Jump to content
Guest zmeq

Колко литра масло

Recommended Posts

Guest zmeq

Искам да си сменя сам маслото , но незнам колко литра събирахонделата тя е 1.5 90кс. моно , а и също да питам има ли някакви танкости при смяната. П.С.: И какво ще кажете за избора на масло Кастрол GTX Magnetic 10w 40,имам предвид като марка масло и добре ли е за хондов двигател

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest atanasbe
Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков
Отговорено (Редактирано)

Обърни внимание на количеството 3.3 литра.Ако ти го сменя някой друг винаги ти слага повече и после седи над белега на пръчката.Не знам дали е вредно да е в повече, но аз специално ходих да ми отливат, за да вляза между отметките.

Редактирано от Ивайло Петков

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zmeq

чужал сам че не е хубаво да е повече,не трябва да баде над отметката

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zmeq

Сега се сетих за масления филтар , гледам че го стягат с накакви вериги,ще пречи ли ако го стегна на ръка или трябва да е хубаво затегнат

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest atanasbe

с веригата го свалят а се слага на рака :) пради да сложиш филтъра му сипи масло и намажи уплатнението с масло

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Yama

чужал сам че не е хубаво да е повече,не трябва да баде над отметката

<{POST_SNAPBACK}>

Не е хубаво! Получава се т.нар. кавитация* и се нарушава мазането.

*Кавитация — (от лат. cavitas — пустота) — образование в жидкости полостей (кавитационных пузырьков, или каверн), заполненных газом, паром или их смесью. Кавитация возникает в результате местного понижения давления в жидкости, которое может происходить либо при увеличении её скорости (гидродинамическая кавитация), либо при прохождении акустической волны большой интенсивности во время полупериода разрежения (акустическая кавитация). Перемещаясь с потоком в область с более высоким давлением или во время полупериода сжатия, кавитационный пузырек захлопывается, излучая при этом ударную волну.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

маслото трябва да бъде между двете отметки ,сиреч по средата.филтъра се завива на ръка и преди това гуменото уплатнение се намазва с масло процедурата се извършва с десен показалец :D 3,3литра .по добре си купи мотул или репсол както и мобил . за сажаление в България повечето масла са кръстени. :) добър маслен филтър е Пуролатора.сипи към 3 литра масло и запали след като ти угасне лампата а тя угасва след малко докато напълни филтъра премери на пръчката и пак долей останалите 300 мл. успех ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Кастрола е добър,вече няколко години карам Хондите със същото :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zmeq

И предната ми хонда я карах с кастрол и бях много доволен.Сега колата , така я купих де тоя е сложил BP 15w 40,и го гори абе голям боклук, още 400км и го сменям,как може да я кара с такива боклуци

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers

еи убиецо на голфове :) не е за подценяване и маслото лики моли с молибден! аз карам с такова масалце ве4е 3та година и мърка колицата ама ти я знаеш де:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

еи убиецо на голфове :D не е за подценяване и маслото лики моли с молибден! аз карам с такова масалце ве4е 3та година и мърка колицата ама ти я знаеш де:D

<{POST_SNAPBACK}>

И още не си го сменил? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers

еи убиецо на голфове :D не е за подценяване и маслото лики моли с молибден! аз карам с такова масалце ве4е 3та година и мърка колицата ама ти я знаеш де:D

<{POST_SNAPBACK}>

И още не си го сменил? ;)

<{POST_SNAPBACK}>

хахахаха ми да аз карам много рядко за 3г горе доло сум изминал 8000км мисля след нова година сега да сам направил около 10 000км и да го сменя най накрая ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zmeq

ти само по гонки ходиш и то не се хаби маслото:D))))))))))))))))))))))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Маслото освен по километри губи качествата си и по време (минералното може да си загуби свойствата и без да се ползва изобщо).По книга дори да си направил малко км поне веднъж годишно е хубаво да се сменя маслото !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков
Отговорено (Редактирано)

Чух,че ако си с хубаво масло и я държиш в гараж (да не мръзне мноо :) ) може да се сменя и на повече от година.При мен винаги настъпва първо събитието навъртане на километраж.

Редактирано от Ивайло Петков

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

От цялата информация която изчетох на темата Двигателно масло,
заключението ми е Мотул 10W40 а за мене лично +промивка и
исмукване до дупка през щеката предполагам цялата комбинация
+ филтъра е нейде към 70-90 кинта :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове