Guest darius #1 Публикувано 27 Май, 2006 На мой приятел му се случи!Като ви засече катаджия искайте да проверите дали радара е калиброван,ако не е , го напишете в акта.Имало ефект.Калибровката е през 6месеца....Няма само кантарите на търговците да проверяват,малко и кат да се изръсят! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside #2 Отговорено 27 Май, 2006 На мой приятел му се случи! Като ви засече катаджия искайте да проверите дали радара е калиброван,ако не е , го напишете в акта.Имало ефект.Калибровката е през 6месеца....Няма само кантарите на търговците да проверяват,малко и кат да се изръсят! <{POST_SNAPBACK}> Мерси много за съвета колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest svetlio #3 Отговорено 27 Май, 2006 На мой приятел му се случи! Като ви засече катаджия искайте да проверите дали радара е калиброван,ако не е , го напишете в акта.Имало ефект.Калибровката е през 6месеца....Няма само кантарите на търговците да проверяват,малко и кат да се изръсят! <{POST_SNAPBACK}> И как по-точно се разбира дали е калиброван?! Някакъв документ ли трябва да имат за него...? А ако откажат да ти го покажат какво правим тогава? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest d15b2 #4 Отговорено 27 Май, 2006 трябва да има печат отдолу мисля Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest darius #5 Отговорено 27 Май, 2006 И как по-точно се разбира дали е калиброван?! Някакъв документ ли трябва да имат за него...? А ако откажат да ти го покажат какво правим тогава? <{POST_SNAPBACK}> Печат от метрологична институция,ама не знам как се води...!Нямат право да откажат. Ако откажат пак си го пишеш в акта и добър юрист ти го отменя....ако въобще дойде! Друга хитрост е да поискаш проба за алкохол на самия катаджия,като ти замиришеМоже и в забележки най-долу на акта да напишеш,че се съмняваш дали е употребил алкохол....А СЕГА ДУХАЙ...И почват едни проверкиииии... Но това последното си е гадно заяждане,и трябва да си перфектен пред закона.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest marto_1 #6 Отговорено 27 Май, 2006 (Редактирано) колега на лепенката ли пише на коя дата е минал за последно калибровка. Редактирано 27 Май, 2006 от marto_1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Policman #7 Отговорено 27 Май, 2006 И как по-точно се разбира дали е калиброван?! Някакъв документ ли трябва да имат за него...? А ако откажат да ти го покажат какво правим тогава? <{POST_SNAPBACK}> Печат от метрологична институция,ама не знам как се води...!Нямат право да откажат. Ако откажат пак си го пишеш в акта и добър юрист ти го отменя....ако въобще дойде! Друга хитрост е да поискаш проба за алкохол на самия катаджия,като ти замиришеМоже и в забележки най-долу на акта да напишеш,че се съмняваш дали е употребил алкохол....А СЕГА ДУХАЙ...И почват едни проверкиииии... Но това последното си е гадно заяждане,и трябва да си перфектен пред закона.... <{POST_SNAPBACK}> Пичове,така не става,най-много да си навредите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest The_fastest #8 Отговорено 28 Май, 2006 Вие не знаете ли, че КАТ-аджиите са винаги прави ? Ако започнеш да се правиш на остроумен ще ти намерят още поне 2 нарушения и тогава хич няма да ти е до високата скорост ..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest darius #9 Отговорено 28 Май, 2006 (Редактирано) Вие не знаете ли, че КАТ-аджиите са винаги прави ? Ако започнеш да се правиш на остроумен ще ти намерят още поне 2 нарушения и тогава хич няма да ти е до високата скорост ..... <{POST_SNAPBACK}> Ако си изряден нищо не могат да ти направят!Вече 20 год. карам и съм се натъквал на к'во ли не,обаче ако те усетят,че не си отворен и ще те спукат...Дръпнеш ли им се малко и отношението веднага се променя.....Мълчиш ли си, ще те мачкат..... Дано колегата Policman не се сърди,ама си е така.... Иначе и на много свестни полицаи съм попадал и са ме пускали за дребни нарушения Редактирано 28 Май, 2006 от darius Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Policman #10 Отговорено 28 Май, 2006 Вие не знаете ли, че КАТ-аджиите са винаги прави ? Ако започнеш да се правиш на остроумен ще ти намерят още поне 2 нарушения и тогава хич няма да ти е до високата скорост ..... <{POST_SNAPBACK}> Ако си изряден нищо не могат да ти направят!Вече 20 год. карам и съм се натъквал на к'во ли не,обаче ако те усетят,че не си отворен и ще те спукат...Дръпнеш ли им се малко и отношението веднага се променя.....Мълчиш ли си, ще те мачкат..... Дано колегата Policman не се сърди,ама си е така.... Иначе и на много свестни полицаи съм попадал и са ме пускали за дребни нарушения <{POST_SNAPBACK}> Да някой път е така ,но нали знаеш разни хора,разни идеали Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest sunny #11 Отговорено 28 Май, 2006 мен пьк в4ера на излизане от тунела на центара(които е от пловдив знае)на пьт за панаира ме спряха градско с 140км!4ове4еца пари ми иска6е ама нямах! и като се развесели ме пусна да си ходя и без акт! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen #12 Отговорено 28 Май, 2006 мен пьк в4ера на излизане от тунела на центара(които е от пловдив знае)на пьт за панаира ме спряха градско с 140км!4ове4еца пари ми иска6е ама нямах! и като се развесели ме пусна да си ходя и без акт! <{POST_SNAPBACK}> .....ти вече си им редовен клиент, затова Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest dj_freak #13 Отговорено 28 Май, 2006 Незнам дали това има ефект но мога малко да разяся за т.нар. калибровка. Първо не съм сигурен че трябва апаратите да минат задължително на 6 месеца на метрологичен контрол, поне при частни фирми разни уреди минават попреценка на шефа. От ДАНТМ (метрологичната организация в БГ) поставят стикери малки лепенки с датата на калибриране и логото. Също така има разлика между калибриране и метрологична проверка. Чистото калибриране показва че уреда работи в момента на калибрирането и че той има еди каква си грешка и еди каква си неопределеност, демек несигурност в неговото измерване. Т.е. не можете да разчитате на това че уреда не е калибриран, за да ви оправдаят. Единственото ви спасение е да ви покажат сертификат който показва че уреда е преминал метрологична проверка, която е задължителна през определен период (6м., година и т.н.).Когато радара отчете стойност тя трябва да се оцени с нейната грешка в %, плюс неопределеността в +-%. Например:100км/ч при 1% това прави 101км/ч при +-2% неопределеност = +103,02км/ч, -98.98км/чНадявам се да сте ме разбрали Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Nencheff #14 Отговорено 28 Май, 2006 Както кантарите в магазините се калиброват, така и радарите. Знам за такива случаи в които наистина радара не е минал 'преглед' и ги пускат .. но ме съмнява КАТ-аджийте да си вкарат автогол. Още повече както казаха по-горе .. ако се заядеш, ще намерят и те за какво да се заядат .. Според мен, ако е дребно нарушението и ще се измъкнеш кротко и леко .. по-добре си трай Хъката-мъката все ще измислим какво да им кажем (излъжем), че да ни пуснат .. Пък и много зависи от самия КАТ-аджия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ZnipeR #15 Отговорено 28 Май, 2006 колеги по тези въпроси слушайте полисман, няма нищо че е от другата страна на бариерата мисла че няма да ви излъже, с теа калибровки най-много да ви проверат клаксоните дали свирят правилните тонове и дебита на моторчето на задната чистачка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Demon #16 Отговорено 29 Май, 2006 .....има го това с радара, но незнам защо трябва да се усложняват толко нещата. Така и така си виновен, карал си с превишена скорост и е факт! По-лесно ще ти е да се оправиш без да се заяждаш. Аз бих ги почерпил нещо, до сега не са ми отказвали. Заяждал съм се само когато безпочвенио са се заяждат с мен и не съм бил в нарушение!Аз ако съм КАТ-аджия и хванатия в нарушение ме проверява, заяжда се с мен и съм изряден, сигурно бих го санкционрал по най-тежката точка от закона, без да му дам шанс да се разбере с мен. Защо трябва да става толкова сложно за всички?Истината е, че аз до сега не съм попадал на злужител на КАТ, който да ме е спрял и да не съм намерил общ език с него и да не сме се разбрали. Имал съм само един случай в който те не са били изрядни като ми писаха акт, но на мен не ми се занимаваше да обжалвам и просто оставих нещата..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest shofior #17 Отговорено 29 Май, 2006 абе не ми се вземаше отношение по въпроса ,но няма как.може ли някой да ми каже кой по цариградско спазва ограниченията и колко е разрешената скорост и кво правят там КАТ.тия радари са за събиране на пари.така че всеки да си преценява сам.номерът е ,че ако си траеш и накрая като напишат акта ,запишеш че радарът не е минал проверка и няма знак за мината такава проверка - КАТ горят. трябва да се запише и номера на радара.фабричния.ако се окаже ,че това е вярно - в съда всичко пада.всички трябва да знаят ,че това не е зяждане,това е закон и трябва да се спазва от всички-и от КАТ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Dominic #18 Отговорено 29 Май, 2006 (Редактирано) може ли някой да ми каже кой по цариградско спазва ограниченията и колко е разрешената скорост <{POST_SNAPBACK}> аз също не исках да пиша, ама да ви се похваля.... по цариградско карам не с 80, колкото е разрешено, а със 70 ......... когато съм правил секс и връщам гаджето у тях в 23:00, че тя е в дружба, и гледам лампите и звездите покрай мен Просто физически не можеш да настъпиш газта За КАТ: и са прави, и не са прави ..... аз пък имах случай, когато пред мен един мина със 70 при ограничение 40, аз бях на 45-50 - но КАТ не можа да му махне с палката, затова вторият(т.е. аз) останах при тях се опитват да ми пробутат радара със 70 на него и часовника на радара показваше точно... то няма как, като този пред мен е минал 2 секунди преди мен Но при такива случаи и аз не се давам Твърдо съм за НЕПОТЪПКАНОТО ДОСТОЙНСТВО. Редактирано 29 Май, 2006 от Dominic Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf #19 Отговорено 29 Май, 2006 (Редактирано) Аз съм имал супер брутални случки в които са мерили скоростта ама нали са дървета и се се крият да не ги видиш ама...На 2 пъти ми се случи да съм натопорчил хондата със над 140 в крайна дясна лента. Те куките хитри и се бутнали колкот се може по в гората. 2-та пъти не можаха дори да зацепат кво става. Щот се чува нещо кат пистов мотор дет се реже пък не го виждат и хоп за части от секундата прехвърча на 2м от тях неква кола.Един път ме гепиха но бях със 160 и тъкмо му показвах на тъпия голфаджия как 1600 е повече от 2000 и КУКИ. Писаха ми акт за 70 щот бех 1-ви . Не знам как радара му е фанал само толко, но тогава бях мноо щаслив. Редактирано 29 Май, 2006 от PARADOX_sf Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Policman #20 Отговорено 29 Май, 2006 (Редактирано) Аз съм имал супер брутални случки в които са мерили скоростта ама нали са дървета и се се крият да не ги видиш ама... На 2 пъти ми се случи да съм натопорчил хондата със над 140 в крайна дясна лента. Те куките хитри и се бутнали колкот се може по в гората. 2-та пъти не можаха дори да зацепат кво става. Щот се чува нещо кат пистов мотор дет се реже пък не го виждат и хоп за части от секундата прехвърча на 2м от тях неква кола. Един път ме гепиха но бях със 160 и тъкмо му показвах на тъпия голфаджия как 1600 е повече от 2000 и КУКИ. Писаха ми акт за 70 щот бех 1-ви . Не знам как радара му е фанал само толко, но тогава бях мноо щаслив. <{POST_SNAPBACK}> темата е много яка Редактирано 29 Май, 2006 от Policman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest svetoslavned #21 Отговорено 3 Юни, 2006 Пичове слушайте ПОЛИСМЕНА че е в нещата,съвет от мене по добре не се заяждайте така може и да ви се размине Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове