Jump to content
Guest Pi4a_stz^

Компресия?

Recommended Posts

Guest Pi4a_stz^

Така мисля да си взимам една хондичка водих я на доктор да я прегледа като окачване и купе е добре но ме притеснява че като я водихме на маистор показа компресия 5 атмосфери на всички цилиндри но ми звучи малко нереално мотора е Д13Б2 ония маистор бе6е с някав уред самоделка и ме самнява че не6то не е измерил като хората беше правен от свещ о някви си там трабички заварени за нея.Въпросът ми е след като кове на 2-ра 100км и с 5 човека пере по лек наклон надоло с 170 дали може да е вярна тази компресия.И евентуално колко 6те ме бръснат да ми я опраят ако е проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Отиди я премери при свестен майстор където да е реално измерването.При такава компресия небих я взел никога. Това озна4ава 4е определено двигателя е износен. Немисля 4е само сегменти 6те ре6ат проблема. Трябва си основен ремонт.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRACING
Отговорено (Редактирано)

Бахти двигатела, много равномерно износен :D Въпросът ми е след като кове на 2-ра 100км и с 5 човека пере по лек наклон надоло с 170 дали може да е вярна тази компресия.Сега трябва да качиш тези същите хора (не други), палиш и право за Чирпан(там има и кафенца, скарички), за да я пробваш как върви по нанагорното. Та и ако в тази посока върви добре, отиваш при майстора и му казваш, да отива и да си купува нов уред! :)

Редактирано от ASRACING

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01

При тая компресия би трябвало да тече масло и бензин от аспуха и да пали само на дърпане в продължение на километри :):D Егати самоделката тя отчита атмосферното налягане скоро ще вали вземете си чадъри :D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Докарай ми я да и "стъпя на врата"...и щи кажа колко компресия и е останала.... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vodkin

Най-добре е да я премериш със истински и точен уред.Един съвет от изпатил си човек - ако компресията не е в допустимите норми (това от мануала можеш да го видиш) не я взимаи, в противен случай основния ремонт в кърпа ти е вързан.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pi4a_stz^
Отговорено (Редактирано)

Ми масло не гори и я карах по нагорнище от стара загора до казанлак има някои друг километър нагорнище карах си я с 100 120 на 5-та и си ускоряваше бавничко ама все пак 5 човека и на 5-та :rolleyes: незнамще видим кво ще стане ама за 100 км изгори около 6 литра максимум 7 бензин с обикаляне смесено градско извън градско и ръчкане.

Редактирано от Pi4a_stz^

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pi4a_stz^

Пропуснах да кажа че мотора пали винаги от 1-вия път и като е оставена в покои колата не се чува ваобще обаче има спортно гърне и като настъпиш вкарва мн готин звук платен басов :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pi4a_stz^
Отговорено (Редактирано)

Да питам и евентуален ремонт какви пари ще ми коства?Също така да питам понеже това ми е първата хонда която карам до сега сам карал на баща си колата дизел слаба ракия.Таи понеже на дизела съм свикнал нак 2,500 3000 оборота да сменям така карам и хондичката когато не я пана де :rolleyes: ина4е ми е странно че като е на ниски обороти неще да вари бавно набира ама като срачкам по малка предавка и си пали сандалти :unsure: таи де тва нормално ли е щото сам свикнал на дизел и не мога да си преценя.Иначе високите обороти ги владее :D няма оборотомер и ако я взема ша и хакна;)

Редактирано от Pi4a_stz^

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRACING

Ми масло не гори и я карах по нагорнище от стара загора до казанлак има някои друг километър нагорнище карах си я с 100 120 на 5-та и си ускоряваше бавничко ама все пак 5 човека и на 5-та :rolleyes:

<{POST_SNAPBACK}>

Ей да не би хората да са били гладни ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Според мен проблемът идва нещо от мерните единици.По книгите го дават в bar-ове,а тоя пич ти е казал 5 атмосфери,което не е същото май?Поне ти е еднаква компресията :rolleyes: .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRACING

Според мен проблемът идва нещо от мерните единици.

По книгите го дават в bar-ове,а тоя пич ти е казал 5 атмосфери,което не е същото май?

Поне ти е еднаква компресията :rolleyes: .

<{POST_SNAPBACK}>

Мерните единици Бар и Атмосфера си е кажи-речи едно и също. :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pi4a_stz^
Отговорено (Редактирано)

Asracing - В интерес на истината бяха гладни :rolleyes:Колко трябва да е по принцип компресията?

Редактирано от Pi4a_stz^

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRACING

Asracing - В интерес на истината бяха гладни :rolleyes:

Колко трябва да е по принцип компресията?

<{POST_SNAPBACK}>

Добре де не ги ли черпи, по една мешана скара, за новата кола? 10-12 атмосфери трябва да ти е налягането. Не бой се двигателя ти е перфектен, щом в всички цилиндри налягането е едно и също! Лошото е когато има разлики в отделните цилиндри.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pi4a_stz^

Разпитвам за да не се прее..... до няколко дни ще я взема и ще се похваляестествено.:rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

колата спокойно можеш да я караш до 3000. Даже е препоръчително. Ако я караш леко до 3000 ще гори много малко, както вече май си забелязал. Само като ти трябва ускорение не я натискай от под 2500 защото просто няма смисал. Тези хонди ускоряват максимално между 3 и 5000.И все пак, сложи и един оборотомер, щото според мен я караш дори на по-ниски обороти отколкото си мислиш... просто дизелджиите имат такъв навик, а с хондата трябва да караш на маааалко по-високи обороти. Примерно, дизел на 1000-1200об си върви, че и ускорява, но не очаквай такова лесно вървене и от бензина на тези обороти.Поздрави и да я направиш като тая на аватара :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pi4a_stz^

Мерси :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Тези хонди ускоряват максимално между 3 и 5000.

...Емо знам ,че си напред с матряла....мой....ама ше дигна малко летвата....мойта се събужда към 4000 и до 6500 си се развърта "кесим" !Има и свидетели :)....и тестери разни ! :D Абе я който е карал мойта кочинка да си каже !!!;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

признавам си без бой.... на 1.3 НЕЗНАМ как му е разпределен въртящия момент. :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...