPBACK}>

А тях би трябвало да ти ги пише кой модел ти трябва на капана на ангренажния ремък. Пише моделите за NGK i Denso - аз си сложих Денсо сега и пей сърце! :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Mи мойта е със същия като твоя мотор и свещите дето й боднах са NGK BKR6E-11. Като алтернатива дават Denso K20PR-U11. Личният ми съвет е да не си хвърляш парите за свещи точно :). Камо ли на stock двигател , разликата е само психологична :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest p0nka7a

Моите са NGK и колицата е "цицка" , но цпоред мене има разлика м/у обикновенните и спортните свещи - и ж разхода и в поведението на двигатела!АКо имаш възможност вземи си спортни :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest da6kata

и мойта е с NGK и съм много доволен от тях ако имаш си земи иридиум там цената е по солена ама за тея свещи не съм чувал лоша дума иначе що се отнася до кабели не съм много компетентен но са се сещам за едни май се казваха Magnecor та некой не помня кой казваше че били убави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Иридиевите и платинените свещи не са точно спортни :worthy: ... просто са по-издръжливи. Иридият е най-скъпият благороден метал (по-скъп от златото, паладият и платината , на вид прилича на второто и третото). При него най-ценното качество е именно изключителната здравина !По темата - такива свещи са подходящи когато двигателят е подложен на прекомерни натоварвания ... което ще рече не само много ръчкане , но и много напомпване преди това. С никой не ми е цел да се заяждам ... просто в случая са излишно хвърлени средства , единствено по-дълъг живот ще получиш като бонус. Хонда мисля дават свещите да се смянят на 40 000км. Иридиевите издържат над 100 000км.В нашите условия и на 20 000 да си ги сменяш , пак ще си по-напред да си караш редовно с новички "обикновени" :blush:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

е аз това исках да кажа , но от иридиеви до иридиеви има разстояние ...замо за пример мойесх да разгледаш колко варират цените в http://prospeed.bg/tuning_product.php?c=3206&s=3239не съм сигурен кой модел за какъв двигател е ,но все-пак имат лека разлика , а някъде бях гледал свещи ,които почваха от 200лв едната

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1
Отговорено (Редактирано)

DENSO ИК16, които са за моя двигател и за още доста (иридиеви) са по 30лв парчето почти навсякъде...Според мен са по-добри от НГК и като цяло май няма по-добри въобще!Кабелите Магнакор са добри ама мн скъпи!Иначе за спортни поне като начало трябва да са над 8мм... т.е. по-дебел от нормалния => по-голяма проводимост + :blush: нашето момче има едни кабелчета дето са такива да сподели впечатления и да каже откъде ги зема :worthy: хаха...В Проспийд предупреждавам да НЕ вярвате на техните обяснения за това коя свещ е за вашия двигател, защото ползват някакъв смотан каталог, който не е верен! Гледате си по упътване и там каквото си пише за вашия двигател. Онея дават вички свещи за всеки двигател и дори за моя модела не го и знаят, че съществува !!!И последно - свещи тук в БГ има но за кабели хубави не съм чул да се продават...

Редактирано от surr3a1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

То по тая тема има доста писано но лично за мен кефа цена няма(цитат на варненския ми адаш). :worthy: ........та свещи.кабели можеш да смениш за 130 лева и колата ще се чувства перфектно НО(голямото но) тръгнеш ли да вдигаш мощност рано или късно опираш до тях......Бе при тея неща си прецени какво искаш от колата  :lol:  че тунинга не е никак еФтино хоби

<{POST_SNAPBACK}>

:blush:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

В Проспийд предупреждавам да НЕ вярвате на техните обяснения за това коя свещ е за вашия двигател, защото ползват някакъв смотан каталог, който не е верен! Гледате си по упътване и там каквото си пише за вашия двигател.

<{POST_SNAPBACK}>

Само дето по опътване не ги посочват иридиевите и платинените :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1
Отговорено (Редактирано)

Отиваш на сайта на НГК или Денсо... там има избор на точно твоя двигател и ти казват кои свещи ти вършат работа !!!NGK Iridium Finder

Редактирано от surr3a1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest APOLON

Mи мойта е със същия като твоя мотор и свещите дето й боднах са NGK BKR6E-11. Като алтернатива дават Denso K20PR-U11.

Личният ми съвет е да не си хвърляш парите за свещи точно :). Камо ли на stock двигател , разликата е само психологична :)

<{POST_SNAPBACK}>

Знаи няма кои знае каква разлика, аз се чудя моите свещи въобще не ги знам ,кога са сменяни , знаеш ли кои са оригиналните свещи на хондичките с които си вървят? А спорти свещи кои се водят, за тези които говорим те спортни ли са

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

тази за който говори колегата surr3a1 се водят спортни(Ирдиеви)....а оригинално хондите са с именно тези за който се говори и тук в темата...DENSO и NGK....даже го пише на повечето хонди на капака на ремъка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest p0nka7a

Ами тези NGK иридиум те са 1-нополусни май , спортните не са ли повече полуси ?(за тези които са на капака на ангренажа говорим нали ?!?!) :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASUSfen

тази за който говори колегата surr3a1 се водят спортни(Ирдиеви)....а оригинално хондите са с именно тези за който се говори и тук в темата...DENSO и NGK....даже го пише на повечето хонди на капака на ремъка

<{POST_SNAPBACK}>

По принцип на хондите са DENSO и NGK , но обикновени

Иридиевите са с по-тънък проводник->по-добра искра

Иридия издържа и на по-висока температура и на механично изкривяване по-добре от сребро , злато и т.н

По-доброто на практика им е :

1.По-дълъг живот

2.Подходящи за тунинговани двигатели

3.По-добра искра->

3.1 По-голяма мощност

3.2 По-малък разход

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust
Отговорено (Редактирано)

Такааам :)значи общото между иридиевите и тези с повече от 1 полюс е по-дългият живот. Например когато купувах веднъж свещи за един 2 литров турбо агрегат препоръчваните свещи бяща 4 или поне 2 полюсни , защото натоварването е много яко и свещта умира бързо.Оттам идва и "спортното" в иридиевите и платинените свещи. При силов тунинг условията са по-тежки и за да не се сменят всеки ден свещи е добре просто да се сложат по-здрави :)Преимуществата които е написал ASUSfen-а са точно така , но трябва да се има предвид че от точка 3.1 и 3.2 ще извлечете само морална облага :)но както се казва често тук "кефа цена няма" :) Това е неоспоримо, така че ако си решил да слагаш яки свещи не виждам защо толкова ти пука к'ъв ше е ефекта :). За мен хубавото е че хем забравяш за смяна за свещи , хем ти е готино че там иридия се поти :)

Редактирано от Rust

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest paRADOx

но както се казва често тук "кефа цена няма" :) Това е неоспоримо, така че ако си решил да слагаш яки свещи не виждам защо толкова ти пука к'ъв ше е ефекта  :). За мен хубавото е че хем забравяш за смяна за свещи , хем ти е готино че там иридия се поти  :)

<{POST_SNAPBACK}>

:) много добре казано :)

:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASUSfen

... но трябва да се има предвид че от точка 3.1 и 3.2 ще извлечете само морална облага  :)

<{POST_SNAPBACK}>

Да , така е . Разликата в мощността и разхода дефакто я има , мо е пренебрежимо малка

... хем ти е готино че там иридия се поти

<{POST_SNAPBACK}>

:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

А някой замислял ли се е за минусите на много-електродните свещи? като например: по-голямо загряване на свещта заради удвоената или учетворена площ, както и ограничения достъп на сместа до искрите поради това че електродите стоят на пътя на сместа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest japan

Колеги за свещи видях много изписано не само в тази тема а за кабели почти нишо.То хубавите свещи с кофти кабели нали се сещате !!! Все пак кой какви е купувал и впечатления ако може да сподели ще е полезно на много хора

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bob

Колеги

за свещи видях много изписано не само в тази тема а за кабели почти нишо.

То хубавите свещи с кофти кабели нали се сещате  :angry:

Все пак кой какви е купувал и впечатления ако може да сподели ще е полезно на много хора

<{POST_SNAPBACK}>

Karaj s originalnite/smenjah 1 kabel -second hand original- 15 lv a nov struva 100 lv edinijat/

Mojesh da gi proverish v Dunev / za 15 lv/ Neoriginalni kabeli vaobshte ne si struva da slagash nezavisimo koja marka sa /

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BAlexandrov
Тук се обсъждаха преди кабели

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jantar

Kupi si kabeli TESLASrawnitelno evtini sa i sa dobriZa sweshtite - az predpochitam NGK

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...