Jump to content
Guest vex

Може ли да се промени гласа?

Recommended Posts

Guest vex

Здравейте,карам D13Б2 от сравнително скоро, и имам питане към вас. Дали е възможно по някакъв безболенен начин да променя гласа на двигателя? В момента около 3-4к обороти се чува едно металическо дрънчене (предполагам от ауспуха) и... не ме кефи :)Дали може да стане по безшумна, или да се чува само по ниския спектър от двигателя? Със спортен ауспух ще постигна ли успех поне за тембъра на звука?И да вмъкна още един въпрос: Когато пусна климатика, при форсиране на двигателя ремъка на климатика започва да свири. Сериозен проблем ли е? Решение?Предварително благодаря :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vinny

Здравейте,

карам D13Б2 от сравнително скоро, и имам питане към вас. Дали е възможно по някакъв безболенен начин да променя гласа на двигателя? В момента около 3-4к обороти се чува едно металическо дрънчене (предполагам от ауспуха) и... не ме кефи :)

Дали може да стане по безшумна, или да се чува само по ниския спектър от двигателя? Със спортен ауспух ще постигна ли успех поне за тембъра на звука?

И да вмъкна още един въпрос: Когато пусна климатика, при форсиране на двигателя ремъка на климатика започва да свири. Сериозен проблем ли е? Решение?

Предварително благодаря :D

<{POST_SNAPBACK}>

Това металическо дрънчене е много вероятно да е от гърнето да. Обаче със спортен ауспух :) незнам... виж за гърне нещо ако си по София може да ти докарам моята да я чуеш ама се иска малко да си говедо ако караш на дълго, защото си бучи както трябва няма аларма която да не се включи покрай мен. Живо здраво това гърне ще го махам сигурно скоро и ще го продавам за някакви смешни пари ако разбира се успея да се класирам за едни които продава един съфорумец ама не са едно и две неща и всико по реда си. Това с ремъка по-добре да го прегледаш, но за жалост в София нямам познати, които разбират от това иначе в Търново имам бог на климатиците (авто и за вкъщи)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

иначе в Търново имам бог на климатиците (авто и за вкъщи)

<{POST_SNAPBACK}>

......уфф дано този бог да се казва Веско, че утре идвам в Търново да слага климатик на моето барби :)

:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic
Отговорено (Редактирано)

Здрасти VEX,Прегледах и има няколко теми за климатика и относно спортни гърнета. Една тема дори я моя :blink: ето линк: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=4715&st=0Но за да бъда по-полезен и спестя твоето време:1. Двигател - звук:Сложих Ремус за крайно гърне, махнах катализатора(отбелязвам, че съм купе и катализатора не е при колекторите). РЕЗУЛТАТА: Басов тембър, много расов, няма трещене и пръщене. Ако караш леко само боботи, ако настъпиш става по-шумна, чува се, но не пускаш всяка аларма и е абсолютно поносимо. За магистралата - ако залепиш от 100 нагоре - шумът се изравнява с настилката, т.е. не трябва да си слагаш "шлемофон", за да отидеш на море без да оглушееш. Ремусът е унирверсален - 307 лв. от Хр. Ботев.2. Климатик - имах проблем и аз с климатика - накратко: още като я купих забиваше нос, много тежеше климатика, нямаше мощност и на второто пускане прискърца ремъка и компресора се счупи. Какво се оказа: системата вдигнала високо налягане и затова се е въртял трудно компресора, в следствие на което като го насилиш той се чупи.При теб може да не е точно това. Днес поюрках малко на климатик, до 4000 оборота, но никога не натискам така както при изключен климатик, за да не се товари. Може би ти я настъпваш прекалено и затова прискърцва ремъка. Имаше дори една тема-спор дали климатика трябва да се включва и изключва само до 1500 оборота, и при колко трябва да се кара. Някой хора са карали на климатик и при доста по-високи обороти, затова е спорна темата. Но ти препоръчвам просто някой майстор да ти провери налягането и фреона. Ако всичко е ок, просто не и давай зор :lol:Успех.П.П. Напоследък пропускам срещите на клуба, но ако тази среща, която идва(която се прави на края на всеки месец) е на Околовръстното при Резиденцията на Бояна, може да дойда да придобиеш информация. :lol:

Редактирано от Dominic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vex

Благодарско Dominic :blink:

Точно това ми трябва, басов тембър без да паля алармите на хората :lol:

А климатика скоро е пълнен, и не съм го ползвал много. Може и да му е повечко налягането, ще трябва да го проверя.

До сега не съм идвал на срещи, но мисля да започна да го правя при възможност :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vinny

Благодарско Dominic :)

Точно това ми трябва, басов тембър без да паля алармите на хората :)

А климатика скоро е пълнен, и не съм го ползвал много. Може и да му е повечко налягането, ще трябва да го проверя.

До сега не съм идвал на срещи, но мисля да започна да го правя при възможност :D

<{POST_SNAPBACK}>

Мда аз затова ще го махам моето че си ебало майката като се прибера вечерта и всичко покрай мене почва да пищи чак ме е страх да сляза от колата да не ме :blink: някой хахаха да си помисли че му барам по колицата нещо :lol::lol::lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

Благодарско Dominic :)

До сега не съм идвал на срещи, но мисля да започна да го правя при възможност :D

<{POST_SNAPBACK}>

Мда аз затова ще го махам моето че си ебало майката като се прибера вечерта и всичко покрай мене почва да пищи чак ме е страх да сляза от колата да не ме :blink: някой хахаха да си помисли че му барам по колицата нещо :lol::lol::lol:

<{POST_SNAPBACK}>

моито си бучи и си ме кефи много звука ;) ако не се съскам не пускам алармите ;)

vex-ако доидеш на някоя от срещите ще можеш да чуеш гласчето на много хондета :D и ще можеш да си избереш гарнето което да търсиш да си купиш ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vinny

Благодарско Dominic ;)

До сега не съм идвал на срещи, но мисля да започна да го правя при възможност ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Мда аз затова ще го махам моето че си ебало майката като се прибера вечерта и всичко покрай мене почва да пищи чак ме е страх да сляза от колата да не ме :lol: някой хахаха да си помисли че му барам по колицата нещо :):D;)

<{POST_SNAPBACK}>

моито си бучи и си ме кефи много звука ;) ако не се съскам не пускам алармите ;)

vex-ако доидеш на някоя от срещите ще можеш да чуеш гласчето на много хондета :D и ще можеш да си избереш гарнето което да търсиш да си купиш ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Нещо ми е трудно да не се съскам ;););) иначе и аз съм така ама много бира ми побира десния крак ;) А иначе твоята ако не се лъжа я видях точно пред нас в Дружба една вечер хаха бях кривоглед тогава с две различни крушки на фаровете ама нямах под ръка друга и трябваше да реагирам някак си :blink: ама аз тъкмо да сляза от колата и ти излетя

:lol:

Изв. за :lol: vex

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Благодарско Dominic :rolleyes:

Точно това ми трябва, басов тембър без да паля алармите на хората :unsure:

<{POST_SNAPBACK}>

;) радвам се, че съм бил полезен

See U Later Alligator ;) at the meetings ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...