Jump to content
Guest Demon

За какво да правим ГО?

Recommended Posts

Guest Demon

Колеги, вижте тази статия......аз просто нямам думи :P

Link: Законов абсурд лишава пострадали при ПТП от обезщетения

Законов абсурд лишава пострадали при ПТП от обезщетения

Обезщетенията, определени при наказателно дело за увреждане или

причинена смърт след катастрофа, не важат за застрахователната

компания, към която шофьорът има застраховка „Гражданска отговорност”.

Причината е в несъответствия в три закона.

Присъдата се издава срещу шофьора, причинил катастрофата, а не

срещу компанията.

Застрахователите не могат да участват в наказателния процес и да

се защитят, което им дава право да не се съгласят с постановеното

обезщетение и да искат ищците да водят повторно гражданско

дело срещу тях.

Пенка и Петко Тодорови, родители на 19-годишната Силвия Макнева,

която е загинала след пътен инцидент, месеци наред не могат да

получат обезщетението, присъдено по наказателното дело,

съобщава БНР.

Адвокатът на семейството е готов да води гражданско дело срещу

застрахователната компания.

Според него обаче отказът на компанията да се съобрази с решението на

българския съд поставя под въпрос смисъла на Гражданска отговорност.

Николай Петков от Комисията за финансов надзор коментира, че

комисията не може да принуди въпросната застрахователна компания

да плати обезщетения, тъй като на практика компанията не нарушава

закона.

:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

такива ни законите :angry: такава ни държавата...... :P:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho
:):angry::angry::):P ...е как да не си горд че живееш в БЪлгаРИя

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Да им приседнат тогава парите на тия дето ги лапат. И после защо българите емигрирали. Всеки гледа най-доброто за себе си. Не че извън България сме по-кадърни, просто там няма кой да ни пречи. Абе майната им на всички. Не пожелавам на никой да му се случват инциденти от какъвто и да е род!Късмет!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Не знам вече кво тряя да стане ,за да се събуди тоя народ....апатията е пълна ...всеки се спасява по-единично ! Бахти и овчите души сме ! Направо не ми се говори , а трябва ! Живота си върви...лайната си текат ,а ние затъваме все повече в безразличие ! Адски ТЕГАВО ! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

За съжеление в България в момента такъв е законът, а именно още е в защита на длъжниците а не на кредиторите! :D С едно спечелено наказателно дело проблемите тепърва започват, следва изпълнително което се точи не с месеци, а с години, а когато вземането е към физическо лице то става изключително трудно събираемо. :D Колкото до застрахователната компания, там просто за по-голяма сума с наште закони винаги може да се намерят вратички, а за да ги съдиш ти трябват доста средства и също да се настроиш за дълго дело, което ни връща отново към трудно събираемо обезщетение. Като цяло на който му е минавало такова нещо знае че в България по този въпрос нещата са си абсолютна пародия! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

Отдавна имам мнение за държавата и то е :) А в Е.С. ще е два пъти,но поне ще знаеш защо и ще внимаваш!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Отдавна имам мнение за държавата и то е  :)

А в Е.С. ще е два пъти,но поне ще знаеш защо и ще внимаваш!

<{POST_SNAPBACK}>

Разликата е, че тези иконки се кефят, а на тези хора дето са загубили детето си и застраховтаелите им показват сега среден пръст едва ли им е толкова забавно. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

Ето още нещо по отношение на застраховките и родната простотия:

"Позволете ми да споделя с вас, макар и давайки си напълно сметка, че това мое писание не е нищо по-различно от един повтарящ се повече от 10 години рефрен, касаещ българската действителност, такава, каквато е, в неподправената й форма и извън всички нескопосани и откровено изсмукани от пръстите основни и допълнителни информации до ЕК.

Позволете ми да излея в пространството кипежа, който е в мен, далеч не само по този конкретен повод, засягащ този път лично мен.

Аз обаче считам, че тази случка от българската действителност към днешна дата е само поредното потвърждение на факта, че 15 години сме свидетели на все едни и същи мутационни процеси на едни и същи икономически и юридически субекти, закърмени от една и съща майка, имитиращи развитие и "цивилизационни" промени и в същото време - оставащи до болка същите и с единственото желание да трупат и да лъжат, да лъжат и да трупат, все в името на благото и сигурността на тези, които ограбват.

За какво става въпрос?

За застрахователните компании в тази несъществуваща държава, наречена Р България. При това - аз няма да засегна дейността на онези, които ужким бяха "застрахователи с бухалки", пък след това някак си ги летимираха и се вляха в общото застрахователно русло. Моят опит е с "престижната" застрахователна компания БУЛСТРАД АД с изпълнителен директор Румен Янев – прекарал, доколкото ми е известно, почти цялата си кариера, както преди заветната 1989, така и след нея, та досега, в застрахователния бизнес.

През септември 2005, в желанието си да имам пълна сигурност за колата си, с която моят син щеше да замине за Франция, я застраховах за втора поредна година в БУЛСТРАД АД.

При сключването на застраховката ме увериха, че пълното каско с разширение за чужбина покрива всички застрахователни рискове и мога да бъда спокойна. Общата стойност на застраховката, заедно със зелена карта за една година, беше около 900 лв. Затова, когато чух за вълненията във Франция, бях относително спокойна. Вълненията вече бяха затихнали, когато един ден синът ми се обади и ми каза, че колата е ограбена и изгоряла на една улица в центъра на Лион, в район, в който не е имало вълнения, нито пожари.

Още на същия ден уведомих БУЛСТРАД АД и застрахователният агент от отдел "Международни застраховки" ме увери, че мога да бъда спокойна, единственото, което е необходимо, е да изпратя полицейския протокол, на база на който застрахователната сума ще ми бъде изплатена едва ли не за няколко дни. След като получи, както протокола, така и съответните снимки, показващи ясно, че колата е напълно унищожена, същият агент реши, че, за да се изкаже твърдо БУЛСТРАД по въпроса, дали ще плати или не, колата трябва да бъде докарана в България, тъй като, представяте ли си, престижната БУЛСТРАД АД не работи с партньори в чужбина, нито пък може да командирова свой служител за един ден, който да констатира състоянието на колата. Единственият начин да се убедят, че тя не става за нищо е - ние да я докараме; разбира се, за наша сметка.

Когато разбрах, че цената за докарване на изгорелите остатъци е минимум 800 евро, започнах да ставам подозрителна. Постепенно у мен зацикли въпросът има ли нормален, който, след като е дал 900 лв за застраховка, ще даде още 1600 лв, за да изсипе изгорели останки на улицата пред къщи, без да има каквато и да било сигурност, че ще му бъде платено. Между другото застрахователната стойност на колата е 4500 лв., а до момента бях платила на БУЛСТРАД за две години около 1800 лв, с други думи - от коректното плащане по тази щета БУЛСТРАД щеше да се "овътри" с около 2500 лв – фантастична сума, нали?

След повече от две седмици разкатаване с настояването да докарам колата и след като увиснах в офиса на Булстрад с настояване за отговор, изведнъж се оказа, че юридическата мисъл, представляваща БУЛСТРАД е решила, след като се е запознала с т. н. "досие", че моята застраховка пълно КАСКО с разширение за чужбина не покрива умишлен палеж. Оттук нататък, като мислещ човек, аз първо започнах да си задавам следните въпроси:

1. Какво в терминологията на БУЛСТРАД означава умишлен палеж, още повече, че за първи път чувах, че те боравят с такъв термин и никой при сключването на застраховката не само, че не ме беше уведомил, че той съществува, но напротив, бяха ме уверили, че разширението за чужбина покрива всички рискове. Дали това означава, че аз съм си запалила колата сама, или, че някой , примерно, я е ограбил и при грабежа по една или друга причина тя се е подпалила и изгоряла?

2. Какво щеше да стане, ако аз се бях вслушала в настояванията и бях имала глупостта да я докарам в България?

3. Защо им трябваха повече от три седмици, за да ми дадат тълкуванието си, че това е умишлен палеж, поради което отказват да платят?

4. А какво става при този случай с платената зелена карта за една година, след като събитието е станало само след два месеца от напускането на страната?

5. Как е възможно застрахователна компания като Булстрад да няма партньор във Франция?

Излишно е да казвам, че през цялото това време, докато БУЛСТРАД си изясняваше казуса, френската полиция настояваше всеки ден колата да бъде изместена от улицата и дадена в моргата. Появиха се и съответни актове за глоби, значителни по размер за един студент. Престижната застрахователна компания БУЛСТРАД обаче не се интересува от тези нищо и никакви, некасаещи я дреболии. Тя е инкасирала своето още през септември месец. Ако имате време и интерес, отворете www.bulstrad.bg и прочетете лично от Румен Янев, как стратегията на тази "водеща" компания е "развитието и въвеждането на европейски стандарти в застрахователната дейност".

Благодаря на г-н Янев, че ми изясни този момент с европейските стандарти, в противен случай щях да си помисля, че са една обикновена мутренска компания, макар, че, както разбирам впоследствие, тези са взели да стават може би по-коректни.

А сега черешката на тортата, наречена българска действителност в навечерието на влизането ни в ЕС: Отидох в Данъчната служба да си платя данъците на държавата с дълбокото вътрешно убеждение, че изсипвам пари в черна дупка. Колата вече беше снета от отчет от КАТ през февруари месец като унищожена. КАТ ме увери, че снемането от отчет няма нищо общо с момента на настъпване на събитието (унищожаване чрез изгаряне) и че на данъчната служба трябва да покажа протокола за унищожаването й от 2005 година. Да, но не. Две данъчни служителки твърдо ми заявиха, че трябва да платя данък и за 2006 година. Не ги интересувало дали е унищожена колата и кога, важна била собствеността.

Без заключение.

Жана, за мое огромно съжаление, български гражданин."

Според мен докато народа не се вдигне и не изчисти страната от паразитите няма да има оправия. Тези мои думи може да звучат доста радикално, но поне аз не виждам друг изход. България се управлява от МАФИЯ и най-сетне българина трябва да го разбере това и да вземе съответните мерки. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon
Отговорено (Редактирано)

Наистина грозна случка. Но от Булстрад по-големи мошеници няма. Аз няма да се учуда ако и въпросните родители чакат обезщетение именно от тях. Преди години един приятел с последния модел на Мерцедес S600 катастрофира и автомобила беше напълно унищожен. Както се нарича там "Пълна щета", застраховката му беше точно в Булстрад, та въпросния застраховател каза, че няма документи при тях за такава полица и не могат да платят нищо на собственика. След което изхода от ситуацията се реши в съда, човека ги осъди и получи обезщететнието си. Имам и ощe примери които мога да дам за въпросната компания, но те са по-дребни и травиални. Аз мисля, че жената е трябвало да се обърне към съда. Защото ако в договора и не е опоменато, че умишления палеж не подлежи на обезщетяване, те са длъжни да платят обезщетение по инцидента. Както се казва, че те са длъжни да опитат да те изработят, пък ако мине номера......Въпроса е също, че всичко е свързано с разходи и време, а те могат да си позволят да водят дела и прочее, а хората не са уверени в успеха и не им се захваща в повечето случай.Относно данъчната служба.... тя е длъжна да си плати данъка за 2006-а година, ако автомобила е бил премахнат от движение в същата година.п.п. Когато застрахователите лъжат хората и те могат да ги осъдят не е толко големия проблем, най-страшното е когато държавата гласува закони с които озаконява измамата!

Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest maddog

Ами за държавата въобще не ми се говори. :D А за застрахователите-мръсните копелета,бивши мутри,сега се легализираха...нали не очаквате коректност от тях???Аз никога не съм си правил застраховка с мисълта че тя ще ме компенсира някога при някакви щети,а за да не ме глобяват че нямам такава.Спирам че пак взе да ми кипва.Обичам страната България,мразя държавата Вулгария... :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Егати смотаната случка! Няма да наливам повече масло в огъня, но за мен лично има 3 компании: БулИнс, ДЗИ и Армеец. То не са Виктории, не са Алианци, не са Имоти, еле па Орел. Абе.......... Така че хора! Работя в застрахователен офис (застрахователни брокери) и не работя с една компания. Така че изброените три компании според мен са най-добрите и най-коректните.Късмет на всички и с удоволствие бих помогнал с каквото мога на някой нуждаещ се!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

сори за расисткото изакване, ама Булстрад отдавна вече е собственост на мр...:blink: евреи. Клиент съм им от много години, но става все по-зле при тях и ще ги сменям вече :D Лошото е, че и останалите са същите боклуци . Застраховам колите си чрез изключително коректни застрахователни брокери, които много помагат в случай на нужда, но и те вече се виждат в чудо в този застрахователен батак как да бъдат коректни към клиентите си ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

Grizli, наистина доста неприятна случка, за съжеление ако ти се занимава ще трябва да хвърлиш още доста нервии и разправии. Най-добре се посъветвай с адвокат, провери какви дукементи ти трябват за да представиш щетата, след което заведи дело! Ако държиш да вземеш някакви пари, друго реално решение може би няма! :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

Grizli, наистина доста неприятна случка, за съжеление ако ти се занимава ще трябва да хвърлиш още доста нервии и разправии. Най-добре се посъветвай с адвокат, провери какви дукементи ти трябват за да представиш щетата, след което заведи дело! Ако държиш да вземеш някакви пари, друго реално решение може би няма! :D

<{POST_SNAPBACK}>

shestia, за мое щастие това не се е случило на мен, но никой не е застрахован. Това съм го копирал и съм го постнал тук от друго място и точно поради тази причина съм го сложил в кавички, за да няма спекулации, а най-отдолу е и авторката Жана. Но въпросът не е в това кой, как и защо го е писал, въпросът е, че тези неща се случват в БГ и няма никаква тенденция да се променят към по-добро. Вече не мога да разбера държавата ли обслужва мафитята, мафията ли обслужва държавата или те са едно цяло. Някой си мислят, че като ни приемат в ЕС нещо ще се промени, но аз дълбоко се съмнявам.;) Спирам до тук, че много ми се е насъбрало от родната простотия макар, че не живея в БГ и ще взема да използвам нецензурни средства по отношение на раднините на някой хора:blink:. А и форума е от друго естество.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Виц от в.Труд: " Във всяка държава има мафия! В България, мафията си има държава". А моя коментар е: "Добре че е майтапа та да си казваме истината" :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...