Jump to content
Guest Dominic

Относно бомбички по гумите?

Recommended Posts

Guest Dominic

Моля за спешно мнение от хората, които карат гуми с размер 195/50/15, или тези, които са карали с такива......Трябва до ден-два да реша дали да сложа 14 цола или 15 цола гуми.Ако сложа 15, трябва да са 195/50/15 - т.е. доста нископрофилни.Кажете дали карате през зимата с толкова нископрофилни гуми..... как са дупките..... получават ли се лесно бомбички и деформации по гумата.... ????Знам, че много от вас карат и с 16 цола, .... дайте мнение за нископрофилните гуми....Защото сега съм със 185/60/14 и проблеми няма никакви, дори влязох в 2 сериозни ями за 1-2 години, обаче гумите са железни....Кажете за нископрофилните??? Благодаря предварително, момчета :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

мятай 15ките и не се замисляй не са чак толкова ниски.малко повече трябва да се пазят.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

Мен също ме беше малко страх в началото. ;) За 15-ки става въпрос нали,но наистина малко повече като внимава човек и няма проблеми! :cool: А някои мой приятели и друго ми казаха - ;) "всяка гъзария си иска своите жертви" ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Абе то 195/50/15 ниски ли били :cool: На мен високи ми се виждат ;) Аз мислех за 195/45/15. Та сериозно: Ще имаш голяма разлика във возията, но не са толкова ниски много хора карат с такива. Според мен слагай, но да знаеш, че ще е даста по твърдо усещането като влезеш в дупчица (ама то пък в България някой да е виждал дупки?)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

185/60/14 и проблеми няма никакви

:cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest OXYGEN

Аз съм с такива и в комбинация с окачването на CRX си е доста ужасно. Имам чувството че цялата кола ще се разпадне. Но иначе няма проблеми - и гумите и джантите са си здрави все още...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

те летните high performance гуми са с доста твърд борд, така че трудно ще им направиш балон, на зимните високопрофилни съм правил, на летни 195/50-15 не съмно ако не са ти здрави джантите, ставаш абонат на гумаджиите за изправяне

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Добре де, а не става ли много твърда возията - да не вземе за сметка на гумите, да се скапват по-бързо шарнири, амортисьори или т.н.?Не е ли много твъро возенето (по паваж примерно и т.н.)???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Чак толкова твърдо не е, определно има разлика (в моя случай) м/у 185/65/14 и 195/50/15. Балон на гума съм правил но в зверска дупка, иначе със същите гуми съм се хвърлял в друга дупка, в която изкривих джанта и даже я спуках леко, но гумата остана здрава. Така че при теб мисля че не би трябвало да има проблеми при положение че Хондите не са много тежки в сравнение с Пасат-а. А и като се прибави един борд (незнам дали ще е много по-скъпа гумата, със сигурност ще е, но не мисля че ще е чак толкова) вече отиваме на други напрежения. Аз съм за, но ако си внимателен и ти е лека колата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest maddog

195/50/15,през много дупки,засега никакви проблеми.А гумите въобще не са първа хубост...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

за нашите пътища и за пета генерация сивик ти препоръчвам да си останеш на 185 60 14-бъди сигурен ,че от бомбички и огънати джанти нема се отървеш-две години карах 195 50 15 -и съм огъвал джанти -фърлял съм нови гуми ,заварявах джанта -просто НАшИТЕ ПЪТИщА СА СИ ЕБАЛИ МАЙКАТА! /а пък искаме да влизаме в Европа!-то тука само се краде ве -ква европа???/100 процента ще ти се отрази на окачването ,но ако използваш Хондата само до дискотеката и обратно -МОЖЕ и по -големи джанти :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest da6kata

15ките са си перфект 3 години карах със зимни нископрофилни и излезе само един балон(жаба,бомбичка)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

И зимните и летните са ми 195/50/15,нямам оплаквания

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Madgo

Ако колата ти е купето от аватара се мятай на 195/55/15. Аз карам същата кола и преди бях с някви Cooper 195/50/15 и беше много зле - по паваж ми тропаха пломбите да не говорим че изпокривих и джантите. Сега съм със Goodyear Eagle F1 195/55/15 и макар да са втора ръка мога да кажа съвсем откровенно, че разликата е убииствена. Проблема естествено е, че размера 195/55/15 е поне със 50% по-скъп от 195/50/15 така, че в крайна сметка ти си преценяваш.Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic
Отговорено (Редактирано)

Толкова нерви изразходвах докато стигна до решение, че ... сега още ми е трудно да се зарадвам.Взех в крайна сметка 195/50/15http://store2.data.bg/emilmarin/Honda/PICT0023.JPGМерси колеги още веднъж за подкрепата ;)и внимателно с дупките ;) че аз от днес сменам стила на каране

Редактирано от Dominic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...