Jump to content
Guest APOLON

Фолио

Recommended Posts

Guest APOLON

Колеги, някои слагал ли си е фолио на прозорците. Имам и едни други въпросчета, как седят нещата с кат ? Забранено ли е да се слага фолио на задния прозорец. Аз искам да си сложа на страничните и на задния , но не от най- тъмното , все пак искам да виждам ,когато е тъмно отзад като гледам от вътре , а от вън да не се вижда :angry: . Някои ако има опит със слагането и от къде мога да си намеря да пише Благодаря ви предварително хонда маниаци и маниачки :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

За задното и страничните задни стъкла няма проблем,но за предните :angry: колата се спира от движение :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest APOLON

Eй вярно ,че беше катаджия. Мерси за отговора. Чувал съм ,че някои се захващали за тези тъмни прозорци дори и на задния и страничните без предните три.Мерси още веднъж :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

я кво е хубаво да си имаме "къртица" при куките :angry: така можем си джиткаме на ръба на закона, без да го газиме :angry: в този контекст мисля, че тряя да се забрани фолиото и на задния джам, щото кат карам зад някой със затъмнен такъв, губя визията в далечина напред и съответно реакциите ми са закъснели и неадекватни, още повече, че хондите са си нисички коли :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The_fastest

Ами като караш ОТЗАД ?!?!?!? Нали все пак имаш Хонда....Я се стегни !П.С. Недей тъй със стъклата, че мисля да затъмнявам 5-те джама...ама да измисля нещо да е по-редовно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Sobi3sk1

А на предните джамове ако се сложи такова от най-светлите варианти на фолиото дето самото стакло стои като тонирано, пак ли ше има проблем с господата катаджий :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic
Отговорено (Редактирано)

Здрасти, колега.Сигурен съм, че имаше една тема, където подробно съм описал как се слага фолиото. Не е трудно. Трябва само да спазваш няколко основни правила:1.Правиш шаблон на прозореца от хартия, като оставяш 1 см. борд, за да се подпъхне под тапицерията. Изрязваш фолиото по шаблона2.Чистиш идеално прозорците.3.Изрязаното фолио се поставя само и единствено със САПУНЕН разтвор или тези за чистене на прозорци (в никакъв случай само вода).4.След като си готов за лепене, приготви малката пластмасова шпакличка за избутване на въздухаот фолиото, но не я използвай директно, а сложи пред нея мек хавлиен парцал, за да не надраскаш фолиото от вътрешната страна.5.Фолиото се отделя от защитния си филм чрез тиксо - залепяш малко от ендата страна и от другата и като раздалечиш тиксото, фолиото се отделя от защитния филм - това става и чрез малко нерви и нокти на пръстите, аз лично така го правих.6.Веднъж отделено от защитния филм - фолиото НЕ СЕ ДОПИРА НИКЪДЕ, защото заминава. Не търпи допир и след дова отделяне и поставяне на ново - както често правим при тиксото :angry:7.Напръскваш добре стъклото - фолиото не е задължително и поставяш фолиото върху стъклото в някаква примерна позиция.Не се тревожи ако не е точно - ще усетиш сам, че колкото и да е накриво можеш да го плъзгаш без проблеми, благодарение на сапунения разтвор.Избутваш разтвора и въздушните мехурчета от средата към края.Цялата философия е избутването, защото отначало малко бяга фолиото, но после се фиксира и дурогото което е, че трябва често да гледаш от външната страна на прозореца, да видиш за останали мехурчета.Аз лично съм го лепил сам и е ПЕРФЕКТНО, ако сте двама става ПЕРФЕКТНО + по малко пот :angry:Относно КАТ: никога не съм имал проблем досега - затъмнил съм 100% двете задни и една лента на задното стъкло (колата ми е купе, не е хетчбег). По закон нямш проблем със задните две, а съвсем задното не съм 100% убеден, трябва да го прочета в правилника :angry:Успех ;)

Редактирано от Dominic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

А какво става като се включат реотаните на задното стъкло?Влияе ли по някакъв начин на фолиото?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

я кво е хубаво да си имаме "къртица" при куките ;) така можем си джиткаме на ръба на закона, без да го газиме ;)

в този контекст мисля, че тряя да се забрани фолиото и на задния джам, щото кат карам зад някой със затъмнен такъв, губя визията в далечина напред и съответно реакциите ми са закъснели и неадекватни, още повече, че хондите са си нисички коли :angry:

<{POST_SNAPBACK}>

ми то тогава да се забрани и движението на камиони,товарни бусове щото и през тях не се вижда. а и на моя пикап (баничарка) щото е много мръсен и пак не се вижда. :angry::angry:;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

с камионите е лесно - виждам под тях, а твоята мазна баничарка с вулвата на предния капак си е отдавна за бракуване :angry:единственото хубаво нещо в нея което видях, бяха броните и частите на прелюда в багажното отделение :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nta

за предните bye.gif колата се спира от движение unsure.gif

добре де, а като са ми фабрично тонирани всичките джамове?

Exterior Features

Integrated Rear Window Antenna

Dual Manual Remote-Operated Mirrors

Impact-Absorbing Body-Colored Bumpers

Tinted Glass

Trunk Lid Garnish

Front Air Spoiler

през задните 3 стъкла почти не се вижда, предните 2 са по-леко затъмнени, но определено си личи, че са затъмнени.....колкото куки питах в КАТ, докато я регистрирах, всички казаха, че щом са фабрични, няма грижи. Обаче педалчета има по пътя колкото искаш :angry: , и ако някой вземе да се заяжда, винаги може....ходи доказвай, че са фабрично затъмнени....

Колега Полисман, дай някой акъл, как да се разбирам с по-наострените ти колеги, че не ми се сменят предни стъкла за глупости?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic
Отговорено (Редактирано)

А какво става като се включат реотаните на задното стъкло?

Влияе ли по някакъв начин на фолиото?

<{POST_SNAPBACK}>

Аз няма личен опит, понеже при купето има 25 см. ивица над реотаните, именно нея съм потъмнил... но хората, които съм питал, казват че няма проблем. Функционирали реотаните без проблем. :angry:

добре де, а като са ми фабрично тонирани всичките джамове?

Разбирам какво имаш предвид - говорих със собственик на БМВ М5 по този въпрос, при него фабрично са тонирани (повече от обикновено) прозорците, но все пак се вижда през тях.... Спирали са го полицаите и са се заяждали, но няма да си сменяш стъклата заради нечии прищевки.

Позоваваш се на "закона за движение по пътищата" , вече не си спомням кой член беше - провери в гугъл.... там пише, именно че се забранява изменението на фабричните елементи по автомобила или нещо подобно. Точно с този закон излизат полицайте, когато си със сини крушки на фаровете... сега е твой ред да го използваш... :angry: Ако блъфират чак толкова, че тръгнат да пишат акт, напиши си члена на закона на едно листче в порфейла и го цитирай на самия акт отдолу... Приятели са правили подобно нещо по други случай... ефекта е 100%тов :angry:

Редактирано от Dominic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

7.Напръскваш добре стъклото - фолиото не е задължително и поставяш фолиото върху стъклото в някаква примерна позиция

...Аз го правя по обратния ред.Още при отделянето на фолиото от филма почвам да пръскам и отделям едновременно и накрая го оливам цялото парче с разтвор от препарат за стъкла ,а джама не го пръскам ! След това внимателно го фиксирам в/у стъклото и почвам да гоня въздуха и разтвора с шпакличката обвита с парчета от кухненска ролка...и така !Най-важно обаче е да се почистят много добре стъклата предварително...за да не остават после под фолиото разни боклучета и косъмчета... :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

Имах предвид на фолито дали му влияе по някакъв начин, то на реотаните ясно че не им пречи.

А какво става като се включат реотаните на задното стъкло?

Влияе ли по някакъв начин на фолиото?

<{POST_SNAPBACK}>

Аз няма личен опит, понеже при купето има 25 см. ивица над реотаните, именно нея съм потъмнил... но хората, които съм питал, казват че няма проблем. Функционирали реотаните без проблем. :angry:

<{POST_SNAPBACK}>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Имах предвид на фолито дали му влияе по някакъв начин, то на реотаните ясно че не им пречи.

Това вече не знам, но предполагам, че щом на реотаните не пречи , значи и на фолиото - ако толква си се замислил за фолиото, предполагам не си се ориентирал към 3лв. -ролката от илиенци, защото това фолио е некачествено и избледнява - ако слагаш такова, едва ли ще мислиш какво ще стане от реотаните, а пък и те не се нагряват като печка раховец :angry: така че не го мисли, толкова коли са с фолио върху реотаните :angry: ..... мисли само от къде ще намериш качествено, за да го сложиш и забравиш за смяна на фолио :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez

А от къде може да се купи качествено фолио, за да не стои за 3 лв.? И колко струва съответно?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

А от къде може да се купи качествено фолио, за да не стои за 3 лв.? И колко струва съответно?

<{POST_SNAPBACK}>

...да ва запитам и аз...младежи... :angry: ??????

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

А на предните джамове ако се сложи такова от най-светлите варианти на фолиото дето самото стакло стои като тонирано, пак ли ше има проблем с господата катаджий :unsure:

<{POST_SNAPBACK}>

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на

видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила,

осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на

прозрачността им.

(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките

автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при

наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nta

Чл. 105.  (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на

прозрачността им.

<{POST_SNAPBACK}>

мдам, точно вчера ми го четоха.....май ще трябва да си ги оправя предните стъкла....не ми се цака на всяко спиране

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

А на предните джамове ако се сложи такова от най-светлите варианти на фолиото дето самото стакло стои като тонирано, пак ли ше има проблем с господата катаджий :unsure:

<{POST_SNAPBACK}>

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на

прозрачността им.

<{POST_SNAPBACK}>

Аз нищо не видях за задното стъкло :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi

Щом са затъмнени фабрично стъклата, би трябвало да имаш документ с който да докажеш това. Те фабрично ги затъмняват съгласно доста Европейски и световни стандарти (взимат се процентите разрешени за тази екстра) и съответно проблеми няма никакви. Само дето не съм сигурен как можеш да си набавиш този документ, но за Мерцедес го взехме от представителството директно с талона и другите документи на колата :blink: Въпросното листче трябва да седи при другите ти документи за пред органите на КАТ !!!П.С. Защо не звъннеш в БУЛТРАКО да питаш дали не могат да ти дадат въпросния документ. Ако си сигурен че е фабрично де, а не просто първия собственик на колата ти да ги е "опушил" допълнително след като я е изкарал от магазина.Успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

<{POST_SNAPBACK}>

За съжаление още нямам отговор на този въпрос.

Бях питал в МАКСДРАЙВ и човека ми каза, че засега най-качественото е на 3М, но имало рекламни надписи от вътрешната страна. Не било още внесено качествено фолио... :blink:

Не знам колко е истина, мисля, че 3М имат представителство тук, потърсете в гугъл, може да изникне нещо.

Аз още не съм тръгнал да сменям евтиното фолио, затова не съм и търсил.

Успех:o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

ам тогава кви са тия зарибявки "сложете си качествено фолио"? или да си чешем езиците само? :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic
Отговорено (Редактирано)

ам тогава кви са тия зарибявки "сложете си качествено фолио"? или да си чешем езиците само? :blink:

<{POST_SNAPBACK}>

Когато си купувах фолио беше преди 1 година(наистина не го споменах в по-горен пост)... Сега всяка втора кола е с фолио... пазара вече не е същия, когато има търсене има и предлагане.

Съмнявам се мерцедесите и беемветата да са с фолио за 5 лева :o

Значи се очаква вече да има качествено фолио (най-малко дадох жокер за 3М, които ги намерих в гугъл). Дори още тогава видях, че има фолио за стъкла и метъра му е от рода на 15-20 лв. Но тъй като беше отдавна си спестих информация, за да не заблудя колегата D15B2.

Трябва ли да проуча аз пазара, при положение, че в момента търсещия си ти :(

Важното е, че вече ИМА КАЧЕСТВЕНО ФОЛИО. Кой какво ще слага и дали ще си направи труда да отиде до магазина или на битака е негов избор :(

Редактирано от Dominic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Това за затъмняването на задното стъкло можеш според мен да се измъкнеш, че ако ти е пълен багажника догоре, няма пак да виждаш нищо през задното стъкло. А от друга страна Tinted glasses, може да означава леко затъмнени, на баща ми колата примерно стъклата не са безцветни, а зеленеят леко и на самото стъкло пише Tinted и има 3 точки след думата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ~P[e]Tko~

Значи каквото съм подочул аз е,че ако оригинално ти е затъмнено стъклото нищо не могат ти кажат кукитеА че ви е оригинално затъмнено се някаде трябва да го пише?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

По принцип на сивика не са ли цветни стъклата? синеят или зеленят.А иначе в сп."Автокъщи" имаше някаква реклама за американско фолио, ама трбва да погледна точно за координатите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez

По принцип всички стъкла са леко тонирани в унисон с купето. Но тук става дума за по-сериозна промяна на пропускливостта на стъклата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

По принцип всички стъкла са леко тонирани в унисон с купето.

Да бе ;) С какво точно че колата ми е сива а стъклата зелени :santa: Освен сиво и черно има и малко оранжево и червено (стопове и мигачи) + зелено= унисон? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sofix

martinez е прав аз ходих да си сменям стъклото и МЕ ПИТА " а с какъв оттенък да е имаме червен,зелен,жълт и син" :santa: направо онемях моята колица е 1ервена и ако и лепна жълто стъкло мммм "красота " а за затъмняването зная че ако колата пренася инкасо или некви парички има право да си затъмни дори и предните 2 стъкла.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez

Не мога да ти кажа точно как го решават това, но е факт ;)

Лично съм го изпитвал когато сменях задно стъкло на стария Accord

По принцип всички стъкла са леко тонирани в унисон с купето.

Да бе ;) С какво точно че колата ми е сива а стъклата зелени :santa: Освен сиво и черно има и малко оранжево и червено (стопове и мигачи) + зелено= унисон? ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

Как се маха старо фолио?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest My Honda

Представители на 3М:http://www.partners.bg/Имали и огледално филио, но в момента май нямат никакво. Един приятел работи там, така че ако имате въпроси, мога да го питам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

е тва е приказка вече! Знаеш ли цената на огледалното фолио, че отдавна си търся и ми трябва човек в Пловдив да поставя качествено фолио, веднага му карам 2 коли!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest -=airman=-

Един приятел слага американско фолио, не по-лошо, но по-евтино от 3М...засега е в София, иначе е от Бургас...Стоян0898 208 9130887 993 886Кажете му, че Ванката ви е казал за него, и че карате хонди (когато го возя в моята му писват ушите от виковете ми да затваря по-леко вратите :blink:Ако не друго, поне акъл ще ви даде.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez

Да разбирам ли, че той направо го слага а не го продава само?

Един приятел слага американско фолио, не по-лошо, но по-евтино от 3М...

засега е в София, иначе е от Бургас...

Стоян

0898 208 913

0887 993 886

Кажете му, че Ванката ви е казал за него, и че карате хонди (когато го возя в моята му писват ушите от виковете ми да затваря по-леко вратите :blink:

Ако не друго, поне акъл ще ви даде.

<{POST_SNAPBACK}>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest -=airman=-

Да разбирам ли, че той направо го слага а не го продава само?

Внася си го сам (фирмата му) от САЩ, слага/продава. Надявам се цената да е добра, все пак големите фирмми имат по-големи надценки (за реклама и прочее, знаете как е). Вече се е ошлайфал, отдавна се занимава с това. Слага и китайско май, зависи от изискванията на клиента.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest suck it

От тази година се внася американското фолио лумар. в софия го монтират street race team

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest trick

От тази година се внася американското фолио лумар. в софия го монтират street race team

<{POST_SNAPBACK}>

Кви пари ще искат за задните прозорци?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest suck it

за различните коли е различна цената, ама можеш да отидеш и да ги видиш на тунинг изложението във фестивална в края на седмицата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...