Jump to content
Guest Rust

Колко бързо ви загряват двг ?

Recommended Posts

Guest Rust

значи следното ми е чуденето .... понеже се сдобих тия дни със сивик 6 ... та още не му знам особеностите и се притеснявам за някои неща :angry:загрява прекалено (според мен) бързо .... вярно че сега и времето е значително по-топло .... но за 5 минути вече съм загрял до оптимална температура.В началото задържа известно време студен двигателя ... но отлепи ли и за 1 минута вече срелката е в центъра , където си и остава стабилно.Маслото още не съм го сменял (няма време) и се съмнявам да не е сложено преди тва някво гъсто масло , че да не се чуват разни потропвания и затва така бързо да загрява .... :)и сега имам ище едно чудене .... какво масло да й налея ... дали Motul 6100 10W40 или Моbile 5W40 (пълна синтетика) .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest APOLON

значи следното ми е чуденето .... понеже се сдобих тия дни със сивик 6 ... та още не му знам особеностите и се притеснявам за някои неща :angry:

загрява прекалено (според мен) бързо .... вярно че сега и времето е значително по-топло .... но за 5 минути вече съм загрял до оптимална температура.

В началото задържа известно време студен двигателя ... но отлепи ли и за 1 минута вече срелката е в центъра , където си и остава стабилно.

Маслото още не съм го сменял (няма време) и се съмнявам да не е сложено преди тва някво гъсто масло , че да не се чуват разни потропвания и затва така бързо да загрява .... :)

и сега имам ище едно чудене .... какво масло да й налея ... дали Motul 6100 10W40 или Моbile 5W40 (пълна синтетика) .

<{POST_SNAPBACK}>

КОлега , и аз съм с 6та ген. Това със загряването според мен е нормално и при мен е така и при всички сигурно е така. Аз например като се кача и като запаля карам около 10 мин и вече почти ми е на половината стрелката, след още малко се покачва до половината и така си остава , не мърда повече

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ikurtev

значи следното ми е чуденето .... понеже се сдобих тия дни със сивик 6 ... та още не му знам особеностите и се притеснявам за някои неща :angry:

загрява прекалено (според мен) бързо .... вярно че сега и времето е значително по-топло .... но за 5 минути вече съм загрял до оптимална температура.

В началото задържа известно време студен двигателя ... но отлепи ли и за 1 минута вече срелката е в центъра , където си и остава стабилно.

Маслото още не съм го сменял (няма време) и се съмнявам да не е сложено преди тва някво гъсто масло , че да не се чуват разни потропвания и затва така бързо да загрява .... :)

и сега имам ище едно чудене .... какво масло да й налея ... дали Motul 6100 10W40 или Моbile 5W40 (пълна синтетика) .

<{POST_SNAPBACK}>

при мен също бързо загрява, и като беше по студено. мисля, че това е нормално термостата си е ОК. нека кажат и други.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marcinqra

И при мен е така! Загрява до няма и половината и колкото и да я ръчкам не мърда от там!!! Никога не съм чул да ми се включи перката!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

нормално е да загрява бързо, всъщност това е и идеята на алуминиевият двигател и скоростна кутия - бързо да влизат в оптимален работен режим, за разлика от старите чугунени кюмбета, а относно маслото - слагай пълна синтетика, аз 3.5г и близо 90000км я карам само с 0W40, почти само градско и нямам никакви проблеми :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust
:angry:мерси за отговорите , надявам се наистина да е така ... при мен наистина адски бързо загрява .... 200 метра и стрелката вече е отлепила ..... до към километър и вече си е в работна температура закотвена .Може би наистина си внушавам .... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho
Отговорено (Редактирано)

:angry:

мерси за отговорите , надявам се наистина да е така ...

при мен наистина адски бързо загрява .... 200 метра и стрелката вече е отлепила ..... до към километър и вече си е в работна температура закотвена .

Може би наистина си внушавам .... :)

<{POST_SNAPBACK}>

е при мене е абсолютно същата работа с загряването...е тва е супер...нема ядове ;) Редактирано от mihho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tdm

Здравеите за загряването е нормално да си загрява бързо важното е да не прескача работната температура , а за маслото по каталог го дават 10w40 пък секи си слага каквото си реши

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic
Отговорено (Редактирано)

D15B7 - Сивик купе 5та ген.През зимата е към 3-4 мин., а лятото към минута - при положение, че не вдигам повече от 1700 оборота преди да е загряла.Но при достигане на оптимална температура ( както вече казаха колегите) стрелката замръзва и стои на едно място.Аз също не бях виждал такова нещо преди да купя хонда :DНе се плаши, оказа се, че е нормално.Безаварийни километри :PП.С.До marcinqra - перката се включва, но е адски тих тоя вентилатор, неговата м@м@ - докато се опитвам да го чуя, се научих да следя оборотите преди да изгася колата, за да не прекъсвам работата му.Иначе си работи със сигурност ;)

Редактирано от Dominic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest K1r1L

4-5 минути някаде

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASUSfen

Зимата е супер , парното идва за отрицателно време :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Свикнах вече :Dнаистина е супер :P .... 6 точки за хонда ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest J&D

Нямам какво да добавя към казаното от колегите. А кога се включва перката -поне аз не я чувам. Даже за да се убедя, че работи си правих експерименти на място. Е, работи си

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

И при мен е така! Загрява до няма и половината и колкото и да я ръчкам не мърда от там!!! Никога не съм чул да ми се включи перката!!!

<{POST_SNAPBACK}>

Нали точно затова сме маняци на тема ХОНДА!В тази кола всичко е премисляно и смятано до дупка.Който се качи веднъж на ХОНДА,НЕ СИ И ПОМИСЛЯ ЗА ДРУГИ МАРКИ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ggbit_honda
Отговорено (Редактирано)

Ами и при мен е така!! Аз като купих мойта в началото и аз така си мислих че не е наред ама поразпитах тук там и се оказа че всичко си е ок. Бях свикнал преди на баба яга жигулката ми да е студена и след 20 мин. като е работила :drunk: хахахах.Ама стрелката като ми се качи на половината и дзак не мърда от там !!!

Редактирано от ggbit_honda

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

моята не знам колко бързо загрява, ама от една седмица не беше палена, вчера по обяд влизам в нея, паля я и веднага ама веднага на момента почна да духа горещо от парното ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

моята не знам колко бързо загрява, ама от една седмица не беше палена, вчера по обяд влизам в нея, паля я и веднага ама веднага на момента почна да духа горещо от парното ...

<{POST_SNAPBACK}>

ееее браоска ,друго си е Хса . :D абе ти да не си я държал на слънце таз кола и затуй да е задухала веднага ? :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

<{POST_SNAPBACK}>

.....а зимата къф климатик има.......

:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Че то даже и мойто чугунче си загрява за 5-10 мин в зависимост от климата :cool: А като я спра на слънце и без да пускам парното си е топло :lol::lol::P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest M_I_T_A_K_A

И аз сам така хора. Като я извадя от гаража и докато затворя вратите и вече сам готов :tooth: . А за това че ХОНДАТА си е ХОНДА спор няма.... аз и преди карах японска кола ама като седнах в ХОНДАТА се родих :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetoslavned

Колега всички Хонди са така,не се очудваи всичко е наред.Започвай да свикваш с добрите неща все пак затова е Хонда

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sumo_power

Не се притесняваи все пак караш истенски автомобил. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found