Jump to content
Guest trick

Посукано купе.

Recommended Posts

Guest trick

Здравейте. Ако купето е посукано възможно ли е гумите да са симетрични, обаче предна лява да е малко по-назад?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

как хем е назад гумата, хем са симетрични? каква симетрия е това?по принцип и много крива кола може да се вкара в реглажедна предна гума да е по-назад от другата е възможно, отпред гредата, на която се закачват надлъжните щанги, дето държат носача отдолу, тази греда е захваната за края на роговете долу. ако роговете са изкривени, от едната страна гредата идва по-близо до купето и съответно гумата отива назадне знам на прелюда как е окачването, на CRX-а е така. след това, на сивик 5ген тези щанги не отиват напред, а назад, за под купето се захващат

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest trick

как хем е назад гумата, хем са симетрични? каква симетрия е това?

по принцип и много крива кола може да се вкара в реглаж

една предна гума да е по-назад от другата е възможно, отпред гредата, на която се закачват надлъжните щанги, дето държат носача отдолу, тази греда е захваната за края на роговете долу. ако роговете са изкривени, от едната страна гредата идва по-близо до купето и съответно гумата отива назад

не знам на прелюда как е окачването, на CRX-а е така. след това, на сивик 5ген тези щанги не отиват напред, а назад, за под купето се захващат

<{POST_SNAPBACK}>

Точно за ЦРХ като твоя става въпрос. Въпроса ми е дали се оправя че съм чувал че посукано купе не се оправя... съжелявам ако говоря глупости просто несъм много в час...работата е там че трябва да се вдигна от София до Варна и ако е посукано купето няма нужда да ходя...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

посукана кола да си купуваш няма смисъл, щом е в това състояние сигурно са се мъчили по нея и са се отказалиосвен ако не я купиш прясна след удара, да знаеш какъв горе-долу е удара, какви са пораженията и да знаеш къде да търсиш проблемитеИначе роговете се изпъват, оправя се симетрията. въпреки че след това колата едва ли ще е същата, след сгъване и разпъваненай-малкото якостта не е същата, щом веднъж е подала ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest trick

Въпроса ми е... когато е посукано купето може ли само едната гума да дава отклонение?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

може. 4есто се забелязва при по тежки удъри.Щом при изпъването не са могли да го догодят.Колко е тази разлика. Изнася ли гуми. Ходи ли в страни.Ако тези не6та ги няма при теб или са доста малки не се притеснявай.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest trick

може. 4есто се забелязва при по тежки удъри.

Щом при изпъването не са могли да го догодят.

Колко е тази разлика. Изнася ли гуми. Ходи ли  в страни.

Ако тези не6та ги няма при теб или са доста малки не се притеснявай.

<{POST_SNAPBACK}>

Ми незнам аз мисля да я купувам затова разпитвам продавача ми каза че едната предна е малко по назад(каза малко,и го разбра сега като я е водил на реглаж защото аз го помолих, иначе каза изобщо не носи), та това ми беше въпроса дали може от посуканото купе да се получава това...на него му казали че е малко назад защото била много ниска (колата има ролбар (или както там се казва) на окачването ако били махнели ролбара щели да оправят гумата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Ако наистина съм я харесъл аз лично бих му поискал колата и бих оти6ъл някаде за регулиране да ме осветлят по въпроса колко е посукана и има ли проблем.Не вярвам на човек който гледа да си продаде стоката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic
Отговорено (Редактирано)

Въпроса ми е... когато е посукано купето може ли само едната гума да дава отклонение?

<{POST_SNAPBACK}>

Не знам точно какъв ти е случея,... но говорейки за гуми, отклонение и посукване... мога да ти кажа от опит, че ако влезеш в много голяма дупка или явно е било трап :lol: гумата (и по-точно цялата полуоска с носача) могат да бъдат изкривени, т.е. дори визуално се вижда, че гумата седи не в центъра на калника.

За нещастие мой бивш колега имаше честта да съсипе по този начин чисто ново бусче. В крайна сметка, направи се реглаж и нещата се закрепиха, не се усеща толкова много изместването на гумата. Аз лично след това съм го карал със 100км/ч на паваж и не видях нещо особено - виж вече за колата е добре да си я провериш - бусчето беше служебно :lol:

При теб не знам какво е точно положението, но се надявам да съм бил полезен :wub:

Успех.

Редактирано от Dominic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Много често това се случва от изкривена реактивна щанга,доста износен тампон на същата/който се захваща към напречната греда или изместена греда вседствие на някакъв удар ниско долу.Напречната греда на CRX-а има допуск за реглаж фабрично са елипсовидни отворите на закрепващите болтове.Относно усукано купе:Купето се усуква в следствие на тежки удари които са почти незаличими ако не се сменят носещи панели от него.При усукани купета работните фуги на различните детайли се променят и е много трудно да се напаснат всички отново ако не се оправи геометрията на купето.Според мен е дребен проблем по ходовата част а не на купето.В повечето центрове за реглаж на ходова част ще те светнат за какво става дума.Искай да премерят разтоянията м/у някой контролни точки по купето и ходовата част.Тичай до варна и ще се консултираш на место,има колеги във форума които могат да ти помогнат.Като Драгич или Миамото примерно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...