Denizia 0 #1 Публикувано 18 Март, 2011 Здравейте!От няколко месеца съм горд притежател на Сивиче (мисля че го водят седма генерация).Днес обаче някой "мил" човечец ми е демонтирал рамото на чистачката на задното стъкло. Застрахователите мило ми обясниха, че след като е демонтирано нещото, не могат да ми го завеадат като щета и напълно ги разбирам. Мъчат ме следните въпроси и за съжаление никъде не откривам отговорите:1. Какви са долу горе цените на това нещо?2. Къде мога да намеря подобна част (ако въобще се води част )3. Дали има автоморга, в която също мога да потърся. До колкото знам не карам твърде разпространен модел Сивик в България и предполагам доста по-трудно ще бъде да си намирам дреболийки по моргите. Освен това Хондите са едни много здрави коли и не се озовават лесно по такива неприятни места.Ще се радвам на малко помощ ако някой може да даде насока и информация.Благодаря за вниманието!П.с. Надявам се съм улучила мястото на темата, ако не моля за извинение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
da6kata 8 #2 Отговорено 18 Март, 2011 аз бих се ориентирал към моргите, разгледай тук Boss Hogg морга мисля че ще намериш това което ти трябва, успех и по-малко неприятни такива преживявания Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Denizia 0 #3 Отговорено 18 Март, 2011 аз бих се ориентирал към моргите, разгледай тук Boss Hogg морга мисля че ще намериш това което ти трябва, успех и по-малко неприятни такива преживяванияЧудесно! Мисля че набелязах нещо, което ще влезе в употреба ако е налично и го дават. Полезно е да знам че във Варна има такова местенце.Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
G.Petrov 0 #4 Отговорено 18 Март, 2011 Колега имам планове да закупувам Сивик 7геберация 1,6Vtec преди фейслифта, хечбека, но се притеснявам откам финансова гледна точка относно основни части по двигател и ходова, сащо така и разход на гориво!??!?! Ако можеш да ми дадеш малко актуално инфо???Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Denizia 0 #5 Отговорено 18 Март, 2011 Колега имам планове да закупувам Сивик 7геберация 1,6Vtec преди фейслифта, хечбека, но се притеснявам откам финансова гледна точка относно основни части по двигател и ходова, сащо така и разход на гориво!??!?! Ако можеш да ми дадеш малко актуално инфо???Благодаря предварително Както казах по-горе аз съм доста пресен собтвеник. Когато реших да взема Сивик, бях наясно че ако се наложи да правя нещо по него ще трябва да бъркам на дълбоко в касата. Не излиза евтино, но ако се грижиш добре за колата и ако тя е в добро състояние, можеш доста безгрижно да си караш само със смяната на консумативите. На мен подмяната на спирачни дискове, накладки, масла, всички филтри, профилактики на двигателя (след като колата е карана доста в Италия без да се сетят да сменят маслото), амортисьори и ако не се лъжа и някави тампони още ми излязаха около 1,5. Това е без зимните гумите и застраховките. При мен нямаше някакви особени драми по ходовата част, така че освен амортисьорите и задължителните дискове и накладки, нямаше какво да правят.Относно разхода на гориво, моето возило е с по малък обем на двигателя. Не мога да кажа че е най-икономичната кола в градски условия, а и двигателя ми не е Vtec, така че не бих се наела да сравнявам твоя фаворит, с това което аз карам. За 4-те зимни месеца, в които имам колата извънградско ми дава разход 5,7-6 л/100км; градско в доста студено време е около 7,5-8 л/100. Пак казвам, това са наблюдения за 4 месеца и много студени дни за двигател 1.4.Това което знам за Хондите като цяло е че не са евтини, но ако грижиш за тях са изключитело благодарни и не се прецакват лесно от към компонентите под предния капак. Ходовата част е малко по-слаба част (правени са за по-нормални пътища). Капризни са от към качеството на маслото, с което ги "храниш". Аз съм много доволна от покупката си. Колата ми е изклчително удобна. Не е твърде пъргава, въпреки че по спецификации двигателя е със спортни параметри. Единственият недостатък, който аз намерих при моята двувратка е че седалките не запомнят изходната си позиция и всеки път трябва да се наместват, след като някой се качва или слиза от задната седалка. Поне при мен е така. Но пък си има и други глезотийки.Моят Civic се води D engine на Honda. Модификацията на двигателя е D14Z6. Това ти го казвам за да можеш да прецениш до колко информацията която съм ти дала по-горе би ти била полезна. Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
G.Petrov 0 #6 Отговорено 19 Март, 2011 Мерси много Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове