Jump to content
NANI

шум при пускане на парното

Recommended Posts

Здравейте колеги,бих искал да ви попитам за един странен шум,всякаш перката се удря в нещо,когато пусна парното и се чува като бръмчене някъде над жабката.Разбрах,че има филтър някъде там,сваля ли се лесно и дали от него е проблема,защото не съм го сменял и сега се готвя да го направя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

определено шумът който чуваш нее от филтъра н а които се каниш най вероятно са ти заминали втулките на мотора на парното ( лагерите )успех със ремонта другия вариянт е този филтър да липсва и да е пълно със листа и дребни клонки ако я държиш под дърводано да е второто

Редактирано от krakadal

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ми е честито :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи какво имаш предвид под шум :) . Никои не може на 100% да каже че си за ремонт, Ванга вече я няма :) .И на мен ми се е случвало , бяха се събрали боклуци във вентилаторната перка.Перката се вади лесно държат я 3 или 4 болта. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес опитах да "ремонтирам",обаче стигнах само до свалянето на жабката и после..... магаре и космос :) Май ще е най-добре да отида при някой,който се занимава с такива ремонти и има подходящи инструменти.Иначе май са се насъбрали боклуци,защото като пусна в началото все едно някой разлиства набързо хартийки и после като набере скорост се чува само едно пърпорене :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като свалиш жабката, легни отдолу и ще видиш едно кръгло черно нещо, което се държи на 3 винта и една букса включена към него (или 2.. не помня). Развиваш 3-те винта и в ръцете ти остава една "перката", която е пълна с листа и боклуци. След като ги изчистиш ако шумът продължи, значи проблема ти е в лагерчето на перката, както беше и при мен... Намираш си една перка втора ръка и си готов.Поздрави. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако толкова се притесняваш да свалиш моторът на вентилатора, поне си свалил жабката, изкарай филтъра, който е точно срещу теб и пусни парното на 4. Сигурно ще излязат малко листа. Може даже да не се наложи да сваляш мотора! Ако все пак шумът продължи направи това което колегата m.g. ти каза. Не е сложно! Аз вече свърших тази процедура след края на есента, даже смених и филтъра. Струва 17.50 лв. поленов! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата е абсолютно прав,събират се боклуци и листа имах този проблем,отварянето е елементарно,нищо страшно! :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега както казах не е толкова сложно колкото си мислиш.http://prikachi.com/images.php?images/95/2897095h.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета свалих 3-те болта и моторчето наистина падна,обаче към него има една букса ,която не иска да излезе,излиза ли въобще тя,защото не смея да я задърпам по-силно,имам чувството,че ще се счупи:D Иначе вътре има какви ли не боклуци,ама не мога да сваля мотора заради буксата

Редактирано от NANI

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вади се, да... всички букси имат палче (или 2) което трябва да натиснеш преди да я извадиш. Не дърпай хамалската, да не я строшиш.Огледай малко и ще разбереш как става :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колеги,всичко мина гладко,а причината за въпросния шум се оказа мишка,която си е направила гнездо в перката(колата е стояла дълго време преди да попадне в мен и мишока се е възползвал) и вътре беше пълно с хартия и листа:D Още веднъж благодаря;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз в годината поне веднъж го почиствам.Има маниполации които трябва да се правят често ако искаме всичко да е наред.Почиствай и често филтъра не чакаи да се задръсти :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...