Jump to content
Guest iondrive

Зов за помощ:повдигане на колата

Recommended Posts

Guest iondrive

Здравейте,колко са ви високи Хондите (или по-точно6г Сивик англичанките?). Тая на наш'те е толкова ниска, че просто няма препятствие (дупка, полицай(легнал, де !!!, бордюр), през което да минеш и да не закачи(закачат 2те куки отпред за дърпане). Колата е висока около 10 см, и миналата седмица карах зад едно ферари, е***и то беше колкото хондата високо. Та въпроса е как да се вдигне. Баша ми ходил да я вдигнат и видял, че пружините са с 13 намотки, от които 7 са 'нормални' а другите 6 са навити на по 5 мм някъде. Казали му(бултрако), че на другите хонди останалите 6 са като 7-те(с 'нормални разстояния). Искали там по 163 лева за пружина. Въпроса ми е само с пружини ще мине ли номера? Няма ли да се прецакат амортисьорите от новите по-високи пружини? Щото както е така, зимата ще ми карат тойотата, а аз ще ходя с трамвая, което не ми се нрави особено :cool: Ако може да стане с пружини, има ли някакви марки, които да са по-хубави(или няма значение какви са) и откъде могат да се купят. Благодаря на всички отзовали се предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

Здравейте,

колко са ви високи Хондите (или по-точно6г Сивик англичанките?). Тая на наш'те е толкова ниска, че просто няма препятствие (дупка, полицай(легнал, де !!!, бордюр), през което да минеш и да не закачи(закачат 2те куки отпред за дърпане). Колата е висока около 10 см, и миналата седмица карах зад едно ферари, е***и то беше колкото хондата високо. Та въпроса е как да се вдигне. Баша ми ходил да я вдигнат и видял, че пружините са с 13 намотки, от които 7 са 'нормални' а другите 6 са навити на по 5 мм някъде. Казали му(бултрако), че на другите хонди останалите 6 са като 7-те(с 'нормални разстояния). Искали там по 163 лева за пружина.

Въпроса ми е само с пружини ще мине ли номера? Няма ли да се прецакат амортисьорите от новите по-високи пружини? Щото както е така, зимата ще ми карат тойотата, а аз ще ходя с трамвая, което не ми се нрави особено  :cool:

Ако може да стане с пружини, има ли някакви марки, които да са по-хубави(или няма значение какви са) и откъде могат да се купят.

Благодаря на всички отзовали се предварително!

<{POST_SNAPBACK}>

аз имам сток ако искаш можем да ги менкаме :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ripper

Може да сложиш по една муфа (детайл от водопроводна тръба) под чашката на ресора и така ще я повдигнеш най-евтино !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZnipeR

Може да сложиш по една муфа (детайл от водопроводна тръба) под чашката на ресора и така ще я повдигнеш най-евтино  !!!

<{POST_SNAPBACK}>

абе пич ти не правиш разлика между пружина и ресьор и акъл даваш на хората с някви ВиК части смех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Ако колата ви е с нормални амортесьори сменяш само пружините,но ако и амортесьорите са различни/по къси/ ще трябва да смените и тях.За целта трябва да свалиш някой от амортесьорите и по номера му да установите дали това е сериен аморесьор за тая кола или е някакъв спортен.Бенджи ти предложи вече пружини,някой и амортесьори ако ти предложи и си готов.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iondrive

Мерси на всички, ще му кажа на бащата да ходи да ги види какви са, то имало някакви лепенки по тях, май се виждало и без да се свалят от колата, дано е така. Че просто не си е работа, днеска пак на 2 пъти имаше фул контакт със земята. Дано са само пружини.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

дай снимка на колата в профилили кажи колко пръста е разстоянието между гумата и калникасигурно предишния собственик е сложил спортно окачване и е свалил колицата за по-добро поведение на пътяи на теб ти е нискосигурен съм, че ще се намерят маниаци на англичанка, дето ще се навият за размяна на окачването срещу серийно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest paRADOx

В тази връзка, с повдигането на колата......чух за някакви амортесьори, които имали възможност за навиване и повдигане на колата по този начин.Не съм виждал такова чудо, но ако ми кажете че има - отивам и си го купувам веднага!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

В тази връзка, с повдигането на колата......чух за някакви амортесьори, които имали възможност за навиване и повдигане на колата по този начин.Не съм виждал такова чудо, но ако ми кажете че има - отивам и си го купувам веднага!

<{POST_SNAPBACK}>

coil over се водят. Даже някой от форума порадаваше такива! Ето за справка за какво горе-долу става дума: Coil Over

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iondrive

Ето ви снимки:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение - тук са в известна степен последиците от клиренса :)

Дано помогне нещо това.

BTW, някой да знае откъде могат да се вземат фарове за мъгла, че има някакви излишни капаци отпред ;)

Мерси още веднъж

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho
Отговорено (Редактирано)

сигурен съм, че ще се намерят маниаци на англичанка, дето ще се навият за размяна на окачването срещу серийно

това не трябваше да го казваш щото се замислих сериозно...но с тези пътища....сега съм пред дилема :) Редактирано от mihho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sumo_power

стига бе човек моята е на същата височина,ако ги смениш ще направиш голяма грешка.колата щи си смени напълно вида.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Sobi3sk1

стига бе човек моята е на същата височина,ако ги смениш ще направиш голяма грешка.колата щи си смени напълно вида.

<{POST_SNAPBACK}>

Пак тя наистина мнооо арна в момента ;) ,жалко че не сам с англичанка :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

На хората им тряя семейна кола, не гъзария за събота и неделя!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho
Отговорено (Редактирано)

незнам ама мойта е англичанка и си доста височка...поне разстоянието м/у гумата и калника е доста и не мо харесва особено как седи....аз бих я оставил така...и бих карал много вниматално щом трябва :)....ако нещо може да направим суапа...

Редактирано от mihho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Informer

Фабрично англичанките имат 15 см просвет, от най-ниската точка до земята. Това е ако пружините и амортисьорите са фабрични и гумите са с фабричния размер. Тая като я гледам наистина е доста по-ниска от моята, представям си как оре с тия куки за теглене, аз докато ги изкривя хубаво доста бурдюри изорах :blink::o:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zhivko

според мен имаш чупени пружини или нещо с тампоните не е нормално да Е толккова ниска или да са слагани ниски пруйини и други амортисори

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...