Jump to content
Denizia

Рамо за задна чистачка на Сивик седма генерация

Recommended Posts

Здравейте!От няколко месеца съм горд притежател на Сивиче (мисля че го водят седма генерация).Днес обаче някой "мил" човечец ми е демонтирал рамото на чистачката на задното стъкло. Застрахователите мило ми обясниха, че след като е демонтирано нещото, не могат да ми го завеадат като щета и напълно ги разбирам. Мъчат ме следните въпроси и за съжаление никъде не откривам отговорите:1. Какви са долу горе цените на това нещо?2. Къде мога да намеря подобна част (ако въобще се води част :lol:)3. Дали има автоморга, в която също мога да потърся. До колкото знам не карам твърде разпространен модел Сивик в България и предполагам доста по-трудно ще бъде да си намирам дреболийки по моргите. Освен това Хондите са едни много здрави коли :lol: и не се озовават лесно по такива неприятни места.Ще се радвам на малко помощ ако някой може да даде насока и информация.Благодаря за вниманието!П.с. Надявам се съм улучила мястото на темата, ако не моля за извинение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз бих се ориентирал към моргите, разгледай тук Boss Hogg морга мисля че ще намериш това което ти трябва, успех и по-малко неприятни такива преживявания

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз бих се ориентирал към моргите, разгледай тук Boss Hogg морга мисля че ще намериш това което ти трябва, успех и по-малко неприятни такива преживявания

Чудесно! Мисля че набелязах нещо, което ще влезе в употреба ако е налично и го дават. Полезно е да знам че във Варна има такова местенце.Благодаря!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега имам планове да закупувам Сивик 7геберация 1,6Vtec преди фейслифта, хечбека, но се притеснявам откам финансова гледна точка относно основни части по двигател и ходова, сащо така и разход на гориво!??!?! Ако можеш да ми дадеш малко актуално инфо???Благодаря предварително :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега имам планове да закупувам Сивик 7геберация 1,6Vtec преди фейслифта, хечбека, но се притеснявам откам финансова гледна точка относно основни части по двигател и ходова, сащо така и разход на гориво!??!?! Ако можеш да ми дадеш малко актуално инфо???Благодаря предварително :lol:

Както казах по-горе аз съм доста пресен собтвеник. Когато реших да взема Сивик, бях наясно че ако се наложи да правя нещо по него ще трябва да бъркам на дълбоко в касата. Не излиза евтино, но ако се грижиш добре за колата и ако тя е в добро състояние, можеш доста безгрижно да си караш само със смяната на консумативите. На мен подмяната на спирачни дискове, накладки, масла, всички филтри, профилактики на двигателя (след като колата е карана доста в Италия без да се сетят да сменят маслото), амортисьори и ако не се лъжа и някави тампони още ми излязаха около 1,5. Това е без зимните гумите и застраховките. При мен нямаше някакви особени драми по ходовата част, така че освен амортисьорите и задължителните дискове и накладки, нямаше какво да правят.Относно разхода на гориво, моето возило е с по малък обем на двигателя. Не мога да кажа че е най-икономичната кола в градски условия, а и двигателя ми не е Vtec, така че не бих се наела да сравнявам твоя фаворит, с това което аз карам. За 4-те зимни месеца, в които имам колата извънградско ми дава разход 5,7-6 л/100км; градско в доста студено време е около 7,5-8 л/100. Пак казвам, това са наблюдения за 4 месеца и много студени дни за двигател 1.4.Това което знам за Хондите като цяло е че не са евтини, но ако грижиш за тях са изключитело благодарни и не се прецакват лесно от към компонентите под предния капак. Ходовата част е малко по-слаба част (правени са за по-нормални пътища). Капризни са от към качеството на маслото, с което ги "храниш". Аз съм много доволна от покупката си. Колата ми е изклчително удобна. Не е твърде пъргава, въпреки че по спецификации двигателя е със спортни параметри. Единственият недостатък, който аз намерих при моята двувратка е че седалките не запомнят изходната си позиция и всеки път трябва да се наместват, след като някой се качва или слиза от задната седалка. Поне при мен е така. Но пък си има и други глезотийки.Моят Civic се води D engine на Honda. Модификацията на двигателя е D14Z6. Това ти го казвам за да можеш да прецениш до колко информацията която съм ти дала по-горе би ти била полезна. Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...