Jump to content
Guest Kid Android

Дискове и накладки

Recommended Posts

Guest Kid Android

Здравейте!Дисковете и накладките ми изглежда са за смяна. Моля, дайте ми кокретни отговори на следните въпроси:1) Коя марка дискове и накладки е най-добре?2) Каква е цената и откъде?3) По-добре ли е да си използвам оригиналните дискове и да ги престъргвам, вместо Nipparts или Bendix от Kanex, например? И, ако е по-добре, къде да ми ги престържат и за колко $?4) Сам ли да ги сменя или на майстор (майсторът е ясен кое е :D)?Колата е Civic D15B2, Hatch, '92.Предварително благодарско на всички!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Kid Android

Ей, пичове, да разбирам ли, че никой никога не си е сменял дисковете и накладките?P.S. Тъкмо гледам през прозореца една черна красавица с плевенски номер как я снимат застрахователите долу. Ще си имаме нов член :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Може би никой не отговаря,защото темата е обсъждана многократно.Както и да е.Аз съм сменял предни.Сложих дискове Нипартс.Накладки сложих едни кашкавалени и сега ще ги сменя с нипартс или кашияма.Не,че това е най-доброто просто това съм сложил.Горе-долу всички са на мнение,че оригинални дискове държат най-много.А щом майстора ти е ясен спокойно можеш да си напазаруваш от него.Моите дискове излязоха 84 лева двата.Успех :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Kid Android

Знам, че темата е обсъждана многократно, но има 1000 мнения в различни посоки. Аз затова и зададох 4 конкретни въпроса.Благодаря на cls! :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dido_dimov

Колега, какво те кара да мислиш, че този път ще получиш по-малко отговори и те ще са в една насока?Ще се пускаш ли в рали шампоината или на гонки по летищата?Ако "НЕ" мисл, че като влезеш във втория /ако не в първия/ магазин за атвочасти - там ще ти кажат и каква е цената и ще те посъветват за марка.По-добре вземи нови и не пристъргвай старите и прецени дали ще се справиш по-добре от майстора и така избери. Не знам колко си сръчен за да ти кажа слагай си ги сам.На първия въпрос едва ли някой може да ти даде конкретен отговор. Коя марка е най-добра ... отговор може да даде лаборатория изследвала всички марки ... всеки може да даде личното си мнение, но то е нищо повече от лично мнение, конкретно свързано с неговия случай.Втория въпрос ... може би е най-правилен и на място.Третия - ако новото е качеството на старотокато е било ново/оригиналното/ винаги е по-добре.Четвъртия отговор може да го даде човек, който те знае колко струваш като монтьор.

Редактирано от dido_dimov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Kid Android

Благодаря и на Дидо!Това, което ме кара да мисля, че ще получа по-малко отговори е, че получих малко отговори (общо 2) :blink:)Относно въпросите:1) очаквам лични мнения, не експертни (няма да се пускам по летищата :D);2) още нямам отговор;3) nipparts, bendix от kanex или "арабски" brembo по-добри ли са от старото, но качествено japаn-ско;4) от "многократните" обсъждания на темата тук останах с впечатлението (а и някой го беше казал), че дискове и накладки се сменят "с поглед" (сменял съм накладки, ама на "Рено" :P).Поздрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Kid Android

Offtopic: Още една хонделиера (само че седан) се снима долу. Тоя път е мадама задкормилното и е софийски номера :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Kid Android

Добреее, явно празниците ви се отразяват негативно :whistle:)Искам отговор само на 3-ти въпрос, а именно Nipparts, Bendix, Brembo (с неясен произход), или престъргани оригинални дискове. Като бонус, очаквам и съвет за накладки, че то нови дискове и стари накладки е като 8-ма генерация с АЗЛК двигател... и двете са яки, ама... :plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest AMD

Аз сложих Niparts и накладки Lucas и съм доволен :whistle:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

А защо не направиш сам избора си?Конкретен отговор и да получиш не виждам каква е ползата.Защо ли?Обяснявам:10 пича са сложили Нипартс и си свиркат,други 10 пича са сложили Бендикс и си свиркат и те,други 10 пича и 2 пички са сложили "Друга марка няква" и те си свиркат и още 10 пича са пристъргали оригиналните и те си свиркат.Моят е съвет е:видя горе долу какви са марките и кой какво е сложил-избери си нещо от тези марки според пари и каквото си харесаш :whistle: А за накладки ами фирмите,които правят дискове имат и накладки(нипартс,бендикс и т.н.)Аз ще пробвам с нипартс или кашияма сега в първото мнение казах.Действай ;) П.С. Когато всички в един автофорум се съгласят,че 1 марка масло е най-доброто,тогава ще разбереш и за накладки и дискове :plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...