Jump to content
Guest flirta

Разход на гориво

Recommended Posts

Guest flirta

Здравейте момчета.Нов съм във форума но се надявам да ми помогнете....мисля след известно време да си взема Civic,но си нямам на представа даже какъв разход дава в градски условия(с ръчкане и без такова :plane:) става дума за двигателите 1,5 и следващият незнам кой е с дата на производство от 92-95.Благодаря ви много :thumbs:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков
Отговорено (Редактирано)

Моята (1.4 75к.с.) ми харчи градско между 8 и 11 без ръчкане.В момента съм много приятно изненадан - заредих от Лукойл и разхода е ОЧЕВИДНО по-нисък - 8, 8 и нещо.

Редактирано от Ивайло Петков

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho
Отговорено (Редактирано)

колега можеш да използваш търсачката и да намериш каквото ти трябва ...тази тема е обсъждана много пъти има доста информация...иначе я засекох вчера от светване на лампата за бенца до повторно светване...та с 15 литра тунджа 200км...демек 7,5 градско с ръчкане от време на време....но мисля че има и занчение какъв бензин се слага ..това е разход с V-Power Racing :thumbs:

Редактирано от mihho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest flirta

Хмм,значи хондичките май не са икономични въобще.Това 11 все едно карам 318и.Ще проверя и в търсачката,благодаря :thumbs:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

Тук си говорим реални неща, а не разни легенди.Градското е много относително понятие.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest flirta

това ми е ясно,питам на вас колко ви дава а не по документи как е :thumbs:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Nikolay

7,5 - 8 градско с малко ръчкане и 5 извън при 100-110 км.1.5 VTEC-E

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest flirta

@Nikolay мерси пич,очаквам и от другите двигатели някой да сподели ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest didone
Отговорено (Редактирано)

D15B2 - 7/7.5 градско ;)

Редактирано от didone

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

d15b2 с ръчкане 8+ ;) иначе по малко ;) извънградско 5-6 ;) до 120км ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest flirta

Благодаря момчета ;) според вас чисто информативно коя кола е по-добра-пежо 306 или сивик.Искам да науча малко повече много ли е притенциозна хондата,разваля ли се често,скъпи ли са частите,кой двигател е най разумен-като мощност,разход и.т.Всяка информация ще ми е полезна.Благодаря ви предварително ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков
Отговорено (Редактирано)

За разхода предполагам, че има значение дали е с 2 или 4/5 врати.Вариантите с 2 врати са малко по-къси, предполагам и по-леки и оттам и разхода в града ще е по-нисък.Доколкото дали се разваля - ми то списания, разни сравнителни тестове и т.н. - навсякъде N1 са японските автомобили.Дори и в националистическия ;) Auto bild.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRACING

Благодаря момчета  ;)  според вас чисто информативно коя кола е по-добра-пежо 306 или сивик.Искам да науча малко повече много ли е притенциозна хондата,разваля ли се често,скъпи ли са частите,кой двигател е най разумен-като мощност,разход и.т.Всяка информация ще ми е полезна.Благодаря ви предварително  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Иска ли питане,Хонда или Бижо(както казват Хабибитата)!!!! ;) Кое Бижо с мощност около 160к.с има среден разход 7,8 литра на 100км, а не на 50км?А относно електроника-пълен ташак!Та Бижо все още не са започнали да произвеждат полуоски като хората(досегашните им опити бяха пълен смях ;) ).А пък от задните им мостове,човек може да си направи ремарке,и да си вози мотора на него! ;) Та направи си сам извод,кое е технологично по доброто.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimy

е тези разходи дето ги давате не са ли малко множко ;) моя хечбек 1.4is-90 коня 98г. харчи около 6 - 6.5 с климата, но се кара Самоков-Боровец , което за мен си е градско тъи като за 8 км деневилацията е 500м и колата посмъртно не може да качи наклона на 5-та. правя и паралел с мотора ми които харчи същото по този маршрут като в Сф на градоско между 5.5 и 6 , а на дълго пада на 4.8

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lud fen
Отговорено (Редактирано)

хааа , ти тоя твоя разход с епруведка ли го засичаш ? ходи на майстор прекалено малко ти гори ;) моята е седан и не я жаля в града 9 газ извън 7 d15b2

Редактирано от lud fen

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimy
Отговорено (Редактирано)

аз не говоря за ръчкане колата се кара най-много до 3000 об. много ясно че ако я вкаръм в червеното няма да е такав разхода. :lol:

Редактирано от dimy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest flirta

Според вас голяма ли е разликата между сивик 5-та и 6-та генерация,освен че като габарити 6-цата е малко по голяма,но като техническо данни,серийно вкарани екстри,разход....заслужава лис и в крайна сметка малкото повече парички и ....направо да си питам колко парички ще ми излезе една сивик 6-ца с ел стъкла,хидравлика,добро състояние на купето и двигателя с двигателче 1,4 екотек или 1,5 16в?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

какъв екотек туй да не е опел "самотек"мааалко по-голяма е 6цата, по-просторна и луксозна е вътре, малко по-тежка, вози малко по-добреосновното и преимущество пред 5цата е, че е по-новаи 2те не са лоши коли вече си изчисли конкретната кола дали си заслужава

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimy

Според вас голяма ли е разликата между сивик 5-та и 6-та генерация,освен че като габарити 6-цата е малко по голяма,но като техническо данни,серийно вкарани екстри,разход....заслужава лис и в крайна сметка малкото повече парички и ....направо да си питам колко парички ще ми излезе една сивик 6-ца с ел стъкла,хидравлика,добро състояние на купето и двигателя с двигателче 1,4 екотек или 1,5 16в?

<{POST_SNAPBACK}>

[/quote

моита ми излезе на 9 бона и е с клима , сега като гледам са паднали като цени някаде около 7 може и да намериш

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest morritz

5gn 1.5 Върти го печи го градско под 7 не мога да я сваля.Става въпрос за бензин.Но ако караш honda не СЛАГАЙ ГАЗОВА или по добре си земи golf2.Концепцията да караш honda и да и сложиш газ е несъвместима.Не разваляй колата с това източно европеиско чудо газова.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest flirta

И аз съм на това мнение,който иска да изкара максимално нисък разход на гориво да си вземе дизелче.Ама това 9 хилки много ми се виждат.Става дума за версията с 3 врати-не седана.Мисля че са по евтини!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radio_manbg

Благодаря момчета  ;)  според вас чисто информативно коя кола е по-добра-пежо 306 или сивик.Искам да науча малко повече много ли е притенциозна хондата,разваля ли се често,скъпи ли са частите,кой двигател е най разумен-като мощност,разход и.т.Всяка информация ще ми е полезна.Благодаря ви предварително  :huh:

<{POST_SNAPBACK}>

и да и не аз съм с същият мотор 1.4 75 к.с. и разхода ми е средно 10 градско но имайте на предвид че сам на 15ки на 205 и съм с усилвател без кондензатовр - демек разхода си ми е нормално висок пък и честно казано си карам нито бърз нито бавно случвало се е да бързам но и обратно

за извън градско към 5-5.5 за хонда ....... от година и 2 месеца я имам мо техническата част нищо не е пръднало

;) да ви се оплача че незнам кой би ме разбрал по добре....

карам си ония ден за вкъщи по кварталната улица която е заприличала на всичко друго но няма допир до понятието улица......Бигла в Лозенец

та цялата работа става към 2.30 вечерта и аз съм умрял за съм и си пъпря с 20 не щеш ли точно пред мен като от никъде цъфна една чма широка към 50 см. и дълбока към 30 с доста добре заострени краище в старанието си да я избегна навих десен волан(тъй като имаше малко местенце) и в момента в който изправих лявата гума цопна в дупката и ме изхвъли директно в бордюра. От удара на джанта в бордюра или по точно от звука си казах край останах без кола.... единствено джантата се е удрала нищо друго ... след консултация с един приятел той и каза че са малко колите кадето биха устойли на такъв удар точно странично на джантата и при това в бордюр .....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimy

.Ама това 9 хилки много ми се виждат.Става дума за версията с 3 врати-не седана.Мисля че са по евтини!

<{POST_SNAPBACK}>

аз я взех миналата година по тва време с бартер за една алфичка , хондата ми е 3-врати хечбек, клима 1.4is -98г., с всички книжки и е на 156х. км. свалих я от автовоза- и това има значение за цената. А иначе имаше хонди 75 кона на по 6-7 бона и тогава ама вкарани на инвалид

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radio_manbg

е то аз моята 00г 49 хил км. я взех за 10500 ама вече си ми е стъпила на към 15500

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest theJOKER

и да и не аз съм с същият мотор 1.4 75 к.с. и разхода ми е средно 10 градско но имайте на предвид че сам на 15ки на 205 и съм с усилвател без кондензатовр - демек разхода си ми е нормално висок пък и честно казано си карам нито бърз нито бавно случвало се е да бързам но и обратно

за извън градско към 5-5.5 за хонда ....... от година и 2 месеца я имам мо техническата част нищо не е пръднало

Исках да те питам Radio manbg, какво общо има това 4е усливателя ти е без кондензатор с разхода? Иначе с този разход 5-5.5 си №1 :huh: аз под 6.5 не мога да го сваля извънградското а в градски условия 8-9 макс. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest APOLON

карам Civic 1,4 iS 97. Разхода ми е градско е 8, 9 до 10 някъде, извън града не съм я карал много и незнам още, но мисля ,че око 6,5. :plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

D14A4 градско лятото 7- 7.2, извънградско 5.5, зимата +1л, винаги зареждам от една и съща колонка на една и съща бензиностанция с бензин 95 на Нефтохим и пълня до горе да съм сигурен в разхода. Карам само с масло 0W40, което има голямо значение за разхода и вървежа на колата.какви са тия 9-10/100 :alien: вижте си колите или гумите, или карате с много големи гуми, или с много меки :plane: аз съм със 185/60/14 редовно ги проверявам да са на 2.2 атмосфери, а си ръчкам честичко и до ограничител, предполагам че и още може да смъкне разхода, ако се кара по-икономично. Зная че на много ще им се види невъзможно, но който не вярва и желае ми звънка като е в Пловдив, отиваме на бензиностанцията и допълвам до горе, смятаме километрите, които показва брояча и готово :wub:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest west bam

Bate az karam civic 1.6 16v 110konq i sam mnogo dovolen ot razhoda har4i mi gradsko kum 8 a izvun gradsko mi svalq po4ti na 6.5 i az sam protiv da se kara na gas samo 100 oktana tova e gorivoto a za 306 ne sa lo6i no hondata e zna4itelno po zdrava gledam ot brat4eda si koito si zema 206 ne6to ne e dovolen ni6to 4e e nova 2004g e no hodi pone 4-5 puti v serviza a moita da 4ukna na durvo otkakto q karam nqma nikakuv problem taka 4e bate hondata e istinata !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest west bam

bate emi moje da si vzeme6 kato moq dvigatel 1.6 16v dosta e purgav ne e mnogo golqm benzinogor za 4astite emi ne sa 4ak tolkova skupi a smeni6 li ne6to 6te ti izkara dosta vreme abe bate horata sa kazali ka4i6 li se na qponsko ne ti se sliza ot nego tova e ot men za sega :plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest flirta

west bam мерси за инфото пич,наистина определено вече се насочвам към хондичките,а пежото остана много далече на заедн план.наистина добри неща се чуват за япоснките коли,вярно е че частите са малко по скъпички но както каза смениш ли нещо ще откара дъпго.Въпроса е дали 5-та или 6-та генерация :plane: Петицата ми се вижда много мъничка-все пак съм около 110 килограма и вътрешния обем изведнъж изкача на преден план :alien:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marcinqra

west bam мерси за инфото пич,наистина определено вече се насочвам към хондичките,а пежото остана много далече на заедн план.наистина добри неща се чуват за япоснките коли,вярно е че частите са малко по скъпички но както каза смениш ли нещо ще откара дъпго.Въпроса е дали 5-та или 6-та генерация :angry: Петицата ми се вижда много мъничка-все пак съм около 110 килограма и вътрешния обем изведнъж изкача на преден план  :)

<{POST_SNAPBACK}>

Бате аз карам 5 и мога да ти кажа че вътре не е толкова тясна колкото изглежда отвън!!! Ако не си се качвал качи се и кажи дали съм бил прав!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest japan

Сивик 6 ген. 1.5 ВТЕК 114 коня засечено - София- Боровец- София общо 131 км - изразходи 5.55 литра гориво или 4.23л/100 км... звучи невероятно но е факт. Без да се ръчка колата 80-100 км много плавно каране без климатик.Зареждане на ОМВ Горубляне до капачката на отиване и на връщане пак до капачката - разликата беше 5.55 литра !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest flirta

Несъм се качвал,няма и кой да ме качи.Трябва да ходя по горубляне да пробвам някоя ама нямам толкова време за губене.Може и да е широка отвътре незнам пич.А този разход на japan направо ме разби честно.Ако това е вярно няма какво повече да искаме от икономична кола а :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

Защо да не, ами за моята 1.4iS 90кс човека от който я купих на времето се кълнеше, че в Гърция с гръцки бензин при панорамно каране със 70-80км/ч му е давала 4.5/100 разход, това го каза след като я бях платил вече за да не прозвучи рекламно, но на мене най-ниско ми е дала малко над 5 при много бавна, също панорамна обиколка на Родопите, но все-пак си е балкански маршрут с изкачване и спускане и разхода би трябвало да е малко по-висок.Истината е, че японските коли са най-икономичните - вече няколко пъти отидохме с Дайхатсу-то на жена ми за риба за по-евтино и да не цапам и драскам хондата - ами на газ при пълна кола и със 80 - 120км/ч ми дава под 6/100 газ и се чудим как да си разделим парите за горивото - ми то се падат по някви стотинки на човек :angry: Като съм самичък, засичам около 5/100 на газ извънградско :) и малко ОФТОПИК ако позволите, ама не ме сдържа : за сравнение на ГРАДСКО гранадата ми гореше между 18 и 25 газ, като съм достигал и 35 зимата ;), сиерата 18/100 газ, фиат - 12 бензин, рено 25 - 18 бензин, рено 11 - 10 бензин, ситроен виза 7-8/100 бензин, опел рекорд - 10 бензин, ескорт 1.6 8В - 8 бензин, ескорт 1.8 16В - 12 бензин, мондео - 11 бензин, шкода - 8 бензин, ГАЗ66- 35-50/100 бензин.......не помня другите :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

7,5 - 8 градско с малко ръчкане и 5 извън при 100-110 км.

1.5 VTEC-E

<{POST_SNAPBACK}>

Мммммммммм аз не я жала мойта (1.5 VTEC-E/90к.с.) и 7-7,5л :unsure: ми даде когато беше -20гардуса зимата :unsure: , а ина4е 6-6.5 градско и 5 при 110-120км, а ина4е пак 6 при скорости над 140-150 на извънградско :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest antonrsx

D16A8-D16A9 5.0-5.5л/100 .Резервоара се пълни до горе-бензина е над клапата.Тест отсечка Ст.Загора-Сливен и обратно 140-142км със скорст 110-120 /в наелени места 50-60км/ч.Тета е правен многократно със crx-d16a9 и civic 4g d16a8.!!civic 4g d15b2 при същите условия има с 0.4-0.6л по висок разход.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков
Отговорено (Редактирано)

Струва ми се, че има значение от къде се зарежда.Не само фирмата, но и конкретната бензиностанция.За момента съм най-доволен от ЛукОйл - на градско разходът падна с 1 до 1.5 литра на 100 км.Лошото е, ако те преметнат с количеството - хоп разхода 'скача'.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

За момента съм най-доволен от ЛукОйл

<{POST_SNAPBACK}>

Мхм, наистина на Лук Ойл бензиностанциите май е най-добре. :lol:

Преди зареждах само на ОМВ, но откакто зареждам на Лук карам повечко километри. За сравнение само да сподела че 98 на лук е по-добър от 100 на ОМВ. Тестван е на доста сгъстен двигател и се усеща веднага разликата!!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zmeq

тука за газовото мога да поспоря ама щом МОРИЦ казва може и да е така;)))))))) :huh:опа отплеснах се 1.5 90 коня моно на газ 9-11 градско изван 6.5-8л на 100км с 15ки джанти те имат огромно значение за разхода;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01

west bam мерси за инфото пич,наистина определено вече се насочвам към хондичките,а пежото остана много далече на заедн план.наистина добри неща се чуват за япоснките коли,вярно е че частите са малко по скъпички но както каза смениш ли нещо ще откара дъпго.Въпроса е дали 5-та или 6-та генерация ;) Петицата ми се вижда много мъничка-все пак съм около 110 килограма и вътрешния обем изведнъж изкача на преден план  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Бате аз карам 5 и мога да ти кажа че вътре не е толкова тясна колкото изглежда отвън!!! Ако не си се качвал качи се и кажи дали съм бил прав!!!

За 6 ицата не знам ама за 5-ицата особено отзад е доста тесничка а и с твоите килограми ще ти е доста трудно за излизане като на мен :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...