honda_25 0 #1 Публикувано 18 Февруари, 2011 колеги интересува ме коя марка боя се доближава най-много до оригиналната боя защото моята е много странен цвят и не могат да ми го нацелят никак.някъкав хамелеон на червеното е и на слънчево един цвят, а на облачно е друг и с две думи си е е...о ма...а побъркаха ме тия в магазините за бои в пазарджик. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivorpetkov 16 #2 Отговорено 19 Февруари, 2011 Сега моя "сивикски" хамелеон (тъмносин на слънце и зелен на сянка) може и да не е като твоя, но и аз си мислех, че ще е проблем с боядисването. Като отидох на бояджия, човека вика никакъв проблем и по някакъв номер на боята я е взел и въобще не се различава от оригинала. Питах го каква е боята Дюпонт била, но изборът му бил защото такъв магазин имало наблизо.Та взимай номера иди в читав магазин и ме му мисли толкова. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
v1k7or 34 #3 Отговорено 19 Февруари, 2011 Той и моя цвят на 6та купенцето е странен, но като си ударих бронята бояджията си намери цвета и в момента няма никаква разлика, така че не мисля че ще имаш грижи колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mickelangelo 2 #4 Отговорено 19 Февруари, 2011 Някъде в багажника трябва да има табелка ( под мокета ) черна с бели букви .. там има код на боята когато отидеш там където ще ти бъркат боята даваш този номер. Казваш марката и модела и готово. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hienata 2 #5 Отговорено 19 Февруари, 2011 на шофиорската врата на фалца има лепенка и пише---color type r--за червено 154-примерно и p--за перла а за боя само ''standox'' гаранция няма да имаш ядове Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_25 0 #6 Отговорено 20 Февруари, 2011 мерси колеги за бързите отговори,но аз номера на боята го имам на вратата и все пак като я правих беще облачно и я пробвахме беше си същата но на другия ден след боядисването като пекна онова слънце и се оказа различна.затова питам дали някой знае с каква боя работят хонда за да се опитам да си намеря такава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #7 Отговорено 20 Февруари, 2011 Ако колата е старичка не е лошо да се отиде с нея или с някой детайл - бояджиите тонират спрямо състаряването на боята. Аз като ходих да ми забъркват човека два пъти излиза да сравнява цвета с ламарините. По тая схема досега не съм имал проблем с очевидни разлики. Предишната кола беше доста странен цвят металик (поизсветлял), но винаги го целеха безпогрешно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hienata 2 #8 Отговорено 20 Февруари, 2011 няма такива састарявания,отиваш сьс колата или детаил колегата е прав,почти всеки цвят има няколко нюанса правиш подходящия и отиваш при бояджията (много е важно тои как ще го прасне защото от това може сащо да даде разлика в цвета( след тава се полира старата боя защото е захабена и трябва да си ок Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hienata 2 #9 Отговорено 20 Февруари, 2011 ако пък колата е пребоядисвана в италия почти няма шанс да уцелите боята 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Percussive 2 #10 Отговорено 21 Февруари, 2011 Най-лесно е като свалиш капачката на резервоара и отидеш с нея.Ако също така се колебаеш между марките,Дюпонт е много добър избор.Моята кола я пребоядисаха с Дюпонт и останах очарован.Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_25 0 #11 Отговорено 21 Февруари, 2011 мерси колеги по принцип съм доста запознат с тая работа защото до скоро в свободното време се занимавах с тенекиджийство.но май все пак ще пробвам на дюпонт боята но като се стопли малко че сега не е за боядисване много е влажно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове