Jump to content
Guest vex

отпадане на обороти

Recommended Posts

Guest vex

Здравеите,днес сутринта на път за работа, запалих нормално но след като загря и автоматичния смукач изключи (не съм сигурен дали е по същото време или малко по късно) на един от сфетофарите колата без да усетя се изгаси.. паля пак, и усетих че на празен ход оборотите са толкова ниски та чак тресе. Изключих фаровете и оборотите се вдигнаха малко към по нормален режим на работа но пак ниски. Включвам ги пак - падат, сигурно ако включа още консуматори пак ще изгасне. До сега не ми е правила такъв проблем. Принципно имам проблемен акумулатор и на скоро го зареждах. Дали проблема е в акумулатора или? :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков
Отговорено (Редактирано)

Не мисля, че е от акумулатора.

Редактирано от Ивайло Петков

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest relentless

Наистина малко вероятно е да е от акумулатор, но не трябва да се изключва като възможност според мен...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vmom

Аз имам същият двигател и един път само ми се случвало подобно нещо след като заредих по принуда бензин от една незнайна бензиностанция на морето. Следващият път когато сложих бензин проблемът изчезна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vex

Аз имам същият двигател и един път само ми се случвало подобно нещо след като заредих по принуда бензин от една незнайна бензиностанция на морето. Следващият път когато сложих бензин проблемът изчезна.

<{POST_SNAPBACK}>

хм.. странното е че аз почти съм свършил 10-те литра бензин от място където съм наливал и преди това..

сега след работа ще видя дали продължава да прави проблем.. надявам се е инцидентно :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest APOLON

Здравеите,

днес сутринта на път за работа, запалих нормално но след като загря и автоматичния смукач изключи (не съм сигурен дали е по същото време или малко по късно) на един от сфетофарите колата без да усетя се изгаси.. паля пак, и усетих че на празен ход оборотите са толкова ниски та чак тресе. Изключих фаровете и оборотите се вдигнаха малко към по нормален режим на работа но пак ниски. Включвам ги пак - падат, сигурно ако включа още консуматори пак ще изгасне. До сега не ми е правила такъв проблем. Принципно имам проблемен акумулатор и на скоро го зареждах. Дали проблема е в акумулатора или?  :D

<{POST_SNAPBACK}>

КОлега здравей,

то е нормално да падат оборотите след като колата загрее, ама чак да гасне значи има нещо . Обаче при мен аз наблюдавам друго нещо , щом си пусна фаровете съвсем леко се качват оборотите като ги изгася падат , обратното на твоя случаи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASUSfen

КОлега здравей,

то е нормално да падат оборотите след като колата загрее, ама чак да гасне значи има нещо . Обаче при мен аз наблюдавам друго нещо , щом си пусна фаровете съвсем леко се качват  оборотите като ги изгася падат , обратното на твоя случаи.

<{POST_SNAPBACK}>

Това е защото ти се вдига потреблението на електричество и колата компенсира с обороти за да се върти повече динамото

Също вдига оборотите като включиш климатик, че иначе ще огасне

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vinny

<{POST_SNAPBACK}>

Интересно аз като заредих от Екопетролеум имах същия проблем, че даже и с паленето като е загряла. Сега заредих от Лукойл и не правила мизерии, но ще я наблюдавам а и другата седмица дано да мога да я закарам при Омбре да я погледне за това онова и консумативи да сменя и ще се консултирам и по тоя въпрос.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gothic_fan

Хей, аз съм със същия двигател, имах абсолютно същия проблем, след като сложих газовата, ми гаснеше и на бензин, и на газ, дори като се засилех над 80км/ч като изключа от скорост гасне,ужас беше.. Регулираха оборотите, бутаха май делкото, не разбирам,не ми се смейте, и сега е ок, когато я натоваря пак падат оборотите, но в границите на нормалното.... :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest p0nka7a

Здравеите колеги при мене проблемът е същтия оборотите ми падат до 300-400 но след като я форсирам и се опрабвят , понякога падат сами за секунда и пак се оправят , казаха ми че било от четките на динамото :D Но искам да попитам колегите които разбират повече възможно ли е?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vex

Блгодаря за отговорите, предполагам че е било нещо временно защото от тогава не ми се е случило пак (дано така да остане).Иначе при мен оборотите се вдигат само като включа климатика, но при друг консуматор - падат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...