Essential 9 #1 Публикувано 14 Април, 2011 Здрвейте колеги някой може ли да сподели опит колко метра термо лентра са необходими за увиване на турбо колектор ? Колектора е от този тип : http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hktuning.com/Ready/CivicTurboManifold.jpg&imgrefurl=http://www.superhonda.com/forum/f9/opinions-turbo-kit-d16-346355/&usg=__e2veAjO4h3jMeSv7-4M1WwZKwzE=&h=400&w=500&sz=141&hl=bg&start=0&zoom=1&tbnid=v9Sfri6rnjyR7M:&tbnh=119&tbnw=166&ei=8VKnTcjsLc7Hswb20fmCBw&prev=/images%3Fq%3Dd16%2Bturbo%2Bmani%26um%3D1%26hl%3Dbg%26sa%3DN%26biw%3D1024%26bih%3D512%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=126&vpy=67&dur=325&hovh=201&hovw=251&tx=103&ty=104&oei=8VKnTcjsLc7Hswb20fmCBw&page=1&ndsp=15&ved=1t:429,r:0,s:0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #2 Отговорено 14 Април, 2011 Като гледам, не повече от 5 метра...ама ще видиш голям зор. Масово не ги увиват май Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #3 Отговорено 14 Април, 2011 Около 13-15 метра отиват за подобен тип.Утре ще пусна снимка на наш колектор за който заминаха 15м Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #4 Отговорено 14 Април, 2011 :) Баси колекторите...за моя спортен колектор на Д серията отидоха 13 метра и беше намотан целия до края на двойката. Съжалявам за подвеждащата информация, която съм предоставил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #5 Отговорено 14 Април, 2011 Споко бе не е подвеждаща.Твоя беше намотан доста рехаво При нас е двойно намотан на места тройно и след даване на газ можеш да го пипнеш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Essential 9 #6 Отговорено 14 Април, 2011 Лентата е широка 50мм мисля рънърите да се намотаят, като се прехлупва през средата на лентата за да се получи двойно като вероятно при колектора на 4те рънъра ще се поучи и 3но намотаване? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #7 Отговорено 15 Април, 2011 Uploaded with ImageShack.us Общо 25м за колектора и тръбата надолу Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Essential 9 #8 Отговорено 15 Април, 2011 (Редактирано) Колко е широка и колко дебела тази лента ? Тръбата до къде е увита само предната част или и частта която минава под картера ? Редактирано 15 Април, 2011 от atoma 8. Ð�е цитирайте човека, който е непоÑ�редÑ�твено преди ваÑ� в Ñ�пиÑ�ъка Ñ� мнениÑ�. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #9 Отговорено 15 Април, 2011 Като стана въпрос. Ще потърся колко лента беше и ще ви пиша , но си бях купил от тази и е много истинска. Сега за на нисана колектора и на хондата даунпайпа пак мисля такава да си купя , а за да опазя на климатика радиатора и перката едно такова трябва да ми свърши работа. Ето кака съм я навивал и колко навих , само трябва да намеря колко лента използвах за това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Essential 9 #10 Отговорено 15 Април, 2011 Тези термощитове за турбина са доста скъпи.....А поръчка от e-bay за лента не ми се чака две седмици Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #11 Отговорено 15 Април, 2011 (Редактирано) Трябва да разберете едно. Хубавите неща стават бавно.Както и че хубавите неща са скъпи, но си струват .Доста я прехвърлях лентата за да не я режа и не се разплете въобще.Много лесно се навива като се намокри и после изсъхва като на калъп.Миришеше доста , но не пушеше много като я подкарах , докато изгори.Така, намерих какво съм поръчвал.DEI Exhaust Header Wrap 2" x 50' Black Turbo Manifold (Part #010108)Значи 2" широка лента около 15 метра мисля че се падаше 50'.Това ми стигна да увия колектора и 2-ката както се виждат на снимките.Те препоръчват да се застъпват навивките по 2-3мм , аз съм застъпвал през средата , демек лентата ми е 2 пласта.И накрая остана около 1 - 1,5м.Дават го 50' да стига за един V8 мотор, което са точно 2 наши колектора без 2-ката. Редактирано 15 Април, 2011 от Izanagi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Essential 9 #12 Отговорено 15 Април, 2011 Има доста доволни хора от летна купувана в България.....Бавно бавно.... година и малко събирам чарколяк за да събера турбо конверсия не съм бързал за никъде..Последно чаках няколко витинги и рестриктор и чесно казано само лентата ми остана за да почна да събирам. Следващото чакане ще ми е съединителя(ако се объркат нещата, понеже уж трябва да има един излишен скоро в България). Така, че за никъде не бързам знам, че хубавите неща стават бавно Без лоши чувства !И успех на всички в проектите им !Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове