Jump to content
SVE_1986

Полиуретанови тампони

Recommended Posts

Здравейте колеги.Преди време си бях поръчал полиуретанови тампони за мотора и днес си ги получих :) .Като ги взех забелязах,че горните тампони(от шофьорската и пасажерската страна)са доста по-твърди от долните преден и заден тампон.Като казвам по-твърди имам предвид,че немога дори малко да ги огъна с ръка,а другите без проблем си ги огъвам.На задните надлъжни и напречни носачи също съм с полиуретан,но и там можех да ги огъна.

Въпросът ми е проблем ли е това,че тези тампони са по-твърди от другите или да ги слагам смело и да си карам :) ?

Това са тампоните-става въпрос за тези 4-те в средата.

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

Ако някой от модераторите реши,че темата е за техничеси да я премести.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че не, понеже въпросните по-меки тампони са успокоителни и основната им функция е да обират вибрациите. Другите твърди са носещите и те всъщност ти държат мотора на мястото му. Явно са направени с различна твърдост именно поради тази причина.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси колега.С доста ровене из нета разбрах,че тампоните на които пише Manufacturer: Prothane са най-твърдите,на тези това пише в сайта на Energy Suspension,а на другите които пише Manufacturer: Energy Suspension са по-меки,но нищо чудно и грешно да съм разбрал :D .Ще гледам тези дни да ги сложа и ще споделя мнение :) .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес успях да сложа горните тампони-от пасажерската и шофьорската страна(по-твърдите за които писах по горе).Първи впечатления след монтажа:

Много стегнат двигател,много по-голямо усещане на колата като цяло по време на шофиране,няма го момента в който като пуснеш рязко газта и усещаш как двигателя мърда :) някак си немога да го обясна,човек трябва да покара с такива тампони,за да добие представа за какво става въпрос :) .

Четох в някои форуми,че е възможно след монтажа на такива тампони вибрациите от двигателя да се пренесат в купето и точно това се получи.Сега почти всички интериорни пластмаси се раздрънкаха и разтропаха,не че преди не тропаха,но сега е доста повече :D .Започвам да се замислям дали да не изхвърля целия интериор и да я оствавя предните 2 седалки и арматурното табло :D .Надявам се след монтажа на другите 2 тампона(по-меките)да намалеят вибрациите.

Ето и някоя снимка по време на монтажа,който е изключително лесен ;) за около 30 мин с един приятел успяхме да се справим.

Тампона от пасажерската страна.

Публикувано изображение

Подпиране на двигателя,за да не увисне като се свали тампона.

Публикувано изображение

Свален и почистен тампона със някакъв си спрей за почистване взет от първия магазин за авточасти.

Публикувано изображение

Вече монтирани полиуретановите тампони.

Публикувано изображение

Обратно на мястото му.

Публикувано изображение

Тук трябва да отбележа,че обратния монтаж беше доста труден,защото вече всичко беше толкова плътно и на ръка просто нямаше начин да го монтирам.Наложи си малко работа с дебело дърво опряно в тампона и бой с чука по дървото,нямам снимка в този работен процес :D

Ето и другия тампон,от шофьорската страна.Процесът е абсолютно същия.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тръгнал е да се покъсва,но ще го сменя при първа възможност.

Публикувано изображение

От време на време се налагаше и малко бой с гумения чук,че доста трудно влизат на местата си ;).

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето и един клип в който е показано накратко цялата операция :)

Ще гледам до 2-3 дена да сложа и другите 2 тампона и ще кажа дали са намаляли вибрациите в купето.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво стана колега? Какъв е резултата след операцията.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Успях да сменя само този под радиатора,другия под смукателя немога да го сваля,колкото и да се мъча.Вибрациите в купето пак си ги има,но вече свикнах с тях и не ми прави никакво впечатление :) .

Двете големи шайби не съм ги слагал,че с тях тампона неможе да влезне на мястото си.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...