Jump to content
Guest THUNDER

Нов Civic Vtec във Варна ;-))

Recommended Posts

Guest THUNDER

Здравейте фенове :lol:

Вчера надвечер си се движа аз по един от варненските булеварди, пристроявам се за ляв завой и ... опаааа, виждам синия Сивик VTEC, който се продаваше във mobile.bg. Същия, за който тук имаше тема с поздравления за собственика по отношение на "немските пръчки" :lol::lol: !!

Казах си: "Абе може ли някой варненец да е купил колата ???" и се прибрах у дома...

Днес отивам при Дидо, нашия Honda-магьосник във Варна ( СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ ЗА НЕГО И ЗЛАТНИТЕ МУ РЪЦЕ !!! ) и какво да видя - колата там :angry::blink:

Като истински car-freak :lol::lol: си нося фотоапарата у мен... Та ето няколко снимки на звяра (съжалявам, но колата беше мръсничка, ала скоро ще кача и накипрени снимки, обещавам :lol: )

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А на тази последна снимка увековечих мастер Дидо във тази истинска бегачка:

Публикувано изображение

По думите на мастера колата е в много добро състояние и ми се струва (като познавам макар и малко новия собственик), че ОЩЕ ОТ ДНЕС ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА НАКАЗВА НА МЕСТНИТЕ ГОНКИ :lol::lol::lol: Ноо за тези премеждия - друг път :lol:

Айде насладете се на машината :lol:

P.S. колата е със ауспух MOHR - по мое сведение и впечатления може би най-уважаваните в Германия ауспуси за Хонда, особено за VTEC. Та саунда е БРРРРРРРР :lol: : :lol: blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

:lol: Много е хубава :angry:

ОБАЧЕ: прави ми впечатлени и от тези и от малките снимки които бяха в обявата, имам чувството че ОРИГИНАЛНО тази кола НЕ Е VTi-ка (модел на шасито "EG6"), НЕ Е излезнала от завода с този мотор :lol:

Ще попитате защо така реших - ами много просто. Това СИВО табло, тези ОБИКНОВЕНИ (само дясната де, за лявата - т.е. шофъорската - за нея ясно :lol: ) са СТАНДАРТНИТЕ седалки за по-слабите версии, също така и обикновените ЗАДНИ седалки...

За да е VTi, за да е СИВИК EG6 трябва ИНТЕРИОРА да е УНИКАЛЕН ! Задължително таблото и стила на интериора да е в ЧЕРНО, ПРЕДНИТЕ седалки да са "извратени" по дизайн (подглавника е захванат САМО с ЕДНА опора острани - по принцип, с тези седалки са оборудвани ВСИЧКИ Американски/Канадски и Японски СИВИК 5-а генерация, независимо дали са Хечбек, Седан или COUPE), ОБЛЕГАЛКИТЕ на задните седалки също са по-високо спрямо тези от "обикновените" модели и още МНОГО друго детайли в интериора, които правят CIVIC EG6 "VTi" УНИКАЛНА кола, а НЕпросто СИВИК с як мотор !!! Абе - който е заглеждал по снимки от срещите или е имал близък контакт с колата на PARADOX_sf, знае за какво говоря :lol:

Но от друга страна, виждам че мотора си е B16A2-ка, инсталацията за ABS-а (който е СТАНДАРТ за тези коли), стабилизиращата щанга (която минава НАД инжекционата система) също е налице. Въобще - много ме озадачава мен тази кола :lol:

Чудя се: Данеби СТАНДАРТНО този Сивик да е бил с по-слаб мотор (ПРЕДПОЛАГАМ, че стандартно това е CIVIC EG4, стандартно оборудван с D15B2 мотор) , но в последствие да е ПРЕОБОРУДВАН от някоя БЛЪСНАТА (най-вероятно :blink::lol: ) Civic EG6 "VTi" ?! Ще помоля и IVOHONDA да разкаже малко повече за тази кола, тъй като той много добре я знае :lol::lol::lol: Пък и - дори Ти колега THUNDER - бих те помолил, само затова че любопитството ми много надделява: БИ ли погледнал при следващата си среща с този автомобил, НОМЕРА НА ШАСИТО, да видиш КОЙ е модела на самото шаси. Фактически, кажи какво пише СЛЕД "JHM", какво следва след това (EG3, EG4, EG5 или ЕG6). За да разбера СТАНДАРТНО тази кола с кой мотор е била оборудвана, КАК е излезнала от завода :lol: НО - погледни този номер от самото шаси където е издълбан, а НЕ от табелката, защото табелка се сменя лесно, докато самият издълбан ЗАВОДСКО надпис на номер на шаси по трудно (но все пак става номера :lol::lol: ) се променя.... :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest THUNDER

Здрасти Алекс :lol: Още като видях колата аз също разбрах, ЧЕ НЕ Е ЗАВОДСКА VTi-ка - по същите признаци като теб :lol: Ноо, от коректност пред новия собственик (знам ли, може да се обиди момчето...) дълго мислих дали да го включа към инфото за колата, но накрая реших да замълча. Бях сигурен че по-светнатите :lol: ще забележат точно по таблото и седалките :lol: !Та колата си е била D15B2 и е направен (по думите на Дидо мастер) много кадърен engine-swap + електрониката, задния мост, ABS и останалото от В16А2. Що се отнася до интериора, според мен трябва да се пипне, защото седалката на пътника + задната доста амиии ... загрозяват другото, нооо всичко със времето си надявам се :lol: Мога да заведа пича да си купи волан и други маркови глезотиййки от тунинг-магазина на Ники и ще е на 6 :lol::lol: Като сложи и едни 16-ки джанти мале мила ... :angry::blink: Аре лека !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Ясно :angry: Значи, така както предполагах - това СТАНДАРТНО си е Civic EG4 :blink: А някой да знае - дали това "преоборудване" е извършено в България или е в чужбина ?! :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest THUNDER

Относно това дали трансплантацията е правена у нас или в чужбина - това може да каже IVOHONDA или ... утре ще говоря с новия собственик на колатаи ще ви светна :angry: Но според мен е правена в България :blink: До утре !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos
Отговорено (Редактирано)

Ролбара не е оригинален а е "OMP".Това е фирма за състезателни части и консумативи.Повечето гащеризони и ръкавици на състезателите са "OMP".И дано са работили по спирачките че ...............!!!

Редактирано от Hronos

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

Браво още не съм я видял ама дано да е скоротази новина ми възвърна интереса към местните уилчни гонки:angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rebel

Не познавам лично пича от Пазарджик, но съм чувал от различни хора, че е манияк на тема автомобили и мотоциклети и сам я е "правил". :lol::angry::blink: P.S. А как ви се вижда това:http://www.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu...2280&f1=details -има ли такова животно?!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Ами дори и да е истина , което много ме съмнява по простата причина че такива състезания не се провеждат никъде из Европа,а само в Америка или Канада , конските и силе ще завишът по такъв начин цената че по-хубаво да си вземеш нещо друго. :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

нещо много измислена ми се вижда тази обявапък и цената е много ниска....а и колата не изглежда да е състезателна а по скоро е правена за шоута....звънни на пича и сигурно ще ти каже че имаш грешка или е шега

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest IVOHONDA

Здравеите,снощи ходих до Варна и правихме тестове на двете hondi сигурно е било страхотна гледка отстрани,двете VTI-ТА НА старта.по добрият на старта печели,колата е била преди 1.5 пражена е тук,от човек които разбира

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

пражена е тук,от човек които разбира

Сигурно имаш на предвид "правена", ама е и пражена, със сигурност :() Такава кола... Не се прави, да не се пражи!Ако не е тайна, коя спечели? Фабричната Vti или правената?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

Здравеите,снощи ходих до Варна и правихме тестове на двете hondi сигурно е било страхотна гледка отстрани,двете VTI-ТА НА старта.по добрият на старта печели,колата е била преди 1.5 пражена е тук,от човек които разбира

трябавше да кажете да доидем да видим и ние с простосмъртните хонди :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest THUNDER

Даа - снощи ми се обадиха за VTEC-гонката :(:( , но бях на маса, та не успях да присъствам лично.Но от свидетели чух, че ПРАВЕНАТА е била с мнооого малко - първият път с около метър, а втория може би с един стоп :( Но нека IVO каже - от първо лице :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

вчера ми казаха че вече си имаме и mitsubishi eclipse във варнанякой виждал ли го е?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest THUNDER

Потвърждавам, че "трансплантацията" :P на колата е правен в България и по-конкретно във Враца ;) Явон там има доста кадърни майсторля ;);) Хайде Алекс и Prelude-BA4 да кажат нещо за това.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Потвърждавам, че "трансплантацията" :D на колата е правен в България и по-конкретно във Враца :P Явон там има доста кадърни майсторля ;);) Хайде Алекс и Prelude-BA4 да кажат нещо за това.

Ха ;) Не съм чул такива неща :D НО - мога да поразпитам :P ПОНЕ ако знаех за КОИ години става дума - КОГА точно е правена тази операция, може и да понауча нещо :P PS: тя колата Врачанска ли е била някога или просто тук е извършено прехвъргането на мотор и т.н. ?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRACING

Потвърждавам, че "трансплантацията"  ;)  на колата е правен в България и по-конкретно във Враца  ;)

Явон там има доста кадърни майсторля  ;)  :blink:

Хайде Алекс и Prelude-BA4 да кажат нещо за това.

<{POST_SNAPBACK}>

Това пък мнооооооо ме разсмя. ;):););) Трансплантацията беше извършена в Пазарджик!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho
Отговорено (Редактирано)

Потвърждавам, че "трансплантацията"  ;)  на колата е правен в България и по-конкретно във Враца  :D

Явон там има доста кадърни майсторля  ;)  ;)

Хайде Алекс и Prelude-BA4 да кажат нещо за това.

<{POST_SNAPBACK}>

Това пък мнооооооо ме разсмя. :D:D:D:D Трансплантацията беше извършена в Пазарджик!

<{POST_SNAPBACK}>

батенце таз кола стана легендарна...нема лошо ама така да дрънкат простотиии...без основа...е не върви...при условие колко труд и мъка е фърлено по тая кола....та колата е пазарджишка...не знам кой преди колко време каде я е видял...но преди около 4 години беше в пазарджик(ти най добре знаеш)...а тва с враца ме утрепа....колега THUNDER нищо лично но имаш много грешна информация ;)....малееее ма таз тема е мнооо дърта чак сега виждам :angry::cry: Редактирано от mihho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki
:angry::cry::D;) некрофили ;):D:D:D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tirex

Не ми се пуска нова тема,та... -Кой кара Сивик с номер 0709,май син на цвят.На 25.05. надвечер се сборихме на магистралата за Шумен и моя кошник издъхна на 210км/ч.Накефи ме как ускори тоя Сивик.Пуснах аварийни и спрях пред него,за да видя кой е,той също спря,но веднага след това потегли и караше бавно с около 130-140.Да си признае кой е!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest THUNDER

Да бяхте "възродили" някоя тема от 20-ти век :):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

Да бяхте "възродили" някоя тема от 20-ти век  :beer:  :fun:

<{POST_SNAPBACK}>

явно е станало някаква мода последно време да се ровят архивите и да се изкарват теми от преди 100 год. :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOSS`HOGG

P.S. колата е със ауспух MOHR - по мое сведение и впечатления може би най-уважаваните в Германия ауспуси за Хонда, особено за VTEC. Та саунда е БРРРРРРРР biggrin.gif : tongue.gif blink:

между другото гърнето е отдавна на моита кола. нямам думи за него мноо е яко. ето го и него:

Публикувано изображение

:drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRACING

Между другото, заради това гърне купих един ЦРХ 88-91,свалих си гърнето и 3 броя 3 точкови колана,докарах го до БГ иго продадох.Видях джантите на снимката и се сетих, че имам 2 броя 15-ки които удивително приличат на твойте,ако те интересуват свиркай.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...