Jump to content
Guest Civic*6

Житие и страдание

Recommended Posts

Guest Civic*6

Колеги, писна ми вече от тая държава! Оная вечер карам по централна улица в Добрич с 30 (тридесет) км/ч, ремонтирана миналата година, и изведнъж- ооо дупка, ама голяма, с едни такива остри ръбове, а отреща едно микробусче- и съответно няма как да я заобиколя, само намалих още, но явно не достатъчно, та само се чу едно пук :blink: -и дясна предна вече я нямаше- 185/55/15. Добре че 3 дни преди това направих профилактика на резервната-демек с мъка развъртях болта, смазах го, гумата измих най-идеално ;). Та бях подготвен. Сега обаче пред мен стои страшна дилема- дали да си купя нови гуми, или 2-ра употреба, щото разликата в цената е :) . Намерих Debica за около 140 лв./бр., ама не знам. Помагайте, че сега кретам с патерицата, а е грозно - не му ходи на Сивика, виж ако беше голф.... ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DundyTheCroc

На твое място щях да съдя общината,аман от дупки вече :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Първа кола ли ти е това? Ако не се лъжа ти преди броени дни си я взе ...И аз скачах яко в кратерите в началото, но бях с 13-ки и издържаха, но постепено свикнах, ще свикнеш и ти:angry:Дотогава:Може да си вземеш си едни по-запазени 2 ръка и сложи по-добрата двойка гуми отзад, и си помисли евентуално за преминаване на 14" (185/60/14) - освен че ще е по-висок борда, а и ще набира по-бързо.Ако си решен да си караш с 15-ките - по-добре си вземи нови гуми и внимавай по родните пътища.П.С. Много скъпа ми се вижда тая Дебица, верно че е 15-ка, ама ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Civic*6
Отговорено (Редактирано)

Абе не е първа, но й се радвам като на първа... А иначе ще си карам с 15-те, за внимаването внимавам, но като ти е писано :angry:

Редактирано от Civic*6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

според мен ти трябват гуми 2ра ръка :D по тези ями не си заслужава да рискуваш с нови :angry: пък и тези дебица не са никак хубав избор :cry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Преди време имаше теми за гуми и мисля че Магнум разправяше за твърдите бордове на Бриджстоун Потенза ( да ме извини ако съм объркам марката, модела или човека :angry: ), абе с една дума - беше доволен. Ще ти каже ако се включи в темата.А цената която се обсъждаше беше по-ниска или поне на кантар. Ако нямаш голям избор на гуми, питай колегите от Варна, ама вземи нещо по-добро за тези пари :cry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetlio

Ненормално висока цена за Debica според мен! За тези пари можеш да си вземеш доста по-качествени гуми :cry: А Магнум ги продаде още тогава Бриджстоун-ките... :D Изтървахме ги :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Ако имаш каско си вземи нови, покриват ги на 100%, стига да не ти ги откраднат. Зимата съм късал гума и ми я платиха на 100%, че и изправянето на джантата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi

Дебика за 140 лв.??? :angry: Ми че те Тойото този размер за по 130 лв., а са със светлинни години по добри :cry: Мое лично мнение е, че гумите трябва да са нови ... поне отпред, а и това е една добра инвестиция в колата. Все пак говорим за здраве - твоето и на околните :DВъпреки че в мнооого редки случаи едни запазени втора употреба също вършат работа, но както обича да се изразява един френд - Запазени гуми втора употреба просто няма !!!Всичко си зависи и от стила ти на каране, както и километрите които навърташ на ден, а ако щеш и седмично :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest da6kata

Дебика за 140 лв.??? :angry:  Ми че те Тойото този размер за по 130 лв., а са със светлинни години по добри :cry: Мое лично мнение е, че гумите трябва да са нови ... поне отпред, а и това е една добра инвестиция в колата. Все пак говорим за здраве - твоето и на околните :D

Въпреки че в мнооого редки случаи едни запазени втора употреба също вършат работа, но както обича да се изразява един френд - Запазени гуми втора употреба просто няма !!!

Всичко си зависи и от стила ти на каране, както и километрите които навърташ на ден, а ако щеш и седмично :D

<{POST_SNAPBACK}>

ако са по нови по добре и аз съм за тойото иначе вчера по пътя за квартал Дружба някакъв човечец с една баничарка минал през няква огромна дупка и какво да кажа нямаше следи че е имало гума преди да мине през дупката :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gydi

Ако имаш каско си вземи нови, покриват ги на 100%, стига да не ти ги откраднат. Зимата съм късал гума и ми я платиха на 100%, че и изправянето на джантата.

<{POST_SNAPBACK}>

Как стана на практика? Вика ли кат за протокол, или без кат отиде при застрахователите ? Към кого си застрахован?

Питам те понеже аз няколко пъти (по шипченския проход и на други места съм склапвал гуми и джанти) -а не знаех че каското ги покрива.

Когато си вземеш нови гуми-трябва ли да ги декларираш при застрахователя ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki

Нищо не декларираш като я спукаш отиваш при засрахователя той я снима то се вижда ако е нов модел..........и при мене ми платиха всичко без протоколи от кат и т.н. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JoePass

Нищо не декларираш като я спукаш отиваш при засрахователя той я снима то се вижда ако е нов модел..........и при мене ми платиха всичко без протоколи от кат и т.н. :dry:

<{POST_SNAPBACK}>

Аз мисля че за 140 кинта ще си намериш Yokohoama или Toyo или Dunlop не знам в Добри4 дали има такива гуми ама в София има на всякаде. А и ако си купуваш нови гуми гледаи да са по високи и си спира6 проблемите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

за тея пари щеше да вземеш 2 bridgestone потенца, но късмета ти е изневерил на 2 пъти :Dсъветвам те да смениш размера, 195/50-15 са понякога на 2/3 от цената на твоитеа и по-лесно се намират 2ра употреба, разходи се из горубляне, има доста гумино вземи само висок клас гуми, 2ра употреба траял не ти трябва!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...