Jump to content
Guest darius

Радари Кат

Recommended Posts

Guest darius

На мой приятел му се случи!Като ви засече катаджия искайте да проверите дали радара е калиброван,ако не е , го напишете в акта.Имало ефект.Калибровката е през 6месеца....Няма само кантарите на търговците да проверяват,малко и кат да се изръсят!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

На мой приятел му се случи!

Като ви засече катаджия искайте да проверите дали радара е калиброван,ако не е , го напишете в акта.Имало ефект.Калибровката е през 6месеца....Няма само кантарите на търговците да проверяват,малко и кат да се изръсят!

<{POST_SNAPBACK}>

Мерси много за съвета колега :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetlio

На мой приятел му се случи!

Като ви засече катаджия искайте да проверите дали радара е калиброван,ако не е , го напишете в акта.Имало ефект.Калибровката е през 6месеца....Няма само кантарите на търговците да проверяват,малко и кат да се изръсят!

<{POST_SNAPBACK}>

И как по-точно се разбира дали е калиброван?! Някакъв документ ли трябва да имат за него...? А ако откажат да ти го покажат какво правим тогава? :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

трябва да има печат отдолу мисля

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

И как по-точно се разбира дали е калиброван?! Някакъв документ ли трябва да имат за него...? А ако откажат да ти го покажат какво правим тогава? :dry:

<{POST_SNAPBACK}>

Печат от метрологична институция,ама не знам как се води...!Нямат право да откажат.

Ако откажат пак си го пишеш в акта и добър юрист ти го отменя....ако въобще дойде!

Друга хитрост е да поискаш проба за алкохол на самия катаджия,като ти замирише!!!Може и в забележки най-долу на акта да напишеш,че се съмняваш дали е употребил алкохол....А СЕГА ДУХАЙ...И почват едни проверкиииии...

Но това последното си е гадно заяждане,и трябва да си перфектен пред закона....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marto_1
Отговорено (Редактирано)

колега на лепенката ли пише на коя дата е минал за последно калибровка.

Редактирано от marto_1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

И как по-точно се разбира дали е калиброван?! Някакъв документ ли трябва да имат за него...? А ако откажат да ти го покажат какво правим тогава? ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Печат от метрологична институция,ама не знам как се води...!Нямат право да откажат.

Ако откажат пак си го пишеш в акта и добър юрист ти го отменя....ако въобще дойде!

Друга хитрост е да поискаш проба за алкохол на самия катаджия,като ти замирише!!!Може и в забележки най-долу на акта да напишеш,че се съмняваш дали е употребил алкохол....А СЕГА ДУХАЙ...И почват едни проверкиииии...

Но това последното си е гадно заяждане,и трябва да си перфектен пред закона....

<{POST_SNAPBACK}>

;) Пичове,така не става,най-много да си навредите ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The_fastest

Вие не знаете ли, че КАТ-аджиите са винаги прави ? Ако започнеш да се правиш на остроумен ще ти намерят още поне 2 нарушения и тогава хич няма да ти е до високата скорост .....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius
Отговорено (Редактирано)

Вие не знаете ли, че КАТ-аджиите са винаги прави ? Ако започнеш да се правиш на остроумен ще ти намерят още поне 2 нарушения и тогава хич няма да ти е до високата скорост .....

<{POST_SNAPBACK}>

Ако си изряден нищо не могат да ти направят!

Вече 20 год. карам и съм се натъквал на к'во ли не,обаче ако те усетят,че не си отворен и ще те спукат...Дръпнеш ли им се малко и отношението веднага се променя.....Мълчиш ли си, ще те мачкат.....

Дано колегата Policman не се сърди,ама си е така....

Иначе и на много свестни полицаи съм попадал и са ме пускали за дребни нарушения ;)

Редактирано от darius

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

<{POST_SNAPBACK}>

Ако си изряден нищо не могат да ти направят!

Вече 20 год. карам и съм се натъквал на к'во ли не,обаче ако те усетят,че не си отворен и ще те спукат...Дръпнеш ли им се малко и отношението веднага се променя.....Мълчиш ли си, ще те мачкат.....

Дано колегата Policman не се сърди,ама си е така....

Иначе и на много свестни полицаи съм попадал и са ме пускали за дребни нарушения ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Да някой път е така ;) ,но нали знаеш разни хора,разни идеали ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sunny

мен пьк в4ера на излизане от тунела на центара(които е от пловдив знае)на пьт за панаира ме спряха градско с 140км!4ове4еца пари ми иска6е ама нямах! ;) и като се развесели ме пусна да си ходя и без акт! ;););)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

мен пьк в4ера на излизане от тунела на центара(които е от пловдив знае)на пьт за панаира ме спряха градско с 140км!4ове4еца пари ми иска6е ама нямах! ;) и като се развесели ме пусна да си ходя и без акт! ;)  ;)  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

.....ти вече си им редовен клиент, затова ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_freak

Незнам дали това има ефект но мога малко да разяся за т.нар. калибровка. Първо не съм сигурен че трябва апаратите да минат задължително на 6 месеца на метрологичен контрол, поне при частни фирми разни уреди минават попреценка на шефа. От ДАНТМ (метрологичната организация в БГ) поставят стикери малки лепенки с датата на калибриране и логото. Също така има разлика между калибриране и метрологична проверка. Чистото калибриране показва че уреда работи в момента на калибрирането и че той има еди каква си грешка и еди каква си неопределеност, демек несигурност в неговото измерване. Т.е. не можете да разчитате на това че уреда не е калибриран, за да ви оправдаят. Единственото ви спасение е да ви покажат сертификат който показва че уреда е преминал метрологична проверка, която е задължителна през определен период (6м., година и т.н.).Когато радара отчете стойност тя трябва да се оцени с нейната грешка в %, плюс неопределеността в +-%. Например:100км/ч при 1% това прави 101км/ч при +-2% неопределеност = +103,02км/ч, -98.98км/чНадявам се да сте ме разбрали ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Nencheff

Както кантарите в магазините се калиброват, така и радарите. Знам за такива случаи в които наистина радара не е минал 'преглед' и ги пускат .. но ме съмнява КАТ-аджийте да си вкарат автогол. Още повече както казаха по-горе .. ако се заядеш, ще намерят и те за какво да се заядат .. Според мен, ако е дребно нарушението и ще се измъкнеш кротко и леко .. по-добре си трай ;) Хъката-мъката все ще измислим какво да им кажем (излъжем), че да ни пуснат .. ;) Пък и много зависи от самия КАТ-аджия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZnipeR

колеги по тези въпроси слушайте полисман, няма нищо че е от другата страна на бариерата :blink: мисла че няма да ви излъже, с теа калибровки най-много да ви проверат клаксоните дали свирят правилните тонове и дебита на моторчето на задната чистачка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

.....има го това с радара, но незнам защо трябва да се усложняват толко нещата. Така и така си виновен, карал си с превишена скорост и е факт! По-лесно ще ти е да се оправиш без да се заяждаш. Аз бих ги почерпил нещо, до сега не са ми отказвали. Заяждал съм се само когато безпочвенио са се заяждат с мен и не съм бил в нарушение!Аз ако съм КАТ-аджия и хванатия в нарушение ме проверява, заяжда се с мен и съм изряден, сигурно бих го санкционрал по най-тежката точка от закона, без да му дам шанс да се разбере с мен. Защо трябва да става толкова сложно за всички?Истината е, че аз до сега не съм попадал на злужител на КАТ, който да ме е спрял и да не съм намерил общ език с него и да не сме се разбрали. Имал съм само един случай в който те не са били изрядни като ми писаха акт, но на мен не ми се занимаваше да обжалвам и просто оставих нещата.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shofior

абе не ми се вземаше отношение по въпроса ,но няма как.може ли някой да ми каже кой по цариградско спазва ограниченията и колко е разрешената скорост и кво правят там КАТ.тия радари са за събиране на пари.така че всеки да си преценява сам.номерът е ,че ако си траеш и накрая като напишат акта ,запишеш че радарът не е минал проверка и няма знак за мината такава проверка - КАТ горят. трябва да се запише и номера на радара.фабричния.ако се окаже ,че това е вярно - в съда всичко пада.всички трябва да знаят ,че това не е зяждане,това е закон и трябва да се спазва от всички-и от КАТ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic
Отговорено (Редактирано)

може ли някой да ми каже кой по цариградско спазва ограниченията и колко е разрешената скорост

<{POST_SNAPBACK}>

:D аз също не исках да пиша, ама да ви се похваля....

по цариградско карам не с 80, колкото е разрешено, а със 70 ......... когато съм правил секс и връщам гаджето у тях в 23:00, че тя е в дружба, и гледам лампите и звездите покрай мен :P

Просто физически не можеш да настъпиш газта ;)

За КАТ: и са прави, и не са прави ..... аз пък имах случай, когато пред мен един мина със 70 при ограничение 40, аз бях на 45-50 - но КАТ не можа да му махне с палката, затова вторият(т.е. аз) останах при тях ;) се опитват да ми пробутат радара със 70 на него :P и часовника на радара показваше точно... то няма как, като този пред мен е минал 2 секунди преди мен ;)

Но при такива случаи и аз не се давам ;)

Твърдо съм за НЕПОТЪПКАНОТО ДОСТОЙНСТВО. :P

Редактирано от Dominic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf
Отговорено (Редактирано)

Аз съм имал супер брутални случки в които са мерили скоростта ама нали са дървета и се се крият да не ги видиш ама...На 2 пъти ми се случи да съм натопорчил хондата със над 140 в крайна дясна лента. Те куките хитри и се бутнали колкот се може по в гората. 2-та пъти не можаха дори да зацепат кво става. Щот се чува нещо кат пистов мотор дет се реже пък не го виждат и хоп за части от секундата прехвърча на 2м от тях неква кола.Един път ме гепиха но бях със 160 и тъкмо му показвах на тъпия голфаджия как 1600 е повече от 2000 и КУКИ. Писаха ми акт за 70 щот бех 1-ви :D . Не знам как радара му е фанал само толко, но тогава бях мноо щаслив. :P

Редактирано от PARADOX_sf

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman
Отговорено (Редактирано)

Аз съм имал супер брутални случки в които са мерили скоростта ама нали са дървета и се се крият да не ги видиш ама...

На 2 пъти ми се случи да съм натопорчил хондата със над 140 в крайна дясна лента. Те куките хитри и се бутнали колкот се може по в гората. 2-та пъти не можаха дори да зацепат кво става. Щот се чува нещо кат пистов мотор дет се реже пък не го виждат и хоп за части от секундата прехвърча на 2м от тях неква кола.

Един път ме гепиха но бях със 160 и тъкмо му показвах на тъпия голфаджия как 1600 е повече от 2000 и КУКИ. Писаха ми акт за 70 щот бех 1-ви  :P . Не знам как радара му е фанал само толко, но тогава бях мноо щаслив.  :P

<{POST_SNAPBACK}>

;) темата е много яка :P!!!:D Редактирано от Policman

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetoslavned

Пичове слушайте ПОЛИСМЕНА че е в нещата,съвет от мене по добре не се заяждайте така може и да ви се размине :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...