Jump to content
prelude

Разлика между лекар и здравна система?

Recommended Posts

Понеже ми изтриха мненията,пък гледам след това малко преди да затоварят темата някакви бисери пак са се появили по адрес на лекарите.При това с линк,говорещ за обратното но както и да е.Така,лекарите са жертва на здравната система също както и пациентите.Хубаво е да го разберете,щото е супер тъпо да ви чета как ту системата ви е крива,ту лекарите все едно лекарите са им говорители и са едно и също.НЕ СА,НАПРОТИВ-ДВЕ МНОГО РАЗЛИЧНИ НЕЩА СА.С Доминико вече се разбрах на добър тон,готов съм да обеснявам за всеки един от вас пак с такъв за да проумеете колко не сте прави.Желанията за саморазправи не ги коментирам въобще,щото това ви е пропуск във възпитанието и не се знае дали ще успеете да го наваксате.За професионалната им квалификация и какво отнема на един човек да стане лекар,въобще няма да говоря.Истината е че докато един лекар взима пари колкото продавач в магазин или таксиметров шофьор-никога няма да се оправим.Друга истина е,че няма прост лекар.За да станеш лекар се иска нещо много специфично,което никой простак няма да разбере.Т.е. един вид лекарите почти на 100% са интелект в тази нация.Докато хулите по интелекта на нацията, искате саморазправа с него,плащате му като на работник от полето и му давате почти същите условия за труд-нищо добро няма да ви се случи,нито на вас,нито на всички останали.Ще нахвърлям набързо защо лекарите са жертви,дано разберете.Иначе ще ви отговарям персонално докато не ми писне.Лекарите са жертва защото:-Работят като кучета,а им се плаща като за чистачи и по-зле.-Носят невероятна отговорност,за която получават най-вече хулене от простаци като някои от вас , които се надявам да превърна в ерудирани граждани или селяни.Как ви се струва плащането за дежурство нощно време,събота и неделя(което е извънреден труд)-0,80ст./час?Вие луди ли сте бе,ще седите ли само да гледате какви ги докарват посред нощ за тия пари? Ще си издрайфате червата само от гледката,парите няма да ви стигнат само да наваксате течности.Тия хора дето ги виждате с белите престилки трябва да ги носите на ръце,че все още си обичат толкова работата и са на линия.-Здравната система ги е поставила между чука и наковалнята,т.е. когато ви преебва държавата го разбирате от лекарите и си мислите че те са партия,а всъщност не е така.Държавата,т.е. системата ви преебва,лекарят се опитва да ви помогне доколкото може и вие разбирате най-накрая че лечението ви е всичко друго но не и безплатно.То никога не е било,но ви промивъха мозъците и като гледам до голяма степен-успешно,щото ритате вратата на кабинета и си мислите че са ви длъжни за всичко.....а не са.По-надолу ако ми се пише може и да разберете защо не са.-Нямат личен живот въпросните лекари или ако им е останал такъв е под вскаква критика,щото по цял ден общуват с недоволни хора,преебани от друг.-Жертви стават явно и в буквалния смисъл на думата, когато някой много добре запознат тип като повечето от вас писали в другата тема си го изкара на тях.-Жертви са на лов на вещици,който държавата води вече срещу тях.Т.е. ги набеждава посредством продажни журналисти в много случаи да ви дават сензации и да ви настройват срещу тях.Да ви обесняват как лекар с 20г. стаж,изродил хиляди българи,хладнокръвно удушил новородено пред целия си екип или да ви обесняват как имало лекари със заплати по 7 000лв....да,има-2 човека в БГ и повярвай те ми-заслужили са ги до последната стотинка.На същите лекари им предлагат да взимат самолета за два дни до чужбина и да оперират там срещи десетки хиляди евра,но не го правят за да могат да помогнат на някой от вас нещастници такива.А всички останали освен тези 2-ма в БГ се чудят как да вържат двата края.-Здравната каса ги е натоварила с толкова бумащина,че ви е бедна фантазията.Същата трябва да бъде под конец иначе дори за правописни грешки по името ви или ЕГН-то ви глобите са 4-цифрени.Т.е. тези хора работят по 24 часа в денонощието искат или не.-Нямат почивен ден,дори част от денонощието,щото телефона звъни почти непрекъснато.-Не са им осигурени най-елементарни условия за труд,щото ако може да сменяш накладки на улицата-не можеш да преглеждаш или манипулираш на нея.-Общината им взима наем с договор.В договорът обаче има клауза,че сумата не е фиксирана и без предупреждение могат да си я правят каквато поискат.-Касата ги задължава да са в кабинети,за да могат да работят с нея,т.е. вие да отидете и да минете по най-тънката възможна лайсна , като съответно получавате точно толкова качественото обслужване.НО ПАК КАЗВАМ,ЗДРАВНАТА КАСА ГО ПРАВИ,НЕ ЛЕКАРИТЕ.-Същите тези кабинети в които работят така омразните ви лекари са позиционирани на общинска земя,към която много хора имат апетит щото някой продажен педал в общината ще му я даде изгодно срещу комисионна,а вас верно ще почнат да ви преглеждат на улицата.Да ви питам тогава дали дори бихте се съблекли !!! СЕЩАТЕ СЕ НАКЪДЕ ЩЕ ИМ ОТИДЪТ НАЕМИТЕ СЪВСЕМ СКОРО,ЗА ДА МОГАТ ДА ЛАПНАТ ОБЩИНСКАТА ЗЕМЯ ПОД ПОЛИКЛИНИКАТА.-Не им е останала нервна система,щото повярвайте ми не е лесно да работиш в невероятен стрес и като удари 19:00 да заключиш,докато още има 20-тина човека пред кабинета ти) и с усмивка да се прибереш вкъщи,като се наслаждаваш на всичко останало съвсем нормално.Не само че не е лесно,а направо е невъзможно.Мога да продължавам още много ама мисля че толкова ви е достатъчно за размисъл.Общо практикуващите лекари например получават по 200 обаждания(пропуснати разбира се) за малко над час,докато работят съответно.А работата им се изразява в това да приемат хората дето са им на тълпи пред кабинетите.А въпросният телефон не спира да звъни 24 часа почти в денонощието,7 дни в семицата.Кой от вас тук мъжкари,може да се похвали че ще мине през този аз дори за малко,а какво остава за постоянно?И кой от вас ще му останат нерви да си върши работата наполовина на това което тия хора успяват да я свършат?Дръжте се по темата,така мисля да правя и аз.Искам да ви отворя очите , за да не се излагате като кифладжии образно казано,щото кифладжиите сигурно са страшни пичове.Много е лесно като ти подадат някаква новина и да се качиш на вълната,поинтересувайте се малко как е от другата страна и после преценявайте дали не ви въртят курвенски номер 'новиначетата'.

Редактирано от prelude

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идва ред да напишем за грешките....Няма безгрешни хора по принцип и докато не направят болниците роботизирани си избийте от главата,че грешки няма да има.Затова опитайте се да разберете на какво са подложени тези хора и дори бих казал,че е в интерес на всеки един от нас положението им да се подобри рязко.А не да ми обеснявате неподготвено как трябва да бъдат пребити за това че си вършат работата примерно и как след бой щели да работят много по-внимателно.Не искам да коментирам детския мозък на mEtaka дето го роди това.Колкото по-рано им намалее стреса на лекарите , толкова по-бързо ще намалеят грешките.Друг е въпроса вече дали има грешки,какви са,колко са и т.н.Но никой от нас няма квалификацията и не е запознат достатъчно,за да се произнася по този въпрос.Какво друго инересно да ви споделя.....има много неща всъщност.Имайте предвид , че аз не нося бяла престилка.Имам много бегъл контакт с лекър,мой роднина и въпреки че контактът е слаб ми е пределно ясно как седят нещата в тази държава и в здравеопазването ни.Затова си дайте малко зор и се запознаейте лично,след това си преценявайте отношението към лекарите.И не казвам да се запознавате с написаното от мен,отидете в някое лечебно заведение,поговорете с някой запознат ОТ СИСТЕМАТА,а не от недоволните хора като вас пред кабинетите.НАПИСАХ ТАЗИ ТЕМА ЩОТО ИМАМ НЯКАКВИ ПОЗНАНИЯ ЗА ЛЕКАРИТЕ И БИТИЕТО ИМ В БГ,МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ Е ПОЛЕЗНА.КАТО СЕ ПОЯВЯТ НЕДОВОЛСТВА ЗА ПОЛИЦАИ НАПРИМЕР ИЛИ ВЪТРЕШНОТО МИНИСТЕРСТВО(ЩОТО ПАК МОЖЕ ДА ОБЪРКАТЕ КОЙ КАКЪВ ГО ИГРАЕ) ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО ХОРА ЗАПОЗНАТИ С БИТИЕТО НА ПОЛИЦАИТЕ ХВЪРЛЯТ МАЛКО СВЕТЛИНА ЗА НАС НЕЗАПОЗНАТИТЕ.

Редактирано от prelude

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друго интересно-заплатата на лекар в спешното е 350лв,кой от вас ще се навие на тая работа за тия пари?Колко от вас са записали медицина или са пратили децата си да учат медицина?Следването е 6г,след което има около 8 години специализиция(смятате ли как се движи човека като възраст докато излезне готов лекар?) и в най-силните си години човек се отдава на професията си с доста жертви.Тамън си приключил до голяма степен с научаването и е време да идеш да работиш за 350лв на месец , където на всичкото отгоре хората те смятат и за враг?Затова никой вече не иска да го работи това,никой не го учи и е само въпрос на време преди да останем без лекари.АБСОЛЮТНО ПОСЛЕДНОТО НЕЩО КОЕТО ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ Е ДА ИМАТЕ ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТЯХ.Нищо че понякога отношението им към вас може да ви се стори не най-доброто възможно.Буквално си имат хиляди грижи на главата,щото на общо практикуращите лекари списъка им с пациенти е около хиляда и нагоре,за да им излиза сметката като платят на сестрата и другите си разноски.Няма нужда да казвам,че това е бомба със закъснител щото не смогват и са принудени да водят толкова свои пациенти,само заради мизерните стотинки които им се плаща на глава.И понеже не са superman-и не огряват навсякъде,после им казват че е тяхна вината и ги вкарват в затвора примерно....много хора биха се зарадвали на този край сигурно,което е тъжно.Има една особеност да си лекар-не гледаш на пациента като на човек,а като на случай или просто на месо.Това е жизнено важно,за да могат да си вършат работата , а и за да им останат някакви нерви.Но това не значи,че този човек не си върши работата докато гледа на теб просто като на поредния случай.Един от многото на които е помогнал.Смешно е че да плюете можете,а сега никакви ви няма в тази тема.Сигурно празнувате,а има доста лекари дето в момента се борят за някого.Кой както си го направи и за каквото е учил,нали?Дано темата допринесе за промяна у вас,да сте по-активни където трябва.

Редактирано от prelude
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
http://bggp.net/ http://www.medfaculty.org/forum/ http://www.btu.bg/forum/list.php?19 http://forum.all.bg/postlist.php?Board=medicineЕто 4 места, които отговарят на тематиката.Тук не е място за обсъждане на такива теми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...