Jump to content
Dominiko

Може ли гума на 215/45/16 да се ползва за

Recommended Posts

Здравейте колеги.Дойде време да си търся гуми, но много труно е намирането на 195(205)/45(40)/ 16 втора употреба, обиколих няколко гумаджийници и нямат, още няколко хора ми търсят в Пловдив , но засега без резултат.Почнах да гледам из нета, ама са само две по две или 4 пълни боклука или 4 за 300лв .Обаче намерих едни гуми на една година и то в Шумен, ама са две -205/40/16.Проблема е в това - джантите ми са с гуми 215/45 а другите са 205/55, та тея 215 ако ги бутна отзаде какво става, дали ще стане номера, джантата е с ЕТ 35.Моля хората имали този проблем да споделят, на този етап няма да си преправям калниците.Не ме вълнуват мнения " вземи си 15, вземи си нови, с колко пари разполагаш и дрън дрън" моля конкретно по темата.Благодаря :dry:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Сивик 6-та ВТИ оригиналния размер е 195/55 R15,твойте 215/45 R16 са само с 4мм. по високи от оригиналния размер.Така,че за височина мисля,че няма да имаш никакви проблеми.Виждал съм 6-та ген. със 195/60 R15,които са по-високи с 2 см. от оригиналния размер и пак не опират.При ЕТ35 на джантата преполагам няма да имаш проблеми и със широчината 215.Но това е ако джантата ти е до 7 инча.Над 7J джанта има вероятност да опира в калника при по голям товар в автомобила.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора колега, но моето окачване не е ли различно с това на вти, не знам дали могат да се сравняват нещата, то височината не ме бърка, осно ширината ме притеснява...... мерси все пак де :lol:.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...