Jump to content
Guest lookcho

такса за прехвърляне?

Recommended Posts

Guest lookcho

интересува ме какво трябва да се плати за да се прехвърли коластава дума за регистрирана тука кола , колко процента е такасата и на каква база -цена на продажба или по каталог ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Скоро прехвърлих кола и цялата работа ми излезе около 70лв.Всичко си прави нотариуса :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest eDaniel

На мен ми излезна точно 65 лв.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Venci

На мен ми излезе 63, но май добре с някой познат нотариус. Би трябвало да ти струва около 60-70лв. Понеже бързахме с прехвърлянето, първо попаднахме на нотариус който скочи със 130лв, а на отсрещната страна на булеварда в София(за инфо) - влязохме, обяснихме за какво сме дошли и стана за 10 мин.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

Ами ето - колегите ти казаха колко е цялата цена, а процента се плаща при нотариуса, и той ходи да го внася някъде си и ти дава бележка за това, че ти я искат в данъчното. Процентите са 2% и се плащат на сумата посочена в договора, но мисля под 500-600 неможе да се пише или поне не е хубаво. Абе нотариуса всичко ще си ти каже. И застрахователна оценка ще ти направят и каквото требе! :D Само пари да имаш!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRACING

интересува ме какво трябва да се плати за да се прехвърли кола

става дума за регистрирана тука кола , колко процента е такасата и на каква база -цена на продажба или по каталог ?

<{POST_SNAPBACK}>

За да прехвърлиш кола, е най добре да отидеш в някоя застрахователна компания и да ти направят оценка, за малка стоиност, като за това плащаш 10-15 лв.Възоснова на нея плащаш 2% данък и таксата при нотариуса е 15-20лв. Но много от нотариусите пишат договорите сами и взимат пари за писането, за това си купи празен договор за покупко-продажба и си го напиши сам. Това е най евтиния вариант, и можеш да си го свършиш сам.А ако имаш излишни пари отивай директно при нотариусите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

много благодаря за отговорите :D конкретно това 2% ме интересуваше ,че някой ми каза 10 и ме заболя джоба

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia
Отговорено (Редактирано)

Значи зависи от нотариуса, но ако е стара колата не мисля че ще ти създават проблеми и можеш да минеш без застрахователна оценка, в такъв случай самия нотариус ще ти направи оценка и ако си съгласен на сумата която той ти предложи хващате и подписвате договора, ако не си ставаш и отиваш при следващия, цената на колата не се пише под 400-500 лв но не се и пише над 1000(независимо от колата). :) Таксата е 2% както казаха колегите комисионна за нотариуса + още 2%екотакса(която нотариуса внася после в общината)!

Редактирано от shestia

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

аз прехвърлях миналата седмица и ми излезе точно 64лв :) попринцип наистина всичко зависи от нотариуса :) виш ако имаш познат рипаи при него :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRACING

много благодаря за отговорите :) конкретно това 2% ме интересуваше ,че някой ми каза 10 и ме заболя джоба

<{POST_SNAPBACK}>

Като отидеш да правиш оценка, казваш, че колата е катастрофирала, тотално смазана и я взимаш за части, и дори в оценката може да пишат,че е катастрофирала и я пишат на някъква символична стойност.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...