TEHKO 49 #1 Публикувано 24 Март, 2011 такаа директно по въпроса преди 2дена в къщи е пристигнало писмо с призовка от полицията да се покажа малко при тях... и от тайни източници рабирам че са ме снимали ЛЯТОТО с превишена скорост в едно село... макс 50 аз с 95... и така СЛУХОВЕТЕ 200лв и 2месеца пеша има ли нещо вярно в това.. тайни изходи от ситуацията?съвети(освен че тези че ограниченията трябва да се спазват) на тази снимка освен да се позная какво друго трябва да гледам? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Evassive 1 #2 Отговорено 24 Март, 2011 Значи ако те няма тебе на снимката можеш да кажеш че друг е карал колата ти и да вземат на него книжката а пък ти да си платиш само глобата а пък това за 2-та месеца и 200 лева е вярно аз със 43 отгоре за толкова ми я взеха затова намери някой който има книжка обаче не кара и дай неговата да вземат а пък ти само да платиш глобата но това е в случай ако не се виждаш че ти караш както бях аз но нямаше на кого да дам книжката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crv-fan 3 #3 Отговорено 25 Март, 2011 С електронен фиш не могат да ти вземат книжката или точки, само глобата е по-сериозна. Ще имаш възможност да посочиш кой е карал ако не си или плащаш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TipoMan 15 #4 Отговорено 25 Март, 2011 (Редактирано) Ако ти се занимава...Крий се до последно!Ако 9 месеца не успеят да ти връчат наказателно постановление, наказанието за отнемане на книжка отпада по давност.После обжалвай в съда.Искай да ти покажат сертификата, че тази камера е измервателно средство от одоборен тип.После, че точно същата камера, с този сериен номер, те е снимала.Виж и работния температурен диапазон, длъжни са да представят пред съда ръководство за експлоатация.Искай да докажат, че тогава температурата не е била над максималната.Може слънцето да я е напекло и вътре да е станало 70 градуса...Може да е духало вятър, камерата да се е клатила и да е отчитала грешно.Това са напълно сериозни доводи!По закон измвервателните средства трябва да са пломбирани и пломбата да не е с нарушена цялост - трябва и това да доказват КАТ-аджиите.Според мен камерите са сложени на напълно достъпни места и всеки може да ги достигне и манипулира.После да докажат, че на тази дата е имало табела, че това е населено място.Дори в София дълги години на ботевградско нямаше такава...Изобщо голяма веселба може да си уредиш, само дето делото ще се води в съд, близо до мястото, където са те снимали... Редактирано 25 Март, 2011 от TipoMan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TommyMcKinnie 78 #5 Отговорено 25 Март, 2011 Аз днес карах на един приятел колата с 130 и при влизането в селото намалих, но все пак.... минимум 70-80 съм минал. Та мисълта ми е след колко време ще дойде "честитката" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PIKap 213 #6 Отговорено 25 Март, 2011 Най-простия начин е да платиш 250 лв( или там както се разберете) на някой твой близък, който има книжка, но не кара Би ли ни казал кое е селото, че да знаем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroP. 8 #7 Отговорено 25 Март, 2011 Аз днес карах на един приятел колата с 130 и при влизането в селото намалих, но все пак.... минимум 70-80 съм минал. Та мисълта ми е след колко време ще дойде "честитката" Ами и аз имах за неправинпо паркиране акт от камери и го питах полицая ,до 30дни трябвало да ти звъннат на вратата ако има нещо иначе от по късно ако съм имал нещо вече е щяло да пристигне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TommyMcKinnie 78 #8 Отговорено 25 Март, 2011 Мхм.. мерси за инфото колега. Ще чакаме, пък каквото ще да става.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TEHKO 49 #9 Отговорено 25 Март, 2011 днес не успях да отида в полицията отидох в 1700 иии нямаше никой колегата който каза да се крия до последно мисля че ще ме намерят лесно и работата ще стане още по-дебела... и така понеделника 1000% ше се разбере какво става.. а моята снимка е от лятото почти една година закъснение... а колегата дето ми е градски в бранище цивилна кола Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TEHKO 49 #10 Отговорено 25 Март, 2011 колегата типоман ами това е цивилна кола с камера тези работи мисля че няма да минат номера..освен да искам документ че радара на камерата е калибриран и е бил изправен точно него ден Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasi ladata 6 #11 Отговорено 31 Март, 2011 По добре не се крии че ще стане по лошо а правилника можеш да намериш в гугъл и ще разбереш точно каква ще е санкцията.А ако някои твои близък има книжка и не кара го води да му пишат на него а ти му плати акта за да не ти приберат книжката.Казваш им че тои е карал колата и тва е,ама има и оше един вариант да те набарат вече били монтирали камери които снимат водача така че може да изгориш нищо не се знае.Успех 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове