Jump to content
Guest Civic*6

Двигател D14A3 75-90 коня

Recommended Posts

Guest Civic*6

Здравейте! Вчера си взех Civic с двигател 75 к.с., и момчето, от което я купих, ми каза, че й махнали някакъв ограничител и сега е 90 коня. Освен че и двата двигателя(D14A3 и D14A4) са 1.4, кое е другото общо, възможно ли е толкова лесно да се направи това, ако изобщо е, защото иначе щяха масово да вкарват 75 коня и да ги "upgrade-ват". И дали това би създало някакви проблеми. Предварително благодаря, защото съм сигурен, че ще получа компетентен отговор!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

възможно е . за повече подробности питай майната 6 генерация :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bubble

да, аз го направих това, не знам дали е точно 90, но се усеща разлика. писал съм точно по същата тема и преди. можеш да прочетеш :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest morritz

Тия коне как ги качвате.Махнали ограничител.Според мен е невъзможно.Може да са ти махнали ограничителя на оборотите но няма да има почти никва разлика единственото което може да правиш е да достигаш по високи обороти.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Тия коне как ги качвате.Махнали ограничител.Според мен е невъзможно.Може да са ти махнали ограничителя на оборотите но няма да има почти никва разлика единственото което може да правиш е да достигаш по високи обороти.

<{POST_SNAPBACK}>

Не се маха ограничител, най-малкото пък на оборотите. Това се прави когато си мразиш колата, ама наистина много, и не искаш дори да я продадеш. :blink:

Ето темата (или една от тях ако са повече):

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=4907&hl=d14a3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest morritz

Не се маха ограничител, най-малкото пък на оборотите. Това се прави когато си мразиш колата, ама наистина много, и не искаш дори да я продадеш. :blink:

Ето темата (или една от тях ако са повече):

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=4907&hl=d14a3

<{POST_SNAPBACK}>

Прегледах линковете да речем че е възможно.Какви са последствията.И не разбрах кое се прави ако наистина мразиш колата си?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4
Отговорено (Редактирано)

Разликата е в смукателните клапани(м-у Д14А3 и А4) смени ги и може и да има6 90 кон4ета

Редактирано от Dragi4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sunny
Отговорено (Редактирано)

а при сивик 5г. 1.3 това вьзможно ли е(75=90)??? :lol:

Редактирано от sunny

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chikiriki

Здравейте! Вчера си взех Civic с двигател 75 к.с., и момчето, от което я купих, ми каза, че й махнали някакъв ограничител и сега е 90 коня. Освен че и двата двигателя(D14A3 и D14A4) са 1.4, кое е другото общо, възможно ли е толкова лесно да се направи това, ако изобщо е, защото иначе щяха масово да вкарват 75 коня и да ги "upgrade-ват". И дали това би създало някакви проблеми. Предварително благодаря, защото съм сигурен, че ще получа компетентен отговор!

<{POST_SNAPBACK}>

''ограничителя'' , от новата ти кола още го пазя ! ако искаш мога да ти го сложа обратно !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Какви са последствията.И не разбрах кое се прави ако наистина мразиш колата си?

Махаш ограничителя на оборотите и газ до ламарината на празен ход :rolleyes:Но мисля че тук няма такива ентусиасти ... поне така се надявам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest My Honda

Добре де, защо си купуваш кола 75коня, като искаш 90 още от първия ден :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

да, аз го направих това, не знам дали е точно 90, но се усеща разлика. писал съм точно по същата тема и преди. можеш да прочетеш  :rolleyes:

<{POST_SNAPBACK}>

Прочетох препратката.

Всъщност с гарнитурата или със смукателните клатаниго направи?

Какво по-точно се промени като усещане?

Защото 75 к.с. му дават по-висок момент при 3000 отколкото на 90 к.с. и това да зависи от гарнитура?!?

Ако изобщо при Хонда може да говорим за въртящ момент при по-ниските об.

Разхода промени ли се?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

....Ако изобщо при Хонда може да говорим за въртящ момент при по-ниските об.

Разхода промени ли се?

<{POST_SNAPBACK}>

малко :rolleyes: но колкото дино графики на хонда да съм гледал, повечето имат около 80-90% от максималния си въртящ момент на 2000-2500 оборота

като сметнеш, че някои от тях се развъртат до 8000, това си е доста широк работен дипазон!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Civic*6
Отговорено (Редактирано)

Добре де, защо си купуваш кола 75коня, като искаш 90 още от първия ден

Взех я, защото бях чувал, че може от 75 да стане 90, а и заради много други фактори. Редактирано от Civic*6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков
Отговорено (Редактирано)

Аз пък мойта я купих за 90, а после се разбра, че е 75. :rolleyes: Ама и като 75 пак щях да я взема.По принцип няма да я бъзикам, но все пак темата ми е интересна.Някой ако има идея защо ги правят в двата варианта освен заради различни интереси на купувачите - по-ниски данъци, застраховки и т.н. за разни скръндзи.

Редактирано от Ивайло Петков

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRACING

Аз пък мойта я купих за 90, а после се разбра, че е 75. :rolleyes:

Ама и като 75 пак щях да я взема.

По принцип няма да я бъзикам, но все пак темата ми е интересна.

Някой ако има идея защо ги правят в двата варианта освен заради различни интереси на купувачите - по-ниски данъци, застраховки и т.н. за разни скръндзи.

<{POST_SNAPBACK}>

Точно за това ги правят така колега,на еврейте от австрия и германия не им се дават кинти!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...