Jump to content

Recommended Posts

Guest Dobsyn

Здравейте на всички хора от този форум, Наскоро си взех возилото Civic 1.4 is 97г. Та всичкоза сега е супер, само ми се иска да направя звука в колата по-добър.Предния собственик ми е оставил едно дърто касетофон4е и едни доста недобри колонки. Купих си на Пайнер DEH 30 MP и ми се ще да си оборудвам колата с добър звук<малко съм претенциозен от към качеството на звука > Предложиха ми на DSL колони.Казаха ми че са едни от наи-добрите производители на Car audio.Ако имате някакви наблюдения или идеи...Давайте !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

В Купува/Продава ще си потрошат хората да продават музика.... разгледай

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobsyn

Ей го на кастофон4ето, между другото е доста добър модел за парите си има много настройки на еквалайзерите и изкарва доста по-добър звук от предния касетофон, Колебаех се между Алпин и Пайнер и даже още се колебая дали съм направил правилния избор.Хубавото е 4е и дете марки са КласниDLS Car AudioPioneer DEH-30MPСъщия човек ми предлагаше и колони на Hertz, обаче като видя Pioneer-a и каза че Cd-то е висок клас и има отлични възможности за възпроизвеждане и не иска да му намаля капацитета с Hertz, които иначе хвалеше като добри колони. к това за сега...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest K1r1L

Ей го на кастофон4ето, между другото е доста добър модел за парите си има много настройки на еквалайзерите и изкарва доста по-добър звук от предния касетофон, Колебаех се между Алпин и Пайнер и даже още се колебая дали съм направил правилния избор.Хубавото е 4е и дете марки са Класни

DLS Car AudioPioneer DEH-30MP

Същия човек ми предлагаше и колони на Hertz, обаче като видя Pioneer-a и каза че Cd-то е висок клас и има отлични възможности за възпроизвеждане и не иска да му намаля капацитета с Hertz, които иначе хвалеше като добри колони. к това за сега...

<{POST_SNAPBACK}>

и херц са добра марка може си сложиш и jamo... мисля 4е сд-то ти не е висок клас но няма зна4ение

купи си маркови говорители и ще постигнеш ка4ество -задоволително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather
Отговорено (Редактирано)

братле вземи си DLS и не се занимавай с глупости ако искаш повече инфо на лични ще ти кажа и цени.аз лично съм с длс и не бих си сложил друго в колата. :)cd то не е лошо,но не е и нещо особенно ,ама за тези пари е добро:blink:

Редактирано от greenwather

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

А хубаво стъпалце не ти ли трябва... :lol: ...и хубаво басче...на хубави ценички...ам... :lol:..я погледни тук

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

честито за плеърчето, много е добро, и аз съм със 3та серия ама по-староима си повечето екстри, моф-сети и т.н.но не се заблуждавай не е висок клас - висок клас пионер са от 6та серия нагоре, че може би дори чак 8а. херц колоните не са никак зле, и са доста висок клас, дори бих казал, че са по-висок клас от касетофончето, ако изобщо можеха да се сравняват касетофони с колониможе би тези, които твоят човек е имал, не са били добри, били са ментета или кофти серия - иначе херц правят много високо качество колонии ДЛС не са никак зле, може би са и по-висок "клас" от Херц, но и парите вече стават повечеако монтираш на стандартното място стандартния размер колони, ще получиш малко по-добър звук от стандартния.много често може да се сложат и по-големи колони, като трябва да се направи и някакъв фланец за монтажа. тогава вече е важно качеството на фланеца, доброто прилягане, да не е от материал, който се мокри. и може би ще се наложи да се уплътни пространството във вратите, да не дрънчат и да вадят по-плътен звук.въпреки че плеъра повече от 22 вата РМС на канал не може да извади, пак 22 вата са достатъчно да ти се раздрънчат механизмите.ако сложиш хубави колони, те издържат на доста повече от 22 вата - може да се замислиш и за усилвател към тях, или за туба в багажника ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stanio

Онзи ден го гледах дискчето и останах много доволен от него. Може да не е висок клас обаче е много красиво и има доста корекции , най-вече за ниските, което е супер ако смяташ да слагаш каса. Ако наистина смяташ да направиш сносна музика едно 1000 лева трябва да заделиш. Относно качеството аз лично съм фен на Pioneer , а като гледам и ти с него си тръгнал и ако продължиш няма да сгрешиш, просто там качеството си струва кинтите. Взимаш едни елипси за кората около 170лв. , за вратите малки комплект които мисля че с пищялки вървят за 150 лева, една каса с 12" около 300 лева има тука в Пловдив свири уникално и е много красива, и едно стапало има моно блок(един канал) само за касата около 400 лева..... и имаш сносна музика. Ако неискаш Pioneer по мое наблюдение ДжеиБиЕл са много добри ама и те държат цена.Успех в избора :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

значи пичове най-важното за добрия звук в една кола е ЦДто от там нататък вече усилвател колкони ,бас скапано ли е ЦДто и най-добрата и скъпа музика да сложиш няма да звучи гот.това вече съм го изпитал върху себе си. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Jonini

значи пичове най-важното за добрия звук в една кола е ЦДто от там нататък

вече усилвател колкони ,бас

скапано ли е ЦДто и най-добрата и скъпа музика да сложиш няма да звучи гот.

това вече съм го изпитал върху себе си. :rolleyes:

<{POST_SNAPBACK}>

Всичко е относително. Слагат маркова техника, после всичко живо mp3 пуска.

Като сложите DVD- Audio в колите сравнявайте класове!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

това вече съм го изпитал върху себе си. ;)

<{POST_SNAPBACK}>

<{POST_SNAPBACK}>

ами значи кой не разбира на мp3 се спира :)

няма уважаващ се хайфист дето слуша мп3 ки .

ама събирало много музика е той и Москвича събира много хора ,карайте Москвич а не Хонда :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

...изключително ми е приятно...Иво се казвам... :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

...изключително ми е приятно...Иво се казвам... ;)

<{POST_SNAPBACK}>

а да дойда до Била и да те ритна мога ли а ;):worthy:

ти си продаде музиката и аз съм ти сърдит само една :) ще ме успокой ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer
Отговорено (Редактирано)
;) ...музиката се продава още бе мой...а шутове приемам...даже черпя и мезе :worthy:.........ай стига с оффа ,че пак ше ни накажат... :) Редактирано от roadracer

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

;) ...музиката се продава още бе мой...а шутове приемам...даже черпя и мезе  :)

<{POST_SNAPBACK}>

усещам че пак ще ни шатнат с 10% ;) ама ние си :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobsyn

това вече съм го изпитал върху себе си. ;)

<{POST_SNAPBACK}>

<{POST_SNAPBACK}>

ами значи кой не разбира на мp3 се спира ;)

ама събирало много музика е той и Москвича събира много хора ,карайте Москвич а не Хонда :worthy:

<{POST_SNAPBACK}>

Ако знаете как искам да си намеря оригинални цд-та с s Drum n Bass :) 4е ми е любимата музика, ама на нета пълен с квот си 6те6 ама мп3 ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

...изключително ми е приятно...Иво се казвам... :worthy:

<{POST_SNAPBACK}>

аз също!

не че съм хайфист, но колко SN ratio (шум) вкарват МР3ките и колко шум идва от двигател, гуми, вятър, други коли по пътищата? дори и на светофар да стоиш да чакаш, пак е шумно в колата. единствено мога да усетя разлика между МР3 и оригинално цд ако съм вечер на някое тихо място и съм пуснал по-силно музиката. и специално се заслушам. в останалото време съм зает с други неща в колата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Ако знаете как искам да си намеря оригинални цд-та с s Drum n Bass  :lol: 4е ми е любимата музика, ама на нета пълен с квот си 6те6 ама мп3  :lol:

Оригинални cd-та в магазина. Ако искаш без пари по торент тракерите е пълно вече с FLAC, който е подходящ за целта. Мен ако питаш за тоя стил няма смисъл от високо качество , а от висок VOLUME :lol:иначе пичове ... хубаво е човек да чуе някоя друга хайфист-ска душа да се изказва и тук , но моето лично мнение е че при всичкия тоя шум докато караме няма кой знае къв хай звук в колата.В кола е почти невъзможно да се постигне истински звук ;) иначе и аз съм фен на чуването на всеки детайл. Тупца-лупца не ме впечатляват децибелите :lol: .... истината не е в SPL-a :D ... не че не е готино :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust
Отговорено (Редактирано)

аз също!не че съм хайфист, но колко SN ratio (шум) вкарват МР3ките и колко шум идва от двигател, гуми, вятър, други коли по пътищата?

Мп3-ките не вкарват шум , шум вкарват плеърите :Рмп3-ките режат "цялостта" за сигнала , а често при кодирането се и "измислят" неща които не са съществували преди :lol: Иначе ако някой ми различи в кола MP3-ка от CD-Audio го признавам за човекът-слух :lol: .... според мен не е възможно !едит (да бях казал и нещо по темата :Р) :слагай смело Hertz , Pioneer , JBL (пък нека са китайски). Няма да съжаляваш , само гледай да не пестиш от размера ... в случая той ИМА ЗНАЧЕНИЕ :lol: Редактирано от Rust

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The_fastest

Колега ! НЕ искам да обиждам никой от съХондаджиите ама разликата между гореизброените и DLS е от земята до небето !!!! Разбира се трябва да направя уточнението, че много зависи кои серии сравняваш ( но ако са идентични според производителите DLS е напред ). П.С. Ако искаш да ЧУЕШ как свири Hi-Fi DLS система ( висок клас ) може да се разберем нещо....ако си от София или Стара Загора де :lol:. А за ЦД-то ---> НАЙ-ВАЖНИЯТ елемент от Car Audioto !!!!!!!!!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust
Отговорено (Редактирано)

Колега ! НЕ искам да обиждам никой от съХондаджиите ама разликата между гореизброените и DLS  е от земята до небето !!!! Разбира се трябва да направя уточнението, че много зависи кои серии сравняваш ( но ако са идентични според производителите DLS е напред ).

П.С. Ако искаш да ЧУЕШ как свири Hi-Fi DLS система ( висок клас ) може да се разберем нещо....ако си от София или Стара Загора де :lol:. А за ЦД-то ---> НАЙ-ВАЖНИЯТ елемент от Car Audioto !!!!!!!!!!!!

<{POST_SNAPBACK}>

С удоволствие бих чул хубава музичка :lol:

едва ли някой се е обидил :D , аз не съм сравнявал ДЛС поне доколкото помня :D

иначе всичко е относително ... няма НАЙ-ДОБРАТА МАРКА на света , всеки харесва нещо различно и си застава зад него , друг пък не хваща разлика между земята и небето ... трети харесва голф ... и т.н. :lol:

Глупавото в случая е че съм забелязъл че като в някой форум се хвали нещо и вече и тези които не са го виждали даже на живо и вече знаят и спорят че е най-доброто и т.н. ....

на практика не са 1-2 факторите които разделят хубавото от наистина хубавото и изказване от рода на марката "хххххх" е най-добрата е просто нерелано :lol: и хубавото може да звучи зле , и лошото - добре

оп , пропуснах да кажа че 50% от това как ще ви звучи музиката зависи от акустиката на помещението , в случая колата !!!

Редактирано от Rust

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The_fastest

Съгласен съм с мнението, че няма НАЙ-ДОБРА марка...но когато фактите говорят.....всички мълчат. --> http://www.dls.se/english/index.htmП.С. Казах че от горе изброените DLS е по-добра. Трябва също така да кажа, че цената хич не е ниска ( даже е висока ) !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

Съгласен съм с мнението, че няма НАЙ-ДОБРА марка...но когато фактите говорят.....всички мълчат. --> http://www.dls.se/english/index.htm

П.С. Казах че от горе изброените DLS е по-добра. Трябва също така да кажа, че цената хич не е ниска ( даже  е висока ) !

<{POST_SNAPBACK}>

бате Иване ,кога мога да те видя на кафе и да си полафим ,а че който разбира на ДЛС се спира си абсолютно прав, а че е скъпа, е да ама кефа няма ЦЕНА .

а на колегата дето мисли да си прави музика обади ми се да се видим и да чуеш длс как свири .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobsyn

Ok kakwo 6te kajete za tezi modeli:DLS-C6,DLS-962DLS-960DLS-1269ne sa ot wisok klas oba4i moje bi swirqt dobre za parite si?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

Ok kakwo 6te kajete za tezi modeli:

DLS-C6,

DLS-962

DLS-960

DLS-1269

ne sa ot wisok klas oba4i moje bi swirqt dobre za parite si?!

<{POST_SNAPBACK}>

значи С6 са готини и вадят добър звук. обаче тия другите от каде ги взе като номера?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobsyn

Ok kakwo 6te kajete za tezi modeli:

DLS-C6,

DLS-962

DLS-960

DLS-1269

ne sa ot wisok klas oba4i moje bi swirqt dobre za parite si?!

<{POST_SNAPBACK}>

Това са Елипси, предложиха ми ги като варианти най-евтини са 1269, предполагам че наи-добрите от тези 3 модела са 962

DLS 962

DLS960

1269

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ripper
:D Я кажи колко пари имаш за музика да те светна ;) Ако не разбирам толко от двигатели поне от музика мога да се похваля, че съм горе-долу доста добре запознат ;) ДЛС не е лошо, но има къде къде по-добри и хубави марки от тях ;) Така, че ако беше дошъл на 13-14 май на божура щеше да добиеш представа за ДЛС и други марки, а не само да те лъже тоя оня ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobsyn

;) Я кажи колко пари имаш за музика да те светна  ;) Ако не разбирам толко от двигатели поне от музика мога да се похваля, че съм горе-долу доста добре запознат  :D ДЛС не е лошо, но има къде къде по-добри и хубави марки от тях  ;) Така, че ако беше дошъл на 13-14 май на божура щеше да добиеш представа за ДЛС и други марки, а не само да те лъже тоя оня  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Зна4и виж ква е работата. Принципно при мен не6тата винаги стоят така, 4е тръгвам да купувам за Х пари, а после обикновено се стига до 2Х ;) Идеята е да накарам този дрън4а6т звук да из4езне от лицето на земята.И задължително да има кристален звук.От там нататък ..А и да не струва маика си и ба6та си.Примерно комплект предни и комплект задни към 500 лв общо ме устройва.Ако мине по-евтино Супер ако не както дойде.Въпроса е като вляза в колата която ми е нещо като втори дом да не се задоволявам с дрън4ене на сдухани говорители за доста време на пред.т.е Каество, цена в нормално съотношение>Знам 4е има Супер изродщини които страшно много ще ме накефят, и струват мамата, ноо не ми е толкова голям приоритет да издевателствам толкова много.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum
Отговорено (Редактирано)

споко бе пич никой не ти говори за цифромания!аз си взех 2х 17cm Lanzar Heritage Coaxial 6.5" за вратите, още 2 такива за отзад, и със плейъра Pioneer 3630МР 4х50W (4x22W RMS) ги захранвам доста приятно, не дрънчат вратите освен ако не надувам баса и volume-то на повече от 3/4 от максимума, звука е мек и приятен. Просто баса леко липсва. Мислех да им сложа усилвател, все пак носят 100 вата истински - но трябваше и да уплътнявам вратите.За това си купих най-малката туба с 10" говорител и малко усилвателче да я захранва, и звука вече е достатъчно плътен.Колонките са по 100лв комплекта, баса и той там някъде, кутията и тя, усилвателя и той ... като ги събереш стават сигурно стават 500, но пък не си длъжен да слагаш басПознавам фенове, които отзад на кората слагат 2 елипси, захранени с усилвател, и звука им на мен лично много ми харесваТова са все бюджетни решения, които за нормално слушане особено в движение докарват абсолютно приемлив звук и като сила и като качество.Ела на някоя среща, качи се на колите и ги чуй как звучат. Ако няма да си вземаш бас, пробвай как звучи със спрян бас, виж различни решения и си избери "на слух" каквото ти харесва.Още повече винаги можеш да смениш даден компонент, ако не ти харесва! Не знам някой да е постигнал това, което търси, от първия път.Ето аз като се замисля, бих си взел компонентни колони вместо коаксиални за отпред. Вярно струват двойно, но имат добър crossover, и ще си сложа пищялката горе и високите ще ми идват директно, а не някъде изпод краката ми.Сега ти си склонен да дадеш повече пари, отколкото аз бях склонен - така че на теб ти е още по-лесно, да си сложиш висок клас компонентни във вратите.Недей бърза да слагаш бас, сложи хубави колонки и ще усетиш голяма промяна във звука - поиграй си с еквалайзера, и ще постигнеш и приемлив бас, поне при спряла кола. Когато си в движение, с висока скорост, шума надделява и баса и високите почват да се губят. Високите можеш да ги вдигнеш през настройките, но за баса си трябва туба.Тогава вече можеш да сложиш бас, който обаче не да ти оправи кофтия звук със мощ, а да усили ниско долу, на вече добре настроена музика. Баса не трябва да се натрапва или да е единственото нещо, което прави впечатление в музиката.Доста дълго и неясно го обясних, но пък тези неща се усещат на слух, не могат да се опишат със формули

Редактирано от Magnum

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobsyn

споко бе пич никой не ти говори за цифромания!

аз си взех 2х 17cm Lanzar Heritage Coaxial 6.5" за вратите, още 2 такива за отзад, и със плейъра Pioneer 3630МР 4х50W (4x22W RMS) ги захранвам доста приятно, не дрънчат вратите освен ако не надувам баса и volume-то на повече от 3/4 от максимума, звука е мек и приятен. Просто баса леко липсва. Мислех да им сложа усилвател, все пак носят 100 вата истински - но трябваше и да уплътнявам вратите.

За това си купих най-малката туба с 10" говорител и малко усилвателче да я захранва, и звука вече е достатъчно плътен.

Колонките са по 100лв комплекта, баса и той там някъде, кутията и тя, усилвателя и той ... като ги събереш стават сигурно стават 500, но пък не си длъжен да слагаш бас

Познавам фенове, които отзад на кората слагат 2 елипси, захранени с усилвател, и звука им на мен лично много ми харесва

Това са все бюджетни решения, които за нормално слушане особено в движение докарват абсолютно приемлив звук и като сила и като качество.

Ела на някоя среща, качи се на колите и ги чуй как звучат. Ако няма да си вземаш бас, пробвай как звучи със спрян бас, виж различни решения и си избери "на слух" каквото ти харесва.

Още повече винаги можеш да смениш даден компонент, ако не ти харесва! Не знам някой да е постигнал това, което търси, от първия път.

Ето аз като се замисля, бих си взел компонентни колони вместо коаксиални за отпред. Вярно струват двойно, но имат добър crossover, и ще си сложа пищялката горе и високите ще ми идват директно, а не някъде изпод краката ми.

Сега ти си склонен да дадеш повече пари, отколкото аз бях склонен - така че на теб ти е още по-лесно, да си сложиш висок клас компонентни във вратите.

Недей бърза да слагаш бас, сложи хубави колонки и ще усетиш голяма промяна във звука - поиграй си с еквалайзера, и ще постигнеш и приемлив бас, поне при спряла кола. Когато си в движение, с висока скорост, шума надделява и баса и високите почват да се губят. Високите можеш да ги вдигнеш през настройките, но за баса си трябва туба.

Тогава вече можеш да сложиш бас, който обаче не да ти оправи кофтия звук със мощ, а да усили ниско долу, на вече добре настроена музика. Баса не трябва да се натрапва или да е единственото нещо, което прави впечатление в музиката.

Доста дълго и неясно го обясних, но пък тези неща се усещат на слух, не могат да се опишат със формули

<{POST_SNAPBACK}>

;) Напълно те разбрах.Моята идея е то4но тази.Слагам си отпред говорител с отделна пищялка, а от зад мисля да сложа елипси без усилвател, настроивам и готово.По-нататък като се съвземем от покупките ще си сложа и туба да уплътни звука и толкова. Предлагат ми вариант задните елипси да ги захраня със стъпалце към което да включа по-късно и баса, ....ще видим дали ще стане така, щото ще изляза от бюджета който съм си дал в момента.

Както каза, за по-хубави предни говорители ми искат около 250 лв. за задни елипси без усилвател около 120 а елипси за усилвател около 250, стъпалото към 350 , баса още не му знам цената. Сега се 4удя дали да си взема по-мощните елипси и понататък като вземам стъпало и бас направо да ги връзвам и тях към усилватела. От друга страна смятам 4е и без усилвател елипсите ще свирят добре...Това което ме притеснява е 4е по4ти със сигурност след време ще се зарибя за тези по-мошните елипси и старите ще се чудя къде да ги шъткам :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...