Jump to content
Guest OXYGEN

Взимат книжката

Recommended Posts

Guest OXYGEN

100 лева глоба и отнемане на шофьорската книжка за един месец ще бъде санкцията за шофьорите, които карат с повече от 26 км/час над позволеното в населено място. Това предвиждат промените в Закона за движение по пътищата, които предстои да бъдат внесени за обсъждане в правителството. Обобщеният проект за промени в закона, който се подготвя от експертите повече от 3 месеца, предвижда още глоба от 250 лева и отнемане на книжката за три месеца, за шофьорите, които превишат позволената скорост в населено място с 50 км/час. От Пътна полиция обясниха завишените глоби и новата санкция с временно отнемане на шофьорската книжка, като посочиха, че причината за близо половината от жертвите на пътя е тъкмо превишената скорост. Шофьорите вече ще бъдат глобявани и ако пътниците в колите им се возят без предпазен колан. Повишават се и глобите за шофиране след употреба на алкохол. Промените предвиждат нов механизъм за събиране на глобите по фишовете за нарушение до 50 лева. Те ще се събират вече на пътя от служителите на КАТ и ако бъдат платени на място, няма да се отнемат на шофьора наказателни точки. Предвижда се и едномесечен срок за плащането на глобите. През цялото време, докато водачът отказва да плати санкцията си, талонът му остава в КАТ. Източник: Нюз.бгА някой да се сети да санкционира и отговорните за състоянието на пътищата..... ;):rolleyes:;););););););););););)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

познай ако му дадеш на полицая 50лв дали ще ти вземе книжката.Хубаво е да има ред ама в България кога ще стане....Последния път като ме спряха, каато му дадох 10лв ми каза и другите радари къде са.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lamerko

Подкрепям тази санкция. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Евала, дано да стане! Ама има опасност просто да си повишът цената на подкупите. Ама ако стане ще е много добре да си житкаш кат хората в града. Ама... станаха хиляда ама...

А някой да се сети да санкционира и отговорните за състоянието на пътищата..... ;)  :rolleyes:  ;)  ;)  ;)  ;)  ;)  ;)  ;)  ;)  ;)  ;)  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

За тия затвор кплета гадни, мързеливи и..... абе е б а л съм го, да сме живи и здрави и да ни е весело и щастливо

Айде със здраве хора ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

абе да живее корупцията :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

пак с двоен аршин ша се мери-тука се заяждат само с бедните-вас как ви се струва некоя дебеловрата мутра да кара Турега си с 50 в града !!- пък и като знам колко са евтини някои полицайчета -само в ръцете те гледат -това го казвам с особена злоба към Две Могили и Бяла /Русенско/ катаджиите-абсолютни нещастници -да го духат ;):rolleyes: -не всички са такива ,но онези копелета на великден ми развалиха настроението без да съм нарушил нищо!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

ще се качат рошветите :rolleyes: мам......му ;) в БГ. всичко се изражда ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

Последния път като ме спряха, каато му дадох 10лв ми каза и другите радари къде са.

<{POST_SNAPBACK}>

Вече 10 лева ще ти е ако си превишил с едва 10 км! Ей на това му се вика инфлация! ;)

Майко мила вчера по новините гледам и не вярвам на ушите си, при 50км отгоре ще ни струва 200лв и книжката за 3месеца, май така беше! Това направо ще рече ако движиш някъде със 100-120 при ограничение 50 и ти махне палка по-добре бягай и да не му мислиш! :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

То това ще е най-големия ефект, увеличаване на рушветите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Ами не давайте рушвети бе хора.... бъдете изрядни, а като не сте - пазете се.Като си искат рушвет, среден пръст! и да пишат....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Ами не давайте рушвети бе хора.... бъдете изрядни, а като не сте - пазете се.

Като си искат рушвет, среден пръст! и да пишат....

<{POST_SNAPBACK}>

Хахахаха добре го каза и аз не давам рушвети да го духат!!!;) Като им се пише да пишат само да има причина, а не защото не съм дал рушвет.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

мда ..... даваха го това по новините. Също така вече допустимата норма за алкохол ще е 0.2 промила , което значи че и една бира не може да пие човек.Все пак не е гласуван още закона. Лошото е че наистина и този опит нещата да се вкарат в норми само ще вхърли прах в очите на хората. Тези които така и така карат внимателно ще бъдат санкционирани за глупости , а тези които не могат да бъдат спряни ще дават рушвети и пак ше има смъртни случаи. Със такива закони селянията няма да ни излекуват !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest maddog

Ами тия наказания поне имат някаква цел и смисъл.А какво ще кажете за предложението,което още не са гласували, да глобяват за мръсна кола? :D Бати народа дето сме станали,бати овчедушието,въобще спирам коментара... :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Ами тия наказания поне имат някаква цел и смисъл.А какво ще кажете за предложението,което още не са гласували, да глобяват за мръсна кола? :( Бати народа дето сме станали,бати овчедушието,въобще спирам коментара... ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Предложенията които ги дават не си ги измислят , а им са свалени ( копирани ) от европейските ( разбира се има изключения ) ;) Специално за мръсен номер !!! леля ми в Германия ( там живее ) са я глобявали ;) и е разбираемо , както не един от нас са глобявали за неработеща задна светлина на номера ;) Това за понижаването на допустимите промили важи само за шофьори с под 2 години стаж и за шофьори на автобуси и други тежкотоварни !!! Аз съм за с 2-те раце за по строго санкциониране и повярвайте ми скоро и мутрата ще му писне всяка седмица да дава по 2000 лв за да си вазвърне книжката и ще се научат !!! Това добре , НО .....

Друга е болежката която наистина не може вече да се търпи , а това са именно пътищата ;) хора не се фукам , но съм минал сумати километри по европейски пътища ( третокласни , второкласни , магистрали , градски улици и т.н. ) и няма такава мизерия , просто ме хващат нервите като карам по пътищата :D не е толкова до шофьорите , щото знам кво е цял ден да обикаляш с колата по улиците и в един момент ти е през к*ра всичко ;) а още недоумявам , европейците като идват в Бъглария да ни казват кво още ни липсва , като се возат в мерцедесите и бмв-тата толкова ли не им друса на гъза , че нищо не са казали :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...