Jump to content
NikShtain_CRX

Боядисване

Recommended Posts

Колеги може ли да ми помогнете да ми кажете къде мога да ми боядисат задната вежда.Защото някой ме е закачилПредимно за София става думаhttp://i54.tinypic.com/15d0zv4.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги може ли да ми помогнете да ми кажете къде мога да ми боядисат задната вежда.Защото някой ме е закачилПредимно за София става думаhttp://i54.tinypic.com/15d0zv4.jpg

целият калник трябва да се боядисва.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Както беше написал един колега, но му изтриха мнението: "Що не боядисате цялата кола?", така като сте тръгнали... :dry: Към автора на темата: Въпросът с бояджиите е доста деликатен. Преди време ходих на реглаж на клапани и попитах майстора: "Къде да закарам колата за боя?" (имах малко ожулено). Отговорът беше: "Бояджии не препоръчвам, защото не пропускат да се осе.ат." Тогава мислех, че просто не иска да ми каже и ми стана малко криво, но с течение на времето разбрах какво всъщност се е опитал да ми каже. И аз се хванах като теб да търся отзиви по форумите и открих един, даже казах на колега за него (ето темата). Та се престраших и по някое време отидох при него. Всичко беше перфектно (от моята аматьорска гледна точка) и стана в рамките на 24 часа. За съжаление се наложи да ходя втори път (един тир ми ожули новобоядисаната броня много скоро след това) и вторият път резултата беше покъртителен - през ноща беше валяло дъжд, колата беше изкарана навън и лакът на бронята приличаше на петниста хиена (буквално). Въпросният Коце го погледна, смутолеви нещо неразбираемо и присламчи една лампа към бронята. Петната изчезнаха, само за да потъмнеят много грозно в последствие. Да не говорим, че бронята от едната страна си е както трябва, но от другата изобщо не е напасната както трябва, абе направо си е подгъната (колата не е удряна и няма промени в геометрята, оправяни са само козметични ожулвания). Ако ме беше питал след първото ми ходене, щях горещо да ти го препоръчам. Обаче, както казваше шеф Рамзи: "You're as good as your last meal." Така е и при бояджиите - добър си, колкото добро е последното ти боядисване. Така че при Коце (lampard, както е по-известен по форумите) повече твърдо няма да стъпя! Та имайки предвид всичко казано досега, ето координати от тема в която има няколко доволни (засега :D):

На Цариградско шосе 343 между Практикера и кръстовището.Ко-То ООД.Само за капак и таван е 150 лв.Всичко друго е в критерията ти.Огледало 20 лв,праг 100 лв и другото е по 120.GSM: 0884122115, 0889305797.

Редактирано от user

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да се изкажа за Коце :Колата на майка ми имаше следните поражения:преден капак -изчукване + боякалник втора употреба + боя броня нова + боя изправяне на маската Калника беше боядисан само от вънка , вътрешната страна беше със стария цвят, даже и под капака беше стария цвят.Капака стана много добре ,малко криво напаснат спрямо калникаБронята боядисана добре , но не и напасната .Броня + боя на всички елементи 400 кинтаОчаквах повече внимание към детайлите.Не мисля ,че ще отида пак .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

И от мен :thumbs2: за lampard.Бил съм на 2 пъти за разни ръжди на по-старите ми колици. Отначало е ок и цената я докарва, но много скоро разбираш, че само е замазал.

Редактирано от Ивайло Петков

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха добра вечер. Понеже подкарахте Коце, нека и аз да дам едно мнение за него, с което не искам да ангажирам никой. С Коста сме приятели от дълги години и той е човека към който съм се обръщал за боядисване винаги. Нека бъдем реалисти, когато отидете и искате колата от днес за утре и ако може за никакви пари, е съвсем възможно да има някакъв дефект по боята, НО Коце никога не е бягал от отговорност, и приема рекламации стига да са обективни. В интерес на истината в сервиза който препоръчвате, има двама души които бяха работници при Коце, единият е шефа Тошо.Поздрави

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добра да е, щом си рекъл. :)

Не искам да прозвучи като заяждане, но да съм писал някъде, че съм се пазарил за цени и съм искал да е за "никакви пари"?! При мен парите не са ключов фактор, при вземане на решения относно поддръжката на автомобила. Исках да е качествено. Не съм наясно как вървят цените, но 130 лв. на детайл в никакъв случай не е "никакви пари". (*) По скоро е близо до средното от 150 лв. (това намерих от търсенето с Гугъл).

Първият път, както вече написах, всичко беше наред (то иначе до втори нямаше да се стигне), но да перефразирам отново вече казаното: "Един бояджия е толкова добър, колкото е добро последното му боядисване."

А че някой си бил работел при въпросният Коце, въобще не ми е критерий (това не го знаех, но е полезна информация; ето, това му е хубавото на форума - научават се нови неща чат-пат :)). Всеки е започнал отнякъде, въпросът е да се развиваш. Аз просто дадох тези координати на колегата, за да има някаква отправна точка все пак (и това беше най-"прясната" тема, в която все пак имаше доволни). Нямам за цел да "сипвам с чирпака" на Коце, просто съм споделил опита си. Лично за мен беше меко казано неприятно да видя бронята си в състоянието, в което я видях вторият път и не смятам, че професионалист може да предложи такъв резултат на клиент. Не съм конфликтна личност и за това отговорност не съм търсил, нито ще търся, но няма да отида повторно там, както и няма да го препоръчам на приятели и познати.

Това е. Всеки си има глава на раменете и си решава сам.

 

(*) Е, може би сравнено с цените от 300-350 лв. на детайл в Бултрако, които дори нямат бояджия с камера, а само закарват колата на подизпълнител и усвояват сигурно поне половината средства по този повод.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

На Цариградско шосе 343 между Практикера и кръстовището.Ко-То ООД.Само за капак и таван е 150 лв.Всичко друго е в критерията ти.Огледало 20 лв,праг 100 лв и другото е по 120.GSM: 0884122115, 0889305797.

Аз съм ходил при тези бояджии 2 пъти - веднъж за предна броня и веднъж за огледало. Предната броня я направиха перфектно - нямам никакви забележки - по спомени им отне 2-3 дена.От огледалото обаче не мога да бъда доволен - оставих го в събота, взех си го във вторник. На места имаше дефекти (нещо като образували се капки), които щях да преживея. Но като се сгъне огледалото се виждаше старата боя - т.е. пичовете не са си направили труда да развият 3 болта и да го боядисат като хората отвсякъде.Та да резюмирам - доволен съм от тях, но ако им носите подвижни детайли или си ги разглобете сами предварително или се пазарете да ви ги изпръскат отвсякъде.И още един съвет - ако имаш време и възможност закарай колата на някой бояджия в провинцията. Там са далеч по-малко капризни и правят какво ли не. Един майстор в Горна Оряховица 2 пъти ми боядисва драскотини за смешни пари и си играеше да ги 'прелива' за да не си личат изобщо. За съжаление след последното ми ходене ми държа колата една седмица и останаха разлики в боите и сега имам едно "петно" на единия калник. Естествено вече при него няма да стъпя.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та, както казах в съседната тема, съм против повдигането на стари такива, но и с тази ще се наложи. Тази конкретно я повдигам за да допълня впечатленията си от работата на въпросния Коце ("lampard"). Накратко: боята започна да се люпи. :angry: :angry: :angry:

Това изобщо не го очаквах, предвид че уж разполагат с модерна камера и би следвало да я използват. Но като се замисля, може би моята кола изобщо не е припарвала там, защото (както вече писах) когато отидох да си я взема сутринта, тя вече беше изкарана навън, беше валяло и лакът беше на огромни грозни петна, което няма как да се случи, ако всичко е било направено както трябва.

Ето мнението на друг съфорумец за доказателство, че не му е за сефте на въпросния "майстор":

 

Аз не съм доволен от работата на Коце и не бих отишъл отново при него. След пребоядисване на цялата кола имаше доста забележки, които никой майстор според мен не трябва да оставя, когато предава колата на клиента си. Аз му давах зор, т.е. питах дали ми е готова колата 1-2 пъти, но това според мен е в реда на нещата и не значи да се оставят дефекти в новата боя. Да не говорим, че сега след няколко месеца на едната ми врата се отлюспи парченце боя.... дано не се олюпи цялата.

 

Дума по дума същото се случи и при мен (с изключение на това, че аз зор не съм давал). Друго какво да добавя?! :ranting:

Обаче това сега не е най-важното. По-важното е, че трябва да отида някъде, където да оправят пораженията на въпросния посерко. Засега съм се спрял на два варианта:

 

- pikaso (но не Пабло, а Пешо :)), пак от форума на Audi, но за разлика от Коце, от този има само доволни;

- Сервиз Лазурит (на гърба на бившия техникум "Вилхем Пик").

 

Някой да е използвал техните услуги, трябват ми отзиви, че направо луднах!

 

ПП Ето още отзиви за въпросния "майстор" Коце, пък който иска да го защитава и да ходи при него, не го спирам. :devil:

Редактирано от user

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...