Jump to content
Guest blackw

Масло разход?

Recommended Posts

Guest blackw

Моля за съвет. Скоро си взех сивик 4 генерация. Смених маслото с Mотул 6100. С новото съм минал най много 2000 километра. Вчера трябваше да пътувам до Плевен и го проверих сутринта колко е. На пробката беше леко над минимума. Когато го сменях колата събра малко повече. По каталог мисля е 3.8 литра а сипаха 4. Питането ми е да си купя от същото масло и да доливам. Или да го сменя с друго? Явно е старичък вдигателя и гори много от това.Хондата е 88 година д14а1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ~P[e]Tko~

доливай от същото, но знай че масло се мери не сутрин, когато си е свило обема, а 1-2 часа след спиране и гледай да е на равно. И наче мисля че трябва да събираш 3,300л масло заедно с това във филтъра, а не 4 :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Моля за съвет. Скоро си взех сивик 4 генерация. Смених маслото с Mотул 6100. С новото съм минал най много 2000 километра. Вчера трябваше да пътувам до Плевен и го проверих сутринта колко е. На пробката беше леко над минимума. Когато го сменях колата събра малко повече. По каталог мисля е 3.8 литра а сипаха 4.

Питането ми е да си купя от същото масло и да доливам. Или да го сменя с друго? Явно е старичък вдигателя и гори много от това.

Хондата е 88 година д14а1

<{POST_SNAPBACK}>

Това е вярно , което казва Петко :unsure: но въпреки всичко маслото ти е тънко евно вече за двигателя , което е напълно нормално :unsure: за да продължиш да караш със същото масло и да можеш да изцедиш и последния кон от двигателя ти ти трябва ремонт !!! , но това е нещо по-скъпо от колкото да преминеш на минерално масло !!! което и ти препоръчвам , ако мислиш , че не можеш да си позволиш да доливаш от това скъпо масло ( 16,80 за литър или 2 лв по-малко при проспиид ) 15/40 Мобил1 ти препоръчвам , доволен съм от него ( дугата кола я карам с него ) , ако и тогава ти лапа осезаемо ( според мене осезаемо е повече от 1литър доливане на 10 000 км !!! ) преимини на 20/50 пак минерално и ако и тогава пак го лапа , добавка на лики моли с молибден ( 10 лв струва в бензиностанции )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...