Jump to content
Guest iSpider

Дрънчене при ниски обороти

Recommended Posts

Guest iSpider
Публикувано (Редактирано)

Значи - от 2-3 дни се появи едно придрънчаване когато колата е на около 1000 об. - тогава забелязвам че леко притриса. Звука е все едно метална перка се удря в нещо друго метално ... доста мелодично, не е силно но стига да накара околните да гледат с интерес :) ... Не се чува вътре.Някой да има идея от какво може да е?П.С. през зимата се оплаквах на майстора от леко притрисане при каране на ниски обороти (1000) на 1, 2 и задна. Каза ми че е стегнал някакви "ламарини" отдолу и това се оправи - тръгна съвсем гладко, но това беше преди 5-6000 км. Сега пак си притриса като преди и се чува това. Лошото е че предишния път си беше зима и не съм карал на отворен прозорец за да разбера дали се е чувало.П.П.С. Някой ако може да ми припомни на какво се сължеше шума в съединителя, знам че имаше тема но не можах да я намеря - проблема е: отпуснат - лек шум (наистина лек, трябва да е тихо наоколо и да се заслушаш), натиснат - няма шум.

Редактирано от iSpider

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

На мен ми дрънчеше от ламарините около тръбата на изпускателната с-ма.Отиди на канал и я остави на ниски обороти. сляз в канала и натисни ламарините ако е от тях 6те спре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Да, твърде вероятно да е от там ...Също се чудя дали не е от ламарините на катализатора - припукването когато се охлажда доста наподобява това дрънкане, а и той си е баш до изпускателната май.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

П.П.С. Някой ако може да ми припомни на какво се сължеше шума в съединителя, знам че имаше тема но не можах да я намеря - проблема е: отпуснат - лек шум (наистина лек, трябва да е тихо наоколо и да се заслушаш), натиснат - няма шум.

<{POST_SNAPBACK}>

лагер на първичният вал (главната ос) - споко, няма проблем да си навъртиш така още 200-300.000 км :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Проблема с "дрънченето" е буквално отстранен - една малка ламарина която беше над ауспуха точно под скоростния лост, служила е за термо изолация, но може и без нея, било чест проблем, особено ако влезе камъче вътре :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...