Jump to content
Guest OXYGEN

Без ДДС за употребявани коли

Recommended Posts

Guest ShEfA

Това е... никога няма да карам Honda... или то ще е след 3 години... мразя държавата си! :rolleyes:;);):P;):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ashes

Това е... никога няма да карам Honda... или то ще е след 3 години... мразя държавата си! :rolleyes:;);):P;):)

Помисли върху това:

"Когато покупката е между две физически лица, данъкът не се плаща, разясни още експертът от НАП. Митото за стари автомобили, внесени в България от страни извън ЕС, ще падне с 1.5%. В момента в ЕС всички коли, внасяни от трети страни, се облагат с 10% мито."

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PoweRG

Aма пак няма изнесени суми за това колко ще са тези такси :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

пичове нали се сещате че за да направят толкова скъпа еко такса и общените леко ще го духнат щото аз не знам някой икарус какъвто все още имаме в Града да не плаща огромна еко такса :) А доколкото за стимулирането на копуване на нови коли /Ебахти стимулирането кой българин с заплата 400 лева бил дал 15 000 за няква си лада или дачия.И то нова всички знаем новите коли с изключение на японски колко са "здрави.Ако се остави свободно вкарването на коли от EU без големи такси автопарка малко или много ще се обнови.Голф 2 ще се замени с 3 Кадетите ще се зменят с Вектри Астри а старите фордове ще се заменят с по нови малко или много средната година на колите карани ще стане 95-6 .Я сметнете при заплата на Чехите 1000 евро 80% да дадът за регистрация наавтомобил не е чак толкова много .При заплата 300 лв в БГ 80% е 240лева не е много .Ама наще политици искат и те 800 Евро да направят .Направо ви се чудя хора как траете тази наглост и как оставяме на крадци да ни ограбват хубавата страна .Защо Гърците са по добре от нас да не би да имат земеделие или нещо друго само чукари и маслини.Ама има кой да ги управлява как може в най бедната държава на Европа хора да карат Бугати Вейрон и Маибаси и Макларани а други москвичи и Лади.Чвсно ви казвам трябва да има нов 11 Януари 1997 и политиците ше се осерат ако направим едни протести щото като нищо ще ни махнат от списъка.И трябва всички управляващи да ги наредят пред парламента и хората да ги убият с камани.РЕВОЛЮЦИЯ трябва

подкрепям с две ръце :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivo_

пичове нали се сещате че за да направят толкова скъпа еко такса и общените леко ще го духнат щото аз не знам някой икарус какъвто все още имаме в Града да не плаща огромна еко такса :) А доколкото за стимулирането на копуване на нови коли /Ебахти стимулирането кой българин с заплата 400 лева бил дал 15 000 за няква си лада или дачия.И то нова всички знаем новите коли с изключение на японски колко са "здрави.Ако се остави свободно вкарването на коли от EU без големи такси автопарка малко или много ще се обнови.Голф 2 ще се замени с 3 Кадетите ще се зменят с Вектри Астри а старите фордове ще се заменят с по нови малко или много средната година на колите карани ще стане 95-6 .Я сметнете при заплата на Чехите 1000 евро 80% да дадът за регистрация наавтомобил не е чак толкова много .При заплата 300 лв в БГ 80% е 240лева не е много .Ама наще политици искат и те 800 Евро да направят .Направо ви се чудя хора как траете тази наглост и как оставяме на крадци да ни ограбват хубавата страна .Защо Гърците са по добре от нас да не би да имат земеделие или нещо друго само чукари и маслини.Ама има кой да ги управлява как може в най бедната държава на Европа хора да карат Бугати Вейрон и Маибаси и Макларани а други москвичи и Лади.Чвсно ви казвам трябва да има нов 11 Януари 1997 и политиците ше се осерат ако направим едни протести щото като нищо ще ни махнат от списъка.И трябва всички управляващи да ги наредят пред парламента и хората да ги убият с камани.РЕВОЛЮЦИЯ трябва

подкрепям с две ръце :)
напълно съм съгласен :):):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

НА ОРУЖИЕ БРАТЯ!!!:):):):):) ай да ги почваме та да ги свършиме........

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PoweRG
TУК има малко инфо относно колко ще бъде еко таксата! Е поне е по-малко от очакваното :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

TУК има малко инфо относно колко ще бъде еко таксата! Е поне е по-малко от очакваното :P

Това може ли да се разбира като окончателно и единствената такса ли ще бъде при внос на автомобил. На мен ми се вижда прекалено малка.... т.е. прекалено хубаво, за да е истина ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DjSprite

Аз мисля 4е ще има и доста по високи такси за първа регистрация :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

... и данъци.Ако се сметнат всички вдигания на цени свързани с автомобилите от догодина (ГО, винетки, екотакса, регистрация, предполагам и данъци) + косвени данъци (като акциза на горивата примерно) може би ще излезе че ще се компенсира ДДС-то в рамките на 3-4 години (ако не и за по-малко).ДДС на изплащане ... :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

да де ама ако е така , няма да има голяма разлика дали колата ще е със 50 или 500 коня двигател ... което си е бонус и би дошло много добре за повечето от нас които си мечтаят за б16 а досега нямаше как да си платят входните такси

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

да де ама ако е така , няма да има голяма разлика дали колата ще е със 50 или 500 коня двигател ... което си е бонус и би дошло много добре за повечето от нас които си мечтаят за б16 а досега нямаше как да си платят входните такси

Е, акциза мисля че остава за над 163 коня (или колкото е там), така че 500 коня пак ще е трудно. :cool:Определено ще е изгодно да се вземе по-мощна кола вместо по-слаба, а и при Хонда кубатурите с много коне не са големи и ГО е по-малка :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest doktorche

Колко по мощна ти е колата толкова по големи и адски големи ше бъдат : такси,данци,гтп,то,екота и тем подобни то и сега е така :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PoweRG

Радвай се народе! Погледнете TYK и започвайте да търсите ВТИ-ки !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest blackw

Високата екотакса ще е само за нов внос стари колиhttp://news.ibox.bg/news/id_562908301

Заместник-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев прогнозира, че от догодина екотаксата за най-старите автомобили ще бъде между 200-300 лева.Той поясни, цитиран от БНР, че въвежданите от догодина екотакси ще важат само за шофьорите и собствениците на коли, които ще си закупят автомобили от територията на Европейския съюз.Таксата няма да е валидна за тези коли, които вече са внесени в страната.Тези мерки няма да засегнат завареното положение, те ще се отнасят от сега за в бъдеще, така че тези собственици не бива да се притесняват, подчерта Георгиев.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8
:) Да видиш, пък да не повярваш! Знаете ли, има една френска май беше поговорка :"Прекалено е хубаво, за да се случи точно на нас!". Все пак, надеждата крепи човека! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iwo

Колегата е прав за акциза,до март месец всичко ще си остане както до сега :stupid:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CityNight

Ми тогаа април...тъкмо за рождения ден една VTi'ка :Р

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

надеждата винаги последна умира :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ИВО

Има ли вече някой който се е възползвал от това че станахме европейци, ако има нека сподели как стои въпроса с вноса (на магданоСа за лютеницата) какво е необходимо като пазариш нейде по чужбина и какво става, какво трябва да се прави като влезеш с автомобила в БГ (става въпрос за Японки )?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

До колкото разбрах,без акциз до 120кв( 163 k.c.) и там от където я купуваш да е минала техн преглед :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Абе до колкото разбирам,за колите никаква яснота няма,и докато не минат поне 200-300 коли нов-внос през БГ границите няма и да стане ясно.Оба4е разбирам 4е горивото поскьпнало,от там и стоките пак 6те по4нат да катерят нагоре,винетките ,гражданската и незнам о6те какво.Но нали сме ве4е Европейци да не ви пука.Може вси4ко да поскьпне но колите 6те поевтинеят.Само не е ясно кога то4но но карай.Ние 6те си 4акаме евтините коли пьк когато тогава.Аз затова 6те по4акам тука в Германия да се уто4нят не6тата,кой колко 6те лапа при нов-внос и кьм Май месец ако е ве4е вси4ко ясно,6те се прибирам с 10-тина 'евтини' коли.Сори за 4 и 6 но нямам тия букви4ки на 6вабската клавиатура.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest naYavorTa

До колкото разбрах,без акциз до 120кв( 163 k.c.) и там от където я купуваш да е минала техн преглед :D

То добре звучи,ама какво правим с колите внесени от д-ви извън ЕС?Тогава маи ще трябва по голямо бъркане по джобовете! :thumbs1: Акциза маи е неизбежен - не стига,че колата е произведена извън Европа,ами се внася от д-ви извън ЕС!Е кой да ти каже какво става!? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 4u6kata

Акциз няма начин да има след като няма ДДС!!!! Значи няма акцизи няма ДДС 350лв или някаде там такси за регитрации , като разбирасе колата е купена в движение има техн. преглед и платени такси и данаци от предишният собственик!!! Толкова е просто :thumbs1: Пожелавам ви да карате все по нови и хубави коли :D Хубавото е че вече нма да се внаят бракувани коли от Италия и каде ли още не и да се "препарират".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iceman

Аз малко в оффтопик ще влезна, но ... Как седи въпроса с зелените ни карти, пак ли трябва отделно да си ги купуваме или са вкл в застраховките. По новините даваха, как връщали хора за зелени карти, та се връщали, плащали още 150камъка и си минавали без проблем след това.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

50 и няколко лв се доплащат :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 4u6kata

Ами интересен въпрос :thumbs1: След като го зададох на един застраховател ме гледа тъпо около 3 мин и изръси че били отпаднали?!?!? Което са си глупости! Ако си си я пражил за година и това е било преди 1.1.07 зна4и трябва ама от каде и колко е мистерия за мен и повечето застрахователи! А вече ако си направиш нова си върви с нея зелената карта, защото няма "не искам карта даите по евтина застраховка..." Както бяха писали че подписваш декларация че няма да напускаш БГ и дрън, дрън ... :D50 лв за колко , седмица или месец ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

50 лв за колко , седмица или месец ?

.....година :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

Да! Аз съм се подписал, че няма да излизам извън БГ и ако искам било още 30 и няколко лева. Само незнам ако им ги платя и ме върнат на Кулата, че е невалидна какво правим???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GIGGS

След 1 януари 2007 акциз и ДДС за стари коли няма. При покупка на автомобил регистриран в държава-членка на ЕС се плащат такси за новата регистрация в България, еко-такса (с максимален размер околко 240лв) и данък превозно средство. Това е предвидено по нормативна уредба, но все още няма отзиви от първите внесени коли. В случаите с колите японско производство определяща е регистрацията по закупуване на автомобила - ако е в държава от ЕС не се плаща нищо допълнително, т.е. все едно си купуваш Хонда от Варна или Бургас. Аз лично съм на старт-позишън (приготвил съм парите) и чакам потвърждение за горната информация ... и късам ластика :thumbs1: за мечтаната японка :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest naYavorTa

За закупуване от ЕС ясно че няма да има ДДС,но аз пак да питам какво става с колите внесени извън ЕС? !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zarrick

Аз лично съм на старт-позишън (приготвил съм парите) и чакам потвърждение за горната информация ... и късам ластика :thumbs1: за мечтаната японка :D

И аз съм така. Едва ли ще изляза навън от страната да я търся, ама скоро ще излизам на пазара. За сега плановете са за 6г Civic, купе 125к.с. или хетч 3 врати - 115к.с..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GIGGS

И аз съм така. Едва ли ще изляза навън от страната да я търся, ама скоро ще излизам на пазара. За сега плановете са за 6г Civic, купе 125к.с. или хетч 3 врати - 115к.с..

Ако ти попаднат 2 такива обади се :) Лошото е, че у нас коли след '96 се предлагат предимно 1.4/75 к.с (евентуално 90). Другото интересно е, че уж всичките са внос от Германия и са на около 80-90 000 км, а из обявите в швабско не видях кола под 160 000 км. Как става тая магия ... :) За колите внесени извън ЕС единственото сигурно е, че остава условието за над 120 kw.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zarrick

Ми то аз километрите вече почти не ги гледам по обявите. То на какво да вярваш. Оня ден разглеждам "Автокъщи" и гледам кола 2002-3г на 120-30хил. км и колите дет са на по 10-15г от 1995-6а година пак са на по 150хил км. Как стават тези работи. Риск си е, ама поне майстора ако каже че е в добро техн. състояние е може би малко по-оправдан. Пожелавам ти успех с търсенето и на теб, GIGGS.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ironstone

offtopic

Още няма евтини обяви в мобилето, автокъщите се мъчат да си продадат складовата наличност и да си върнат някои мита. Аз като си търсих хондичката преди месец-два и всички бяха намалили броя на или спрели автовозите да видят какво ще стане.

Притеснява ме, че и без това е лудница по пътищата и сега, а след половин година да речем като почнат масово да се внасят бегачки на старо да не стане страшно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest persssi

Пичове, и аз реших да дам моят скромен принос по темата, която според мене живо интересува доста хора:weights::):tooth:Та, след еднодневно ровене из нета, най-полезно ми се стори това:http://info.mitnica.com/index.php?p=search...%E0%EA%F6%E8%E7Може да се поровите из сайта, има много интересни неща за ддс-тата, митата и акцизите. Според мене информацията е достоверна и доста актуална.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest blueeye

За съжаление акциза за коли над 120kW остава :tooth:Въпроса ми е за коли от 120 до 150 kW тези 35 лв. на kW за цялата мощност ли са или за тази над 120 кW ако е за цялата, значи за 120 kW - 4200 лв. :weights::)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...