Jump to content
Guest лаик

Ръжда

Recommended Posts

Guest лаик

Здравейте на всички, напоследък забелязах няколко точки ръжда по колата някой знае ли какво може да се направи по въпроса. Благодаря предварителноСтава въпрос за британска Хонда Сивик 95 год

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRACING

Здравейте на всички,

напоследък забелязах няколко точки ръжда по колата някой знае ли какво може да се направи по въпроса. Благодаря предварително

Става въпрос за британска Хонда Сивик 95 год

<{POST_SNAPBACK}>

Амиииииииии,да изтъркаш ръждата чак до метала,да го намажеш с преобразовател на ръжда на фирмата Loctite,така наречения Super Rost Killer ;) (може и на фирма Вюрт),да го изчакаш няколко часа да подейства и да боядисваш ;);););)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков
Отговорено (Редактирано)

Направо се боядисва или се слага грунд преди това?Ако да - какъв грунд препоръчвате?Питам защото на старата си кола:1. изтърках2. преобразувател 3. грунд - някакъв с цинк - страшен бил4.пропуснах боятаима няма седмица - хоп пак ръжда.

Редактирано от Ивайло Петков

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRACING

Направо се боядисва или се слага грунд преди това?

Ако да - какъв грунд препоръчвате?

Питам защото на старата си кола:

1. изтърках

2. преобразувател

3. грунд - някакъв с цинк - страшен бил

4.пропуснах боята

има няма седмица - хоп пак ръжда.

<{POST_SNAPBACK}>

Ако използваш,някакъв български преобразувател(не,че съм против българското),но нашите са произведени на базата на някаква киселина,и след като се боядиса,след време започва да повдига(шупва) и отново се получава същата картинка :( А горе споменатите препарати(не,че им правя реклама) са произведени на ВОДНА основа,може да бъдат разреждани с вода и да бъдат обработвани големи и недостъпни места с помоща на бояджийски пистолет.Това е най доброто което може да бъде направено,а иначе ако слушаш бояджийте,всеки от тях е BEST OF THE BEST,всички те запечатвали всичко с китове,фюлери,грундове и след няколко месеца дори и седмици ;):D;):D опаааа,леки балончета и след това истински железен окис и ДВУ,ТрИ и т.н(не съм химик)От мен успех ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest atanasbe

Направо се боядисва или се слага грунд преди това?

Ако да - какъв грунд препоръчвате?

Питам защото на старата си кола:

1. изтърках

2. преобразувател

3. грунд - някакъв с цинк - страшен бил

4.пропуснах боята

има няма седмица - хоп пак ръжда.

<{POST_SNAPBACK}>

Ако използваш,някакъв български преобразувател(не,че съм против българското),но нашите са произведени на базата на някаква киселина,и след като се боядиса,след време започва да повдига(шупва) и отново се получава същата картинка :( А горе споменатите препарати(не,че им правя реклама) са произведени на ВОДНА основа,може да бъдат разреждани с вода и да бъдат обработвани големи и недостъпни места с помоща на бояджийски пистолет.Това е най доброто което може да бъде направено,а иначе ако слушаш бояджийте,всеки от тях е BEST OF THE BEST,всички те запечатвали всичко с китове,фюлери,грундове и след няколко месеца дори и седмици ;):D:D;) опаааа,леки балончета и след това истински железен окис и ДВУ,ТрИ и т.н(не съм химик)От мен успех ;)

<{POST_SNAPBACK}>

я кажи къде може да се купят тия препарати в пазарджик ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

В тая връзка знаете ли защо опела е най-бързата кола ? Защото е единствената, която се състезава с ръждата си :(Общо взето всеки опит за борба с ръждата е обречен на неуспех - първата зима (в най-добрия случай) и всичко е по старому...Малко off topic, ама не издържах :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest popa_s_laptopa

Тука е мястото и аз, отец Нафърфорий, да запитам: Има ли нещо (грунд, преобразувател, нещо с цинк), което се слага ПРЕДИ КИТА? Защото китовете попиват вода и когато се сложат на голия метал боята я запечатва. После знаете какво се случва: металът си ръждясва спокойно, без да има опасност водата да изсъхне.Скоро ми предстои посещение при тенекиджиите и ми се ще да знам, ако трябва, сам да си търся съответния препарат и да ги карам даго слагат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...