Jump to content
Guest churchil

Въпрос

Recommended Posts

Guest churchil

Здравейте :) Искам евентуално да си взема кола на лизинг или да взема заем и да си купя.Говоря за кола втора употреба, не нова./по възможност Хонда :)/Обаче тук идва проблема, че работя ама не съм на договор и няма как да докажа доходите си и няма да ми дадът от никоя банка заем :) А за лизинга незнам дали някой предлага и дали условията са добри. Моля ако някой е запознат да пише :0Идеи приемам всякакви :)Благодаря!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Здравейте :)

Искам евентуално да си взема кола на лизинг или да взема заем и да си купя.Говоря за кола втора употреба, не нова./по възможност Хонда :)/

Обаче тук идва проблема, че работя ама не съм на договор и няма как да докажа доходите си и няма да ми дадът от никоя банка заем :D

А за лизинга незнам дали някой предлага и дали условията са добри.

Моля ако някой е запознат да пише :0

Идеи приемам всякакви :)

Благодаря!

<{POST_SNAPBACK}>

Банките ще ти дадат заем без доказан доход но процента ще е много голям ( е зависи от банката :P ) ако сметнеш , че процента много не те бърка нямаш грижи , най-добре отиди или си набележи банки , разрови се в интернет страниците им , набележи кои те привличат и колко пари ти трябват и след това бягай при тях да ти обясняват всичко подробно и обстойно , искай информация винаги какви пари ще ти искат , какви проценти и т.н. ;) от личен опит ти го казвам :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest churchil

Ми аз всички страници на банки съм преровил :)) но бях останал с впечатлението че без доход за предходните 6 месеца не дават. Явно трябва да проверя. Иначе за жалост процента ме интересува. И незнам като ми кажат 10% лихва ...това е за година нали? Т.е ако взема 8000лв за 5 години ще плащам по 800лв лихва за година т.е. 4000лв отгоре за целя период. така ли ?Гледах и в Мегатрон лизинг тук , ама и там на място маи ще е най добре да питам. Тино ако не ти е проблем можеш ли на лични да ми кажеш ти от коя банка си теглил, колко, за колко време и лихвата колко ти е била. Мерси :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRACING

Ела да ти дам някоя кола, само, че в момента имам само европейски!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

Ела да ти дам някоя кола, само, че в момента имам само европейски!

<{POST_SNAPBACK}>

с препоръка от мене - ASRACING е много точен :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Ми аз всички страници на банки съм преровил ;)) но бях останал с впечатлението че без доход за предходните 6 месеца не дават. Явно трябва да проверя. Иначе за жалост процента ме интересува. И незнам като ми кажат 10% лихва ...това е за година нали? Т.е ако взема 8000лв за 5 години ще плащам по 800лв лихва за година т.е. 4000лв отгоре за целя период. така ли ?

Гледах и в Мегатрон лизинг тук , ама и там на място маи ще е най добре да питам. Тино ако не ти е проблем можеш ли на лични да ми кажеш ти от коя банка си теглил, колко, за колко време и лихвата колко ти е била. Мерси :D

<{POST_SNAPBACK}>

Аз лично не съм теглил кредити и се надявам да не тегла ;) но майка ми , приятелката ми теглиха жилищни кредити ( ипотечни ) и процедурата ми е до болка позната. При тези кредити които ти ще използваш за кола процедурата не се различава кой знае колко ( не трябват един тон документи ;) )

Как става изчисляването не ми е ясно ;) трябва директно с тях да говориш ( банката ) Коли е зимала фирмата където работя на изплащане , но се нови и мога да те свържа с лизинговата компания с която работим да ги разпиташ и тях , но не съм наясно дали ще се съгласят за много стара кола ( над 10 г. ) да дадат кредит ( лизинговата компания ) . Ходи при банките ще ти обяснят всичко ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

Аз моята я зех с кредит от Райфайзен (това го четете на английски :D;) )Стана мн бързо за 3-4 дена, но с високи осигуровки...Макар Тино да казва, че може и без не съм сигурен, че е така... но пък от друга страна вече такива оферти има че не бих се очудил.Прегледай и дори иди направо в банката и разбери за периода който искаш какви ще са ти вноските 1та година и до края! После отиди в другата банка и така...Сравнявай си вноските а не процентите... щото все пак внасяш вноски секи месец а не проценти;)Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

Без да имаш регистриран доход и без да си плащаш осигоровките за съжеление няма да ти дадат кредит в никоя банка. Колкото до лихвата, там нещата варират от 10 % при високо обезпечение на кредита до 18%при ниско, става въпрос за потребителски кредити. :D пп. Ако имаш шанс да регистрираш доход или да се пробва да изтегли човек който има такъв, мога да ти обясня на лс какво се гледа и да си сметнеш за колко време и на какъв кредит може да се надяваш! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Хм, а ако имаш поръчители с регистрирани доходи не става ли?Аз знам само че ако теглиш с поръчител(и), лихвата е по-ниска.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest churchil

Благодаря ви за отговорите :thumbs1:Когато имам време ще отскоча до Пощенска банка да разпитам. Ако някои се интересува мога тук да напиша какво съм разбрал.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

Хм, а ако имаш поръчители с регистрирани доходи не става ли?

Аз знам само че ако теглиш с поръчител(и), лихвата е по-ниска.

<{POST_SNAPBACK}>

Това е така но донякъде, първо не става само с поръчители тъй като банката я интересува дали ти можеш да си изплатиш кредита а не да ти го плащат други хора и тя не разчита само на честна дума. :thumbs1: Та в случая поръчителите(обикновенно са минимум 2-ма) просто служат за намаляване на кредитния риск и овеличаване на обезпечението на кредита и намаляват лихвата от 18-20% до варянта с 10-12%. Колкото до доходите които трябва да получаваш там също влизат разни екстри в зависимост от политиката на различните банки, има значение колко пари взимаш официално, дали храниш семейство, дали имаш други приходи или разходи по други кредити и остатъка което е разликата от всичките + и - от получавания месечен доход трябва да покрива месечната вноска по кредита, на база на което може да прецениш до каква сума ти дават да изтеглиш и за колко години. За официални доходи също се признават получаване на наем ако например имаш недвижима собственост, нещо апартъментче мезонетче едно друго и си му намерил наеметели и такива други от сорта. :lol:

пп. Между другото ако нямаш сериозен доход, тегленето на такъв потребителски кредит е голямо вътрешно, но все пак всеки си знае сам за себе си, а една хондела винаги е сериозен стимул! :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iXi

Моята е купена на лизинг.Мога да ти дам тел на лизинговата компания - там доход не искат (официален)-аз лично бях коректен към тях и останах много доволен.Но не забравяй че колата е тяхна собственост докато не я изплатиш...иначе съдеистват на всякъде - кат, застраховки , нотариуси после и тн.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...