Jump to content
Guest Blacks

Пичове имам нужда от вашето мнение!

Recommended Posts

Guest Blacks

Имам около 7000-8000лв. и искам да си купя Хонда. Малко съм бос в японските коли, защото до сега карах Пежо и искам да променя този навик. Въпроса ми е можете ли да ме посъветвате каква Хонда да си купя, така че да изпитам истинска тръпка от карането, за тези пари. Много ще съм ви благодарен и се надявям скоро и аз да стана член на този форум.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest paRADOx

Имам около 7000-8000лв. и искам да си купя Хонда. Малко съм бос в японските коли, защото до сега карах Пежо и искам да променя този навик. Въпроса ми е можете ли да ме посъветвате каква Хонда да си купя, така че да изпитам истинска тръпка от карането, за тези пари. Много ще съм ви благодарен и се надявям скоро и аз да стана член на този форум.

<{POST_SNAPBACK}>

Каквато и Хонда да си вземеш, ще изпиташ тръпка от карането(гарантирано).Не знам как вървят цените, но започвам класацията от горе-надолу:1.Civic Type-R;2.CRX;3.Prelude;4.Civic.Това е личното ми мнение!Очаквай отзиви и от другите ми колеги, но каквато и Хонда да си вземеш - няма да сбъркаш!!!Успех! :angry::angry::angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

Здравей, както сам си разбрал лошите навици трябва да се изкореняват навреме :angry: Сега сериозно - за тези пари можеш да намериш с малко късмет следните автомобили:92-96 Civic 1.6 VTi 160ps - тук е тръпката95-00 Civic 1.4iS 90ps ; 1.5 vtec 115ps - разумния избор93-98 Acord 1.8, 2.0, 2.0tdi - ако си по-улегналкъсмет!!!:angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest japan

Егати съвпадението,аз минах миналата седмица от Пежо (405 1.9gri) na Хонда (Сивик 6 ген. 1.5 ВТЕК).Краткия отговор на въпроса ти е:Каквато и Хонда да избереш разликата е огромна и ще ти хареса.Дългия отговор ти го е дал колегата - Maina 6th gen.Моя сивик излезна малко над 8000 така че с повечко късмет - успех.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic
Отговорено (Редактирано)

Имам около 7000-8000лв. и искам да си купя Хонда.

Здравей колега :angry:Общо взето зависи от пазара, но реално за тези пари можеш да вземеш Хонда произведена към 96-97 година или там някъде(в зависимост от модела-говоря тук за сивик). Може би си запознат - по-скъпо излиза хонда от другите марки, защото плащаш и мито и ДДС.Колкото до двигатели: хонда са икономични, без значение от мощността, говоря ти за сравнение със същия двигател от друга марка. Това значи, че спокойно можеш да уцелиш един 1500 кубика и да имаш разход 7-8 градско, повечето колеги са така. (аз лично съм правил и 6.5 когато караш много спокойно).Тръпка има във всеки двигател - 1.3, 1.5, 1.6 и т.н..... защото колите са леки и са доста пъргави спрямо другите марки, именно това ги прави и икономични. Двигателите са издръжливи, стига да не зверстваш над тях :angry:Ръжда няма... ходовата част е добра, издържа на нашите пътища.Ако търсиш комфорт... предварително знай, че хонда вози по-стегнато - сивик и CRX са доста изразени в това отношение - именно това ти дава адреналина ... по-стабилни са :angry:Препоръчвам ти двигател инжекцион, да не е карбуратор - не се плаши 90% от тях са 16 клапана - газова уредба можеш да сложиш, има и колеги, които вече имат, може да те ориентират в цените. Но повечето коли са икономични, така че си караме на бензин ;)Части за колите има, не е като едно време ;) цените са сносни - като на масовите марки.Относно системата VTEC - предполагам си чувал за нея... тя е, ако не се бъркам от 95 година нагоре. има я при различни кубатури двигатели. Без да ти обяснявам много за нея - оптимизира двигателя - имаш повече мощност... но пак ти напомням... ако не настъпваш колата... може да бъде много икономична, така че не се плаши от многото коне... за тях мисли когато плащаш данък ;)Конкретно вече за съотношение цена - модел хонда, можеш да поразгледаш обявите ... ако купуваш... забравих да ти кажа... двигателите са тихи, не трябва да има някакви шумове, и обикновено загрели работят на 800-900 оборота, при мен пада и на 700 - това е нормално ;) Загравят бързо - през зимата около 3-4 мин. и залепят стрелката на дадена температура, не трябва да се колебае....Те са много неща, когато се спреш не нещо конкретно или имаш конкретен въпрос за двигатели или купета, пиши - колегите са готини, винаги ще ти помогнем ;) Редактирано от Dominic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest da6kata
Отговорено (Редактирано)

без да мисля избирам тръпката поне според моето лично мнение,защото 90 тръпки са си доста,но за 160 направо ще изтръпна

Редактирано от da6kata

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRACING

Имам около 7000-8000лв. и искам да си купя Хонда.

Здравей колега :angry:

Общо взето зависи от пазара, но реално за тези пари можеш да вземеш Хонда произведена към 96-97 година или там някъде(в зависимост от модела-говоря тук за сивик). Може би си запознат - по-скъпо излиза хонда от другите марки, защото плащаш и мито и ДДС.

Колкото до двигатели: хонда са икономични, без значение от мощността, говоря ти за сравнение със същия двигател от друга марка. Това значи, че спокойно можеш да уцелиш един 1500 кубика и да имаш разход 7-8 градско, повечето колеги са така. (аз лично съм правил и 6.5 когато караш много спокойно).

Тръпка има във всеки двигател - 1.3, 1.5, 1.6 и т.н..... защото колите са леки и са доста пъргави спрямо другите марки, именно това ги прави и икономични. Двигателите са издръжливи, стига да не зверстваш над тях :angry:

Ръжда няма... ходовата част е добра, издържа на нашите пътища.

Ако търсиш комфорт... предварително знай, че хонда вози по-стегнато - сивик и CRX са доста изразени в това отношение - именно това ти дава адреналина ... по-стабилни са :angry:

Препоръчвам ти двигател инжекцион, да не е карбуратор - не се плаши 90% от тях са 16 клапана - газова уредба можеш да сложиш, има и колеги, които вече имат, може да те ориентират в цените. Но повечето коли са икономични, така че си караме на бензин ;)

Части за колите има, не е като едно време ;) цените са сносни - като на масовите марки.

Относно системата VTEC - предполагам си чувал за нея... тя е, ако не се бъркам от 95 година нагоре. има я при различни кубатури двигатели. Без да ти обяснявам много за нея - оптимизира двигателя - имаш повече мощност... но пак ти напомням... ако не настъпваш колата... може да бъде много икономична, така че не се плаши от многото коне... за тях мисли когато плащаш данък ;)

Конкретно вече за съотношение цена - модел хонда, можеш да поразгледаш обявите ... ако купуваш... забравих да ти кажа... двигателите са тихи, не трябва да има някакви шумове, и обикновено загрели работят на 800-900 оборота, при мен пада и на 700 - това е нормално ;) Загравят бързо - през зимата около 3-4 мин. и залепят стрелката на дадена температура, не трябва да се колебае....

Те са много неща, когато се спреш не нещо конкретно или имаш конкретен въпрос за двигатели или купета, пиши - колегите са готини, винаги ще ти помогнем ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Да поправя колегата,но Хонда със система за променливо газоразпределение или така наречената VTEC,може да бъде набор 90-91,и въпреки старостта си ще ти доставави такова душевно удовлетворение каквото никой друг автомобил който си карал до сега.Ако си копуваш кола от тази марка гледай на капака на клапаните да пише DOHC VTEC(това първото не е Додж,ако не знаеш, а и тъпите американци не могат да сътворят такъв двигател).Ами това е от мен,успех в търсенето.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Ако имам 8 кинта VTI-ка на мом'и'нта ! :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Blacks

Много съм благодарен на всички за бързите отговори. Много ме кефите и да знаете, че е голям кеф да сиговори с такива хора човек. Имам въпрос обаче. Например двигател 1.6 VTEC 90к.с. имали много душа в нея, защото при повечето коли 90к.с. не са нищо кой знае какво, там интерестното започва след 120к.с.. Та искам да попитам дали е необходимо да си мисля за мотор с поне 140к.с. или VTEC системата и на 90к.с. върши перфектна работа. Наистина много мерси за мненията. А между другото какво точно е Civic Type-R?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls
Отговорено (Редактирано)

...

Например двигател 1.6 VTEC 90к.с. имали много душа в нея

...

<{POST_SNAPBACK}>

Двигател 1.6 ВТЕК 90 коня няма или поне аз не съм чувал за такъв.

Има 1.5 ВТЕК 90 коня,но той е с така наречения икономичен ВТЕК.

При него фазите са съобразени повече за икономия,отколкото за мощност и т.н.

Системата ВТЕК има разновидности.

...

А между другото какво точно е Civic Type-R?

...

<{POST_SNAPBACK}>

А Сивик Тайп-Р е митична машина,която се използва като транспортно

средство до седмото небе. :unsure::unsure:

Освен това също се използва и за лечение на някои заболявания :D:unsure:

Редактирано от cls

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Много съм благодарен на всички за бързите отговори. Много ме кефите и да знаете, че е голям кеф да сиговори с такива хора човек. Имам въпрос обаче. Например двигател 1.6 VTEC 90к.с. имали много душа в нея, защото при повечето коли 90к.с. не са нищо кой знае какво, там интерестното започва след 120к.с.. Та искам да попитам дали е необходимо да си мисля за мотор с поне 140к.с. или VTEC системата и на 90к.с. върши перфектна работа. Наистина много мерси за мненията. А между другото какво точно е Civic Type-R?

<{POST_SNAPBACK}>

Civic TypeR e топ модела на генерациите сивик :unsure: като от 3генерация ( или 87 г. ) се започва с един модел с по-различен интериор , екстериор и най-вече двигател от всички останали разбработки на сивик , като при 6г започва да се нарича ТайпАр , а преди това ВиТиАй !!! Или в цифри , последния двигател на ТайпАр е 2000 кубика 200 конски сили :unsure: и другия по-разпространен топ двигател е 1600 кубика 160 коня :unsure:

1.6 Витек 90 коня аз лично не знам , знам за такъв 1.5 VTEC-E 90 коня , който се води икономичен Витек !!! и именно поради целящата икономия е и много скопен от самия завод !!! но подобен не VTEC двигател се слага на сивик 4 и 5 генерация 1.5 90 коня моно инжекция , който сам по себе си заводски без преправки е изключително пъргав двигател , мощността спрямо други марки се равнява някъде там , около 120 коня :D Но ти за такива пари можеш да си позволиш нещо по-ново или наистина цяла ВиТиАйка !!! Избора ти е там , да чакаш и търсиш такава кола или да избереш следваща генерация с по-слаб двигател , но с поне 4 , ако не и повече години разлика !!! Но всичко това е много относително , защото никога не се знае какъв ще ти е късмета ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest skotie

Civic Type R е наследника Civic VTI. Отначало буквичката R са я добавяли към спортните разновидности на мотоциклетите на Хонда. А пък първата хонда type R e NSX-R. R = racing car... или rocket :unsure: Колегите доста са говорили за моделите и двигателите и аз няма да приказвам щото съм зелен още :unsure: , но може да разгледаш и ей тука - http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=2527

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest paRADOx

А Сивик Тайп-Р е митична машина,която се използва като транспортно

средство до седмото небе. :unsure:  :D

Освен това също се използва и за лечение на някои заболявания ;)  :unsure:

<{POST_SNAPBACK}>

Ха-ха-ха!Това май е най-точното описание :unsure:;)

"Имам въпрос обаче. Например двигател 1.6 VTEC 90к.с. имали много душа в нея, защото при повечето коли 90к.с. не са нищо кой знае какво, там интерестното започва след 120к.с.. "

За 1.5 - 90к.с. гарантирам че дава удовлетворение от карането, защото аз имам такъв автомобил( и дори не е V-TEC), а тук има колеги, които с малко повече мерак и тунинг, правят времена около 15 сек на Божурище!Сам си прави изводите колко пъргави са двигателите на Хонда.

Препоръчвам ти кото си харесаш някоя кола, да я покажеш тук във форума и всеки от нас да даде мнението си за нея.Тук хората наистина разбират от Хонди и няма да те подведат.Дори най-добре ще е да следиш обявите във "КУПУВА-ПРОДАВА" ---->там може да попаднеш на своя бисер?!... ;) Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net
:unsure: 15-ки не правим..... засега :unsure:колега, много хубаво си се ориентирал към хонда, НОне бързай!имаш достатъчно пари за да изискваш бърза хонда. Това според мен изключва 1.5, 1.5 втек-и, и вобще от 1.5 надолу.единствено не бих изключил 6-та генерация 1.5 втек - 115к.сОт изказаването ти за 1.6 втек - 90ксс оставам с впечатлението че прекалено много вярваш на мобиле.бг - НЕДЕЙ! Такъв двигател няма, а там е пълно с измамници.Както каза Майната, 5-та генерация - 160кс е най-голямата тръпка която може да ти се случи за 8к, но ще трябва да чакаш и да търсиш, защото са рядкост. :unsure: можеш да вземеш и 5-та генерация 1.6 - 125кс ( малкия втек). Тази по-лесно ще я намериш за 8000. Ако си решил да се позамотаеш тук при нас, изчакай малко с покупката, ела на някоя среща, разгледай колите, поговори с хората. И проучи хората които могат да направят оглед на колата която си си харесал...Майната, Знипер - ПловдивОмбре - СофияМиамото, Драгич, Чикирики - Варназа да не ти пробутат някоя гробница.УСПЕХ!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

Здрасти и от мен.Поздравления за избора!По темата: както каза 1нет за тея пари може би най-доброто е 1.6 ВТЕК 125к.с. (като моята).Да не ме разбират грешно хората, че я поставям преди 160к.с. модела, но не мисля, че може да я намериш тази митична кола въобще и то за толкова пари (ама кой знае).А до седмица може да те кача да видиш за какво става въпрос и да си прецениш.Нека колега с ВТИ да те качи при него да усетиш и там как е и вече ще си подготвен!Тва е засега... ако има нещо питай.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

вярно че са доста пари за стара кола, но недей да пропускаш и CRXпарите са му много, но ще ти останат за готини джанти и гуми и окачване KONIтръпката от карането на тази доста лека кола, залепнала на пътя, е неописуема!може някоя VTI-ка да те скъса на старта (въпреки че досега не ми се е случвало) но пък в завоите си номер1 - а там е истинската тръпка!ако пък харчиш разумно, може да ти останат парички за една NOS система, и ще имаш допълнителна мощност в редките случаи, в които 130 коня не са ти достатъчни. не че не можеш и турбо да и сложиш, но в България не знам някой да ти го сложи свястно, без да ти скапе двигателя (или да те одере жив)това е изродския подход. иначе едно купе (или седан ако искаш 4 врати) с 1.6 едноваловия VTEC 125 коня е много добър избор откъм комфорт, икономичност, скорост и ускорение. въпреки че доста мотоциклети ще те задминават на светофара, за динамично градско каране, и извънградско изпреварване с мощност в резерв, е идеален вариант.'старите' VTI-ки не са добър избор, повечето са изморени, блъскани и едва закрепени. говоря за тези на пазара - трябва да познаваш добре продавача и историята на колата, за да не се набуташ в проблеми. все пак търсенето на 'бегачки' е голямо и са останали или кофти или скъпи коли. пък и тези коли се карат от 'рейсъри' и често са срещали я бордюр я стълб ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

Здрасти и от мен.

Поздравления за избора!

По темата: както каза 1нет за тея пари може би най-доброто е 1.6 ВТЕК 125к.с. (като моята).

Да не ме разбират грешно хората, че я поставям преди 160к.с. модела, но не мисля, че може да я намериш тази митична кола въобще и то за толкова пари (ама кой знае).

А до седмица може да те кача да видиш за какво става въпрос и да си прецениш.

Нека колега с ВТИ да те качи при него да усетиш и там как е и вече ще си подготвен!

Тва е засега... ако има нещо питай.

<{POST_SNAPBACK}>

A, аз мога ли да питам,откъде ги намирате тези коли за тези пари?

8000 бонки за вти 5ген съм :unsure: съгласен,ама 6ген. си е цифра, само митото е 4800лв.

Като гледам по сайтовете и списанията в Германия,Италия,Швейцария и т.н. по евтина от 3000евро вти 6ген не видях.6000+4800 е да стъпи в БГ.Нататък си знаем дрането......Ако има неква оферта за вти под тази цена да ми :unsure: ,че сам мераклия на едно такова чудовище!Моята е Д14А4 и съм доволен.Купих я преди 8месеца и ми излезе 7800(колата + застраховка,гражданска,нови предни гуми,ангр.ремък,задни колони хертц,музика жвс,регистрация) А сега ми кажете,че съм се прецакал....Малко ми трябва... :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi

Само едно малко доуточнение. На Ви Ти Ай митото е малко на 4800 :unsure: а именно 5500 мисля беше :unsure:. 4800 ДДС платих на 1.6 В-тек - 125 к.с. :D баси държавата :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Blacks

Но ти за такива пари можеш да си позволиш нещо по-ново или наистина цяла ВиТиАйка !!! Не разбирам какво означава това. Ще ми пояснишли.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Blacks

Здрасти и от мен.

Поздравления за избора!

По темата: както каза 1нет за тея пари може би най-доброто е 1.6 ВТЕК 125к.с. (като моята).

Да не ме разбират грешно хората, че я поставям преди 160к.с. модела, но не мисля, че може да я намериш тази митична кола въобще и то за толкова пари (ама кой знае).

А до седмица може да те кача да видиш за какво става въпрос и да си прецениш.

Нека колега с ВТИ да те качи при него да усетиш и там как е и вече ще си подготвен!

Тва е засега... ако има нещо питай.

<{POST_SNAPBACK}>

Можеш ли да ми пратиш някоя снимка да я видя: black_eyes@mail.bg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Но ти за такива пари можеш да си позволиш нещо по-ново или наистина цяла ВиТиАйка !!!

Не разбирам какво означава това. Ще ми пояснишли.

<{POST_SNAPBACK}>

По-нов в смисъл 6-та генерация !!! 98-97 пък и с късмет 00 година или по-стара , но по-мощна 5-та генерация 93-95 година :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest west bam

Колега моето мнение e вземи си CRX или Prelude няма да сьжаляваш !!!!!! :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest da6kata

извинявам се за оффтопика ама някой да знае срещат ли се много ВиТиаЙ-ки по автокъщите тенкс предварително ако може и снимчици да качите повече от перфектно или нещо като инфо за автокъщите,в които се намират малките големи зверчета(VTi) :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

извинявам се за оффтопика ама някой да знае срещат ли се много ВиТиаЙ-ки по автокъщите тенкс предварително ако може и снимчици да качите повече от перфектно или нещо като инфо за автокъщите,в които се намират малките големи зверчета(VTi) :lol:

<{POST_SNAPBACK}>

Ами аз постоянно се оглеждам,ама няма много.Сега в момента има една в мобилето варненска,но е 16000бинки.Тази кола си е рядкост,дори навън не се срещат често.В Швейцария обаче е пално с такива.....ХОП

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...