Jump to content
Guest Ceko

Въпросче за 1-2 маршрута

Recommended Posts

Guest Ceko
Публикувано (Редактирано)

Някой колега да е имал смелостта да мине от тук с хондичката:http://www.bgmaps.com/routing/result/map.a...acab2b6e&pID=22Навити сме му, ама е прекалено неизвестен - някакви впечатления? Основно дали има асфалт :lol:Друг по-неприемлив вариант е Троян-Кърнаре - ама и той ни е малко неизвестен. Наскоро някой да е минавал от там?Благодарско предварително :D

Редактирано от Ceko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

за прохода Троян - Кърнаре ли питаш?Или за така-наречения път от Априлци до Калофер? Дето минава през връх Ботев, който е 2376м височина? Там и УАЗки не минават, а с коне и катъри прекарват багажа до хижа Рай. Има и заобиколен маршрут, но въпреки това не вярвам нещо по-слабо от Gelandewagen да може да мине от там.То пътя свършва в Калофер. Има някакъв коларски път, само че е до Габарево, Павел Баня е оттатък подбалканския път, на дясно от надписа, жълтия път минава през Павел Баня.Изобщо тези бели пътища по-добре ги забрави. Забравени са от главно управление "Пътища" много отдавна! Стават за велотуризъм или да си пробваш джипката колко бой носи.Не съм сигурен, че ще можеш по този път да стигнеш дори от Севлиево до ТроянТроян-Кърнаре зимата го затварят, така че не очаквам да е в много добро състояние. То и Шипка не е цвете за мирисане, но въпреки това ти препоръчвам да минеш от там: 44->Е85->56Ако си любител на неизследваното, мини през Павел Баня, Турия - има проход към Розово, който е много слабо натоварен, има супер завойчета, и не е много разбит. CRX-а го разтривам от там понякога.В Розово като слезеш и почти си в Пловдив вече.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko
Отговорено (Редактирано)

Мерси много :lol:Гледам пътищата от тази карта:http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=8401757e...%D6%C8&plz=5641Най-общо - идеята е да пресечем Стара Планина някъде в централната част - началната точка е Севлиево, крайната Пловдив, трябва да се вместим в мах. 200км :D. Ама през Шипка вече сме минавали доста пъти и не е интересно, през Бузлуджа също отпада. Останаха:1. Априлци - Калофер - за който каза ти, само че нещо не разбрах как така свършва пътя в Гъбарево - на картата през него минават доста пътища.2. Троян - Кърнаре - и това е вариант3. Някакъв Русалийски проход - само че не го знам къде е - някакви идеи?

Редактирано от Ceko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

то през Бузлуджа проход няма, но по билото може да се стигне до (от) Шипкатози Русалийски проход не съм го чувалОт Калофер посока връх Ботев има асфалтов път, но не знам до къде стига. Минавал съм по билото от Мазалат до връх Ботев, и честно казано не срещнах път, дори коларски камо ли асфалтиран. Там е доста високо и скалисто, съмнява ме да има път изобщо, тази карта малко ми е съмнителна.С 2 думи, забрави от там да минеш с МПСЩом не ти се минава през Шипка, давай Троян-Кърнаре. Сигурно е проходим. Но като слезеш в Кърнаре и си на първокласни пътища чак до Пловдив.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko
Отговорено (Редактирано)

След последни уточнения стана ясно - тоз път Априлци - Тъжа представлява Русалийския проход:

Публикувано изображение

Въпросът е - има ли асфалт по него или не? :ermm: Имаме опит с проходите, та лесно се не плашим, ама все пак...

edit: докато скалъпя поста и ти си отговорил :boo:

Ще поумуваме малко още и ще видим, в крайна сметка и Троян - Кърнаре не е лош вариант :cry: Благодаря още веднъж. :shutup:

Редактирано от Ceko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

През Троян Кърнаре минавах преди месец. По същото време минах и през Шипка - еми разбитото на Троян-Кърнаре е като магистрала, слрямо разбитото на Шипка. Троян - Кърнаре е като нов от Южната страна и малко по-зле от северната. Шипка е форе-долу добре от севената и ПЪЛЕН УЖАС от южната. Направи си сметка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum
Отговорено (Редактирано)

Ти ме закопа с тази карта, чак и със жълто са го дали този път!На всичкото отгоре от Узана до Ясеново пак има път и то пак със жълто!А колко пъти съм обикалял и района, не съм забелязал път да има. Ходил съм пеш по билото от Шипка до хижа Левски над Карлово, и нито един път не съм видял. Може би някакви коларски/горски пътища, но пък този Русалийски проход щяхме да го видим, точно там се бяхме забатачили в някакви храсталаци, бяхме на 10тия час от прехода с големите раници и направо ни се ревеше ... нищо чудно да сме пресекли пътя, като сме го игнорирали, мислейки си, че е мираж :shutup:Аз по подбалканския път избягвам да минавам, дето се води основен първокласен път, ти ми говориш за пътища, отдавна забравени. То по подбалканския на места няма асфалт, съмнявам се там да има.Но сега ме мотивира да запаля москвича и да отида да го проверя този проход!ред: сега загледах пак картата - пътя не свършва в Калофер, а в Тъжа, и се движи по река Тъжа.По този път сме изкачвали хижа Тъжа. Гаранция, че не е асфалтиран. В началото докато се движеше по равното беше с приятен загладен чакъл, и с CRX-а мога да мина от там. Но нагоре си продължаваше като типичен горски път, със половин метър вади по пътя.Всъщност за хижа Тъжа се отделяхме от пътя и нямам гаранции за целия път, може би с Москвича ще го мина, но определено не е за хонда

Редактирано от Magnum

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko
Отговорено (Редактирано)

През Троян Кърнаре минавах преди месец. По същото време минах и през Шипка - еми разбитото на Троян-Кърнаре е като магистрала, слрямо разбитото на Шипка. Троян - Кърнаре е като нов от Южната страна и малко по-зле от северната. Шипка е форе-долу добре от севената и ПЪЛЕН УЖАС от южната. Направи си сметка.

<{POST_SNAPBACK}>

Шипка вярно от южната страна е ужас. Обаче може да се мине през Бузлуджа, а там е доста хубаво спускането на юг. има само 10ина км тесен път между Шипка и Бузлуджа, който няма много дупки. Който има желание да може да го пробва - не е лошо. Май наистина ще минем през Троян - че с тез 195/50 15ки може да останем без бъбреци и зъби :shutup:

Ти ме закопа с тази карта, чак и със жълто са го дали този път!

На всичкото отгоре от Узана до Ясеново пак има път и то пак със жълто!

А колко пъти съм обикалял и района, не съм забелязал път да има. Ходил съм пеш по билото от Шипка до хижа Левски над Карлово, и нито един път не съм видял. Може би някакви коларски/горски пътища, но пък този Русалийски проход щяхме да го видим, точно там се бяхме забатачили в някакви храсталаци, бяхме на 10тия час от прехода с големите раници и направо ни се ревеше ... нищо чудно да сме пресекли пътя, като сме го игнорирали, мислейки си, че е мираж :ermm:

Аз по подбалканския път избягвам да минавам, дето се води основен първокласен път, ти ми говориш за пътища, отдавна забравени. То по подбалканския на места няма асфалт, съмнявам се там да има.

Но сега ме мотивира да запаля москвича и да отида да го проверя този проход!

<{POST_SNAPBACK}>

Ами те май всичките карти различно показват. Обаче подбалканския е хубав - преди 2 седмици минавах от там и нямам забележки - няма проблеми. Иначе този проход и аз не съм го чувал, ама след като го дават на картата... Редактирано от Ceko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

ха, и аз смятах да минавам през Шипка тази седмица на път за Велико Търново, ама май ще ви послушам и ще пресека през Троян - Кърнаре :) Други живописни предложения с малко дупки и тирове?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

щом е за Велико Търново, винаги бих избрал прохода на републиката (хаимбоаза) пред Шипка. Още повече след ремонта ... то не беше ремонт, направо нов проход направиха, си е като магистрала!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

... прохода на републиката ...

<{POST_SNAPBACK}>

Северната част е отвратителна! Ще ти се приплаче като започнеш да скачаш от трап в трап... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

... прохода на републиката ...

<{POST_SNAPBACK}>

Северната част е отвратителна! Ще ти се приплаче като започнеш да скачаш от трап в трап... :)

<{POST_SNAPBACK}>

Да прав си,северната част е отврат но се минава, лошо е ако попаднеш в колона с турски тирове тогава ще ти се е...е ма...та :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

и кво праа тогава :) ??? Два пъти ще ходя с две коли едновременно за 1 седмица да слагат пустия климатик, давайте свестен маршрут де :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

и кво праа тогава :dj: ???

<{POST_SNAPBACK}>

Аз ако съм на твое място ...след Казанлък се качваш към Бузлуджа. Там пътя е с много хубави обратни завои :D и настилката е доста добра. После по билото стигаш до Шипка. Отсечката е не повече от 4-5 км по спомен :spoko: и от там надолу към Габрово. Северната част е по-добре. За връщане пази спирачките! :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Да прав си,северната част е отврат но се минава, лошо е ако попаднеш в колона с турски тирове тогава ще ти се е...е ма...та :dj:

<{POST_SNAPBACK}>

Втория зъб на рекса, и по два по два ...

и кво праа тогава :D ??? Два пъти ще ходя с две коли едновременно за 1 седмица да слагат пустия климатик, давайте свестен маршрут де :spoko:

<{POST_SNAPBACK}>

Майна какво му мислиш, който и да хванеш все същия ... мини веднъж през Троян-Кърнаре, мини ако искаш и по панорамния маршрут от Казанлък нагоре, след Крън на паметника хващаш пътя към Бузлуджа, и там по билото си на Шипка. Тъкмо си правиш приятна разходка - това е май пътя с най-малко дупки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

ахам,това търся - панорама, малко дупки и шкембе-чорба :dj: мерси приятели :spoko:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko

такаа :spoko:Още един глас за Троян-Кърнаре. Пътят е 1 път. От северната страна е кърпен доста, но няма сериозни трапове - минава се без проблем. Южната част е перфектна, като изключим на моменти падналите камъни по пътя - имайте едно на ум.За Шипка - само внимавайте като карате по билото с дупките, защото не се виждат от сенките на дърветата и става лошо :dj: Иначе и северната част, и южната част от към Бузлуджа са почти перфектни.Обаче въпросът за Априлци - Тъжа остава открит...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bullet

и кво праа тогава :) ??? Два пъти ще ходя с две коли едновременно за 1 седмица да слагат пустия климатик, давайте свестен маршрут де :)

<{POST_SNAPBACK}>

Проходът Троян-Карнаре е много добър. Много по добър от Шипка и Хаимбоаза. Още повече, че не е много натоварен. А и природата е супер. Особено на върха.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko

Да използвам темата и за едно бързо въпросче :) Русе-Плевен-София - как е положението? До Бяла и след като се качваш на магистралата знам, ама централната част ми е неизвестна. Благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

Русе - Плевен - нямам спомени да е лош, преди няколко месеца го минавах. От там до София .. незнам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Русе-Плевен-София -  как е положението?

<{POST_SNAPBACK}>

Целият маршрут е като за пистов шампионат! :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko

мерси колеги :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest poliqka

а иначе пътя през калофер минава през месност паниците и без големи препятствия и с доста криволичене стига до х.рай НО от паниците запова национален ПАРК а на 1/2 до хижа рай е затрупан с трупи и няма минаване но акта не ти и трябва така че в парка или пеш или мотокрос и да бягаш от горския и полицията ако не те застрелят в гръб затова че караш в парка :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...