Jump to content
Guest morritz

Воден проблем

Recommended Posts

Guest morritz
Публикувано (Редактирано)

При дъжд се стича вода под жабката.Та питам някои има ли идея от каде може да е теча.Със сигурност не е от радиатора на парното ,защото не ми се губи антифриз и се случва само при валеж.Има и нещо друго.Тихичко си капеха листата и един ден като пуснах вентилатора на 4-вихрушка в колата,листа излизат от всички отводи на парното.Става въпрос за civic 5 gen

Редактирано от morritz

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest da6kata

еидн приятел имаше същия проблем със парното ма просто се пълни с кви ли не боклуции листата мн лесно влизат,а иначе за жабката нямам идея пробвай се да я свалиш и може да излезе нещо,100% от някъде капе :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Ми просто не си оставяй колата да се пълни с листа, защото където се пълни с листа, се пълни и с вода, а там трябва да има отводнителен канал, а като има листа, следователно каналът е запушен. На майка ми Жужата се беше намърляла така с листа и то точно в канала и при дъжд течеше... по най-малкото съпротивление в купето. Щом като си пуснал вентилатора е почнало да духа листа, значи там някаде се пълни с листа. Почисти листата и виж отвора за оттичане (предполагам води от вентилаторната ниша към двигателния отсек) къде се намира и дали и той не е запушен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

ами ако кажеш ква е хондата, може и да ти помогнем!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Има6 ли люк? За6тото отводнителите на люка водят по марку4и към калниците.Аз имах същия проблем но от ляво и при мен марку4ето се бе6е извадило.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Renzo_80

Ако нямаш шибидах,свали таблото и под жапката седи моторчето на парното,сваляш и него,и горе до колонката търси гнило.Има два начина или го кърпиш или взимаш туба със силикон,мацаш и забравяш.Аз имах същият проблем гнилото се получава от натрупване на листа,прах,вода и води до-дупка-теч-мокра стелка,а при мен и удавен компютър :blink: Надявам се да съм ти бил полезен,като го отстраниш пиши какво е било.П.П.Като разглобиш всичко взимаш маркуч или шише и обливаш обилно и ще видиш каде е точно дупката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest morritz
Отговорено (Редактирано)

Имам люк.Хондата е civic hatch 5 gn.По описанието предполагам че е теч-мокра стелка.Може ли да се свали моторчето на парното и пластмасите около него без да се маха таблото?И къда се отича водата от предното стъкло?Основните ми притеснения са и аз да не удавя компютъра.P.S Тръбите по които се отича водата от люка и тези отпред под чистачките съединяват ли се или са отделни?

Редактирано от morritz

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

абе всички хонди го имат тоя проблем и мойта не е изключение . :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest morritz

абе всички хонди го имат тоя проблем и мойта не е изключение .

:blink:

<{POST_SNAPBACK}>

Какво ме съветваш да го оставя така ли?Вода ток кабели компютър.Оня ден помагах на приятел да си оправи горялата кола от развалено парно не е безобиден проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather
Отговорено (Редактирано)

<{POST_SNAPBACK}>

Какво ме съветваш да го оставя така ли?Вода ток кабели компютър.Оня ден помагах на приятел да си оправи горялата кола от развалено парно не е безобиден проблем.

<{POST_SNAPBACK}>

значи има две причини

1. запушени канали на люка те са общо 4 на брой .провери ги .

2. колегите ти отговориха :листа ,шума и кал която се е набила . почисти и почерпи по :)

Редактирано от greenwather

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zoro

<{POST_SNAPBACK}>

май аз за сега съм изключение,но ще се вслушам в съветите за листа и др. простотии :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest morritz

<{POST_SNAPBACK}>

<{POST_SNAPBACK}>

значи има две причини

1. запушени канали на люка те са общо 4 на брой .провери ги .

2. колегите ти отговориха :листа ,шума и кал която се е набила . почисти и почерпи по :)

<{POST_SNAPBACK}>

И как най-безболезнено да почистя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

махаш пласмасите под чистачките и изчистваш всички боклуци и чак след това поливаш с вода а един друг хондаджия си е наврял тиквата под жабката и с един фенер дебне от къде ще текне, ако не тече се захващаш с люка :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest morritz

махаш пласмасите под чистачките и изчистваш всички боклуци и чак след това поливаш с вода а един друг хондаджия си е наврял тиквата под жабката и с един фенер дебне от къде ще текне, ако не тече се захващаш с люка :lol:

<{POST_SNAPBACK}>

A как се махат те не са ли залепени за стъклото?Как са захванати?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest civic1.5
:rolleyes: Фене до 4иста4ките има едни малки крагли тапи които се вадят много внимателно и 4иста4ките сащо, след което махаш пластмасовата лаисна и 4истиш, аз на старата го направих и един безплатен савет като я разглобиш залепи една ситна мрежа от комарник за аломиниева дограма от ватрешната страна и зглобяваш, за да нямаш проблеми от този род и след това, сега и другата я 4ака сащото :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest morritz

отворих пластмасата под чистачките.нямаше много листа.оказа се че тече от стъклото(надявам се от там да е било......ще си проличи)по гредата от страната на жабката се е стичало имаше следи от капките.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest My Honda

Снимай го и качи снимката тук, ако не ти представлява тредност. И на мен ми протече веднъж, но тогава валя много - бул. България беше река, от тогава не е текло.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest morritz

Снимай го и качи снимката тук, ако не ти представлява тредност. И на мен ми протече веднъж, но тогава валя много - бул. България беше река, от тогава не е текло.

<{POST_SNAPBACK}>

Кое по точно искаш да снимам?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...