Jump to content
Guest Eblio

ех таз кирливица ;)

Recommended Posts

Guest Eblio

Съжалявам за оффтопика, но просто винаги побеснявам когато някой почне да ми говори за "кирилица+компютри". Пиша на кирилица по изключение за да ви демонстрирам уважение, но и да ви споделя. че не сте прави! Когато сте седнали за 1ви път пред компютър, преди примерно 10 години, защо не питахте за кирилица, сега какво се промени? Всеки от вас има тонове програми, софтваре, всичките на латиница ... защо не се оплачете на съответните производители? Карате Японски коли, аз също, японците са хора, който са изключителни родолюбци и си вършат работата много съвестно. За тях това е въпрос на личен престиж ... та на някоя част от колата ви да има йероглив, поне 1? Еми няма, защото те знаят как да се интегрират! Ние понеже много знаем, никой никъде не ни иска. Ами като сте за кирилица, защо не си оставихте старите номера по колите Сф, Б, Ям и т.н.? Може би някой си поръчват части от чужбина, ордерите на кирилица ли ги пращате, превеждате ли си след това фактурите който идват с частите? Леко се отплеснах :-) да се върнем на компютрите и кирилицата. Предполагам някои е пробвал кирилски софтуер и знае за какво иде реч -> просто е едно недоразумение. Просто тази машина не е създадена и прогодена за писане на кирилица, разберете го веднъж за винаги. Или влизайте във форума като напишетеХиперТекстТрансферПротокол//:ОколоСветскаМрежа:Форуми.ХондаБългария.Ко

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Yama

Съжалявам за оффтопика, но просто винаги побеснявам когато някой почне да ми говори за "кирилица+компютри"...

<{POST_SNAPBACK}>

И аз съжалявам за оффтопика!

Ми не побеснявай толкова :) ! Във форума не се пишат приложения, а съобщения и понеже сме в България - пишем на кирилица ;) !

п.с. Един поне удачен пример да беше дал ;) !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Предполагам някои е пробвал кирилски софтуер и знае за какво иде реч -> просто е едно недоразумение. Просто тази машина не е създадена и прогодена за писане на кирилица, разберете го веднъж за винаги.

<{POST_SNAPBACK}>

Напротив, пригодена, направо създадена е да работи и то с доста по-сложни езици и азбуки от Кирилицата. И не му трябва допълнителен софтуер, за да работи (който наистина е написан с краката си).

На колите ни не пише на Японски, а на английски, френски, италиански - за който пазар е предназначена първоначално колата. От Бултрако ако си купиш колата, няма да е кирилизирана, понеже няма такова изискване. Но ще получиш ръководство на Български. И то написано на кирилица, не на маймуница.

Това от кога използваш интернет и как си писал като малък по IRC-то не е аргумент. Използвал си некадърно написани програми, за това си се нагаждал към тях. Това, че някога си носил червена връзка и си карал москвич, не означава сега да се носиш като пионерче нали?

Когато пишеш нещо, което няма директен аналог на Български език (нарича се чуждица) по-добре да го напишеш в оригинал, за да няма объркване при транслитерацията. Но щом пишеш на Български ЕЗИК, нормално ... не, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да използваш и подобаващата азбука, която в случая е Кирилицата.

Ако не те устройва, не е задължително да пишеш тук.

Всъщност кой не го устройва да пише на кирилица? Още от 1ви клас ни учат на това, първо на кирилица се свиква да се пише? Може би единствената полза на маймуницата е, че скрива дефектите в образованието, правописните грешки.

Да прав си, дори и да не ти харесва, от уважение към нас, ще пишеш на кирилица. Дори и да е по-трудно, да изхабиш 2 минути вместо 30 секунди за мнението, е по-добре отколкото 1000та члена на клуба да изгубят 2 минути вместо 30 секунди да го прочетат. Пък и не е целта да се пускат по 1000 мнения (кой го казва :))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Карате Японски коли, аз също, японците са хора, който са изключителни родолюбци и си вършат работата много съвестно. За тях това е въпрос на личен престиж ... та на някоя част от колата ви да има йероглив, поне 1? Еми няма, защото те знаят как да се интегрират!

<{POST_SNAPBACK}>

Какво знаеш ти за японците изобщо? Личен престиж било :)

А и не разбирам като си напише мнението на латиница, къде ще се интегрира? Кой чужденец ще му разбере смисъла? Единствения ефект ще е този, че и местните ще го разбираме трудно ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Ебльо,влез в час моля ти се.Ние сме българи,имаме си прекрасна азбука и си пишем на нея.Аз не помня и преди години да съм имал трудности с кирилицата.А това,че даден софтуер не е пригоден за кирилица ами не го ползвай.И Линукс, и Уиндоус в момента нямат никакъв проблем с кирилицата.Освен това вече има има и домейни на кирилица.Или при най-малката трудност и клякаме.Ако беше така никога нямаше да се освободим от турско робство.Да са живи и здрави братята руснаци(щото ние нещо сме се услушвали пак печалбари и продажници) ама айде.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest J&D

Подкрепям изцяло мнението на Magnum. Нямам излишно време да сричам чужди буквички.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

...хм....всъщност кой е по-лесния вариант...да се пригодят 2-3-4 души към едно общество или трябва да се нарушат традицийте...странно мислене вадят някой хора....което не е лошо ,но не е адекватно :);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Или влизайте във форума като напишете...

<{POST_SNAPBACK}>

Не съм програмист, но на програматорски, твоята логика май минава през "Division by zero" :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

Темата е ... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Отговора на твоя въпрос е много прост и според мен изобщо няма нужда да се свързва с всевъзможни тематики ...Във форума всекидневно се изливат по не малко мнения и всеки който го следи отделя по не малка част от времето си за да почете , тук-там и напише по нещо. Ако всичко беше на латиница това щеше да отнема по много повече време тъй като всеки си има свой начин на заместване на българските букви. Обобщение : четенето на български текст написан на латиница е много по-бавно и затормозително , понякога дразнещо ! П.С. Японците пишат на латиница на английски , а не на японски.Когато ние пишем на английски не пишем на кирилица ,а на латиница.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1
Отговорено (Редактирано)

Хех... интересна тема..Идеята:Да се прочете текст написан на БГ със латински букви е ужасно трудно и кьораво бате...Аз много постове които имат повече от 2-3 изречения ако са написани с латиница просто не мога да ги прочета... ужасно трудно ми е.Тва си е доказано. Твоя и нашия мозък чете българския текст като фуражомелка... щото може и половината букви да не ги гледаш ... всичко си ти идва в мозъка...На латиница трябва всичко да прочетеш... и мозъка ти да го превърне на кирилица и чак тогава да го разбереш... капиш?Не се заяждам нито искам да обидя никой... просто е по-лесно... тва е.Иначе ме боли оная работа за нашата "красива" азбука и за нашата още "по-красива" родина!

Редактирано от surr3a1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Nencheff
Отговорено (Редактирано)

Има и друго ... Представи си ТИ (автора на темата) пуснеш баща си (който сяда на компютъра да чете вестници и т.н.) в един форум, където всичко е на 'шльокавица'. Той съм убеден, че няма да може да прочете и 1 тема без да се откаже. Друго нещо, не всички във форума (предполагам) са от младото поколение (до към 30), та въпросните едва ли са като някой от нас (за тези над 30-те), които като са седнали на компютър едно време са чатили на АйСиКю, АйЕрСи и т.н. и т.н. А това, че вече повечето програми, операционни системи и т.н. са кирилизирани какво значи според теб ? Значи, че българите искат да им пише на български. Нали ? Както написаха по-горе, на латиница всеки си пише както си иска и сменя букви с цифри, и т.н.П.С. Поправете ме ако не съм прав. :)

Редактирано от Nencheff

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

Eblio мамин, и аз като тебе побеснявам.........когато не се пише на КИРИЛИЦА :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MHS

общо взето ...за какво изобщо говориме тука??? ако някой не може да пише на български е отделен въпрос... а освен това има и фонетична азбука за още по-лесно :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki

Иначе ме боли оная работа за нашата "красива" азбука и за нашата още "по-красива" родина!

<{POST_SNAPBACK}>

Брат без да се обиждаш ма не така :o ....нашта азбука е постижение с което доста народи искат да се окичат ;) ......като видя тема на маймуница въобще не я чета(прървите ми постове бяха на маймуница :) )............абе аз съм си националист малко ма много ме дразни тва че народа на държава с велика история и още по-велики люде замести кирилица с англ. матерен език и Левски с Джон Уейн :blink: ...........няма да влизам в лингвистични подробности но двамата Братя много добре са си свършили работата

Пази Боже сляпо да прогледа ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

Искам само да питам как се пише на латиница:- Ш- Щ- Ю- Я- ЬО и т.н.....Иначе и на мен ми се иска всички да пишем еднакво в цял свят,ПА МАКАР И НА КИРИЛИЦА.... :blink: Ех,че се размечтах....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

И аз като новобранец в този форум псувах супер неудобната кирилица, ама за разлика от теб се замислих :o Щом хиляди хора го правят ( и настояват да се прави ) сигурно има защо :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest maddog

Ебльо,не се тормози толкова.Като не ти харесва,не пиши.Нали знаеш-петима Петко не чакат.Правилата на форума няма да се променят заради теб.Големи хакери и компютърни специалисти станахте бе,а къде ви отиде уважението към родния ви език?Предполагам че и историята си толкова обичате?Хвала такива българи...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o
Отговорено (Редактирано)

защо се занимавате с този Eblio:( спор е безмислен ;) ние сме Българи и съответно ще си пишим на Кирилица :) а Eblio като иска да се интегрира ;) да го прови :D но не в този форум :blink: с латиница :o

Редактирано от ma4o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Хахахахаха. Ама всички как се хванахте да образовате :blink: Мислите ли, че има смисъл? :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Хахахахаха. Ама всички как се хванахте да образовате :blink: Мислите ли, че има смисъл? :o

<{POST_SNAPBACK}>

Смисъл има.Глас народен - глас божи.

В това се крие и начина за дезинфекция от тази гной,която се е навъдила и ни "управлява".

И защо напоследък всяка проява на родолюбие взе да се нарича национализъм?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho
Отговорено (Редактирано)

<{POST_SNAPBACK}>

Смисъл има.Глас народен - глас божи.

В това се крие и начина за дезинфекция от тази гной,която се е навъдила и ни "управлява".

И защо напоследък всяка проява на родолюбие взе да се нарича национализъм?

<{POST_SNAPBACK}>

В момента сме в фенклуб на българи ...говорим на български...разбираме български .....пишем на Кирилица ...тва е...а относноо Глас Народен..Глас божи....Управници Глухи :) Редактирано от mihho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest IvoSi

Едно е да пишеш на английски, друго е да пишеш на български с латински букви. Във всеки случай господин Ебльо, японците пишат на англйиски, а не на японски с латински букви. Аз наистина не мога да разбера тези дето изписват българските думи с латински букви, дали им е по лесно да четат по този начин, а и дали са чували, че има и шрифт "BULGARIAN FONETIC" при която 98% от буквите съвпада с латинските им съответствия!?И специално за господин Ебльо, в ЕС заедно с нас ще приемат и КИРИЛИЦАТА:blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

В България се говори и пише на български а който не му изнася да не пише тук! :D Кирелицата е световно призната азбука много отдавна . И ние трябва да се гордеем с нея а не да бъдем чуждо поклонници. Преди всичко трябва да уважаваме Българското. А това че един предишен президент имаше идея да я премахне (кирелицата) това го оставям без коментар :) За сажаление нашите продажни политици не правят нищо за насърчаване на Българското ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest NCN

В България се говори и пише на български а който не му изнася да не пише тук! ;)

Кирелицата е световно призната азбука много отдавна . И ние трябва да се гордеем с нея а не да бъдем чуждо поклонници. Преди всичко трябва да уважаваме Българското. А това че един предишен президент имаше идея да я премахне (кирелицата) това го оставям без коментар  :D

За сажаление нашите продажни политици не правят нищо за насърчаване на

Българското  :D

<{POST_SNAPBACK}>

;)Верно! Ха така! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BAlexandrov

Ама хора вие не знаете със кого говорите - "Европейски шампион по електронни спортове"Имаше си подобни проблеми и в друг форум :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Оставете го да отговори човека :lol: нека си защити написаното :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest trick

Съгласен съм с Eblio.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

Съгласен съм с Eblio.

<{POST_SNAPBACK}>

да, само дето никой не те пита . и като си съгласен що не пишеш на маймуница а на кирилица?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

Хора вижте че другаря Eblio само "разлая кучетата"
и сега се наслаждава на негативизма ни отстрани с леко-коварна усмивка.
Аз лично невиждам какъв Българин може да е тоя човек който с лека ръка ще забрави родния си и уникален език който е служил на доста неуки народи които са го прекопирали и гордо са сложили имената върху "труда си",
нестига че като влезем в ЕС ще си загубим уникалната парична единица и ще преминем на некво е*ално ЕУРО а и след като имаме възможност да се изразяваме на кирилица защо да не го правим, пък да не говорим за отвратителния бъг на латиницата как понякога и на хартия се бъркат символите на мен лично ми се е случвало и направо умирам от срам, вярно е че пиша не на БДС но предполагам 99% сме така иначе ще има да търся тия ми ти символи :):):D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...