Jump to content
Guest mafiaboyzclan

Хонда дизел

Recommended Posts

Guest mafiaboyzclan

Момчета от няколо дни обмислям оферта за една Хонда Сивик 98г, tdi, 2000 куб.Колата ще се върже на около 7000 лв. и ако е добре технически мисля да я лапам. Не съм наясно с дизелите, още повече японските, та ако някой кара такава или подобна да сподели личното си мнение за колата!айде мерси в предварение!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Потърси с търсачката инфо за Acord TDI,двигатела е същия,английски.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mafiaboyzclan
Отговорено (Редактирано)

да ама не:Dнещо нищо не ми излезе! мерси все пак!а и мен ме вълнува не само мотора, а и цялата кола! абе въобще всичко каквото е известно на съфорумци за нея ;)

Редактирано от mafiaboyzclan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DundyTheCroc

Мога да ти дам малко информация за Акорд 2.0 tdi,двигателя е същия, на Роувър. Много добре дърпа, гори малко и не създава проблеми. Колата си дойде с прецакан термостат, струва 70 лева, друго не съм пипал (консумативи като ремъци, масло и филтри не се броят). Добро ускорение,предполагам на по-лекия Сивик ще е още по-добре, много гъвкав двигател при изванградско. Виж да няма течове на масло, особено около турбото, има и едни стабилизиращи щанги на двигателя, виж как са им тампоните, най-добре се усеща в движение като подаваш и отнемаш газта, ако скоростния мърда повечко са тръгнали:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRACING

Като двигател е доста добър, създават проблеми възлите около него, оптягащата ролка на ремъците е автоматична и доста скъпа, обърни и внимание, особено ако присвирва ремъка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest japan

Чувал съм че има 2 варианта на дизелов двигател с интеркуулер и без - първия бил 90 коня а втория 105.Досега не сам намерил информация която да потвърждава това.Ако някой ме осветли ще съм благодарен. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mafiaboyzclan

специално този, за когото говорим е 105!а за 90 не съм чувал!иначе пак казвам: мен ме интересува не само мотора, а колата като цяло, понеже не съм се качвал на дизел досега и ми е малко кофти...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Я вземи се разходи до Омбре и го поразпитай.... токувиж си пробвал някой дизел или пък си си намерил твоя :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

иначе пак казвам: мен ме интересува не само мотора, а колата като цяло, понеже не съм се качвал на дизел досега и ми е малко кофти...

<{POST_SNAPBACK}>

Колата като цяло си е англичанка. Плюят по тях (неоснователно и безпочвено :thumbs1:) само хора, които нямат такива. Още повече, че дизела се слага след фейслифта. Имам впечатление, че печките са с малко по-бедно оборудване от към екстри, спрямо бензиновите модели.

Иначе цената от 7 хилки си е перфектна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mafiaboyzclan

Колата като цяло си е англичанка. Плюят по тях (неоснователно и безпочвено :thumbs1:) само хора, които нямат такива. Още повече, че дизела се слага след фейслифта. Имам впечатление, че печките са с малко по-бедно оборудване от към екстри, спрямо бензиновите модели.

Иначе цената от 7 хилки си е перфектна.

<{POST_SNAPBACK}>

Абе това за оборудването си е вярно ама аз съм над тия неща! :lol:

да не си я купувам от магазина...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest IvoSi

специално този, за когото говорим е 105!

а за 90 не съм чувал!

иначе пак казвам: мен ме интересува не само мотора, а колата като цяло, понеже не съм се качвал на дизел досега и ми е малко кофти...

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей колега!

Моята е без интерколер и е 90к.с.. А иначе като оборудване си има всичко, без бордови компютър. Като цяло съм доволен от нея, хубаво си вози и добре дърпа. Аз я имам от 2004, истиски ядове съм имал само с климатика и то докато не намерих свестни майстори. А сменял съм и медни планки на стартера. Гори ми смесено 5-5.5, при пуснат климатик. Масло доливам около 0.5-1 л. на 10000 км, зависи от това как я карам.

Това е което се сещам, ако ти искаш да питаш нещо друго.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gydi

Много хубава кола за улегнали хора на които не им се дават много пари за гориво но обичат динамиката и не им се занимава с ремонти. Моята малко трудно върви на ниска скорост (1-2) все иска да дръпне. Виж над 3000 и повече оборота дали не издъхва турбото-дали си губи мощноста.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...