Jump to content
Guest nonamed

Хелп плс

Recommended Posts

Guest nonamed

Хелп плийз :whistle: Отскоро карам Сивик 91-ва 4 ген. хечбек и вече меко казано съм й заклет фен. Доста неща има за стягане , та смених днес счупена пружина на ляв амортисьор - втора употреба, от арабите - улучи се същата, обаче... - като спуснахме колата от подемника, се видя че видимо стои накриво - явно новата пружина е по-силна и цялата кола стои със 2-3 сантиметра по-високо от ляво... Оттам нататък - вси произтичащи проблеми, воланът не държи права посока, центърът на тежестта бяга надясно,... Някой знае ли чалъм по тоя въпрос? Може ли да се направи нещо, или рискувам още пари и търся (по някакъв начин...) две еднакви пружини?...Ще съм благодарен на всякаква помощ...

Редактирано от nonamed

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

абсурд е да сложиш една нова и една стара пружини :whistle: или си намери 2-ра употреба още една, или 2 нови! Преди няколко месеца жената счупи пружина на дайхатсуто, намерих една същия диаметър и същата дебелина на витките но по-дълга, резнах я .....и направо заспа! Ако си беше попълнил и профила да знаем от къде си, можеше и повече да помогнем, ама който не чете достатъчно..........

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nonamed

абсурд е да сложиш една нова и една стара пружини :whistle: или си намери 2-ра употреба още една, или 2 нови! Преди няколко месеца жената счупи пружина на дайхатсуто, намерих една същия диаметър и същата дебелина на витките но по-дълга, резнах я .....и направо заспа! Ако си беше попълнил и профила да знаем от къде си, можеше и повече да помогнем, ама който не чете достатъчно..........

<{POST_SNAPBACK}>

Две стари са - "новата" е втора употреба, но явно съм извадил много лош късмет с нея. Мина ми през главата да я резна, но без да е легнла върху нея тежестта не мога да преценя колко - а и за смяната я правих при "майстор" - нямам скоби с които да я стегна сам...

Иначе - от София - приемам всякакви насоки за добър сервиз.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

ако се решиш да копуваш други свиркай имам и предни и задни :whistle:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nonamed

ако се решиш да копуваш други свиркай имам и предни и задни :plane:

<{POST_SNAPBACK}>

:whistle: Ямбол ми е малко далеч - ама ще помисля...

Ей сега се чухме с "майстора" - разправя, че щяла да се "очупи" - има ли истина? Досега не съм сменял само пружина, така че не знам...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

какво означава да се очупе ?да олегне и да се нормализират нещата ли?аз не съм много разбиращ но знам че като се сменя пружина е най-добре да се сменят две.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sofix

аз като купих мойто кончерто предишният собственик сменил пружините че била ниска и сложил от сивик 4 ген обаче сега колата стои много грозно все едно карам джип :whistle: и незнам с кви да ги сменя. май ще си търся от кончерто или нещо по спортно :plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vaso

Приятелю аз съм твоя човек имам и предни и задни пружини за твоята колица Втора ръка са и като на съклубар ще измислим малка цена имам и амортесиори пак задни и предни.Обади се Васко 0897930832.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

ако се решиш да копуваш други свиркай имам и предни и задни :blush1:

<{POST_SNAPBACK}>

:stupid: Ямбол ми е малко далеч - ама ще помисля...

Ей сега се чухме с "майстора" - разправя, че щяла да се "очупи" - има ли истина? Досега не съм сменял само пружина, така че не знам...

<{POST_SNAPBACK}>

Колега има куриерски фирми,за няколко лева ти се доставя всичко още на другия ден :drool:Колегите са прави,сменяй и другата пружина инак ще си остане крива колата :hondarulez: Редактирано от Policman

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nonamed

Благодаря на всички! Не очаквах веднага толкова предложения за хелп :hondarulez:Ходих днес при арабина, дето ми пласира първата - след "разговор" взех и дясната от същата кола - утре ще я сложа, и се надявам всичко да е ок(иначе ще го визитирам пак...:blush1:Иначе - на всички тенкс, и ако приемате нови съклубари... :stupid::drool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

И пружините 2ра ръка спадат към групата "тоалетна хартия 2ра ръка" ..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

И пружините 2ра ръка спадат към групата "тоалетна хартия 2ра ръка" ..

<{POST_SNAPBACK}>

защо ?аз моите съм си ги сменил защото съм сложил жълти.и предполагам и повечето съклубари ги имат от там :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...