Jump to content
JoroP.

Проблем с теч във купето

Recommended Posts

Значи проблема започна така: Усетих неприятен мирис в купето на мухъл и тръгнах да махам стелките в следствие видях че на пасажерското място мокета е мокър.Махнах лайсната на прага и вдигнах мокета и видях че има направо локва,свалих седалката,вдигнах мокета,махнах стойката на бордовия,него го преместих на безопасно място,но източника на водата идва от по нагоре,но няма как да сваля тази част от долхата изолация заради кабели ,букси дета са навързани там.Свалих джабката зад които са филтър на климатик ,Air bag, други рабити които усложняват,премахването на тази изолация.Промуших пръсти до трудно достъпни места над изброените пречки и пипнах изолацията от там до прозореца -идеално суха.После махнах чистачките ,пласмата под тях да видя около вентилатора иделно суха имаше прах,излях две кофи вода (НЕ ВЪВ ВЕНТИЛАТОРА)на прозореца и долу около гнездото на вентилатора за да видя дали ще текне долу - ами не текна нищо само през оводнителния канал + това съм си пригодил филтър за купе (защото заводски няма -не на климатика а на купето)и иделно сух.Гледах тапите на купето те са зрави + това теча идава някъде над краката и то под всички мокети и изолации.Гледах за заварки дупки по купето по цялата кола няма нищо правено.Проблема е само на пасажерското място, но мястото на водача няма нищо-пак сухо.Течноста е ЧИСТА ВОДА не е антифриз от парното ,на вкус е вода , не се запотяват прозорците на включено парно а обратното.Преди миризмата я мих 2 дена под ред заради птичи изпражнения и заради лугата с водусруийка много обстойно.Просто няма как да разбера от къде идва този сериозен теч (2л+)от това недостъпно място без да разглобя цялото табло и по точно направо да я обезкостя.Моля за колегите които имат някакъв опит или предположение да ми помогнат ще съм много багодарен :) И още нещо моля прочетете тамата като хората , не ми се занимава с тъпи въпроси и коментари просто не съм в настроение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро да си пускал климатик? Ако си обърнал внимание, има 1 тръбичка, която отвежда конденза от радиаторчето на климатика (намиращо се под жабката) извън автомобила. Ако е леко откачена може да ти капе от там и да мокри. Ако е от доста време така, и си капе редовно като нищо ще ти прогизне мокета. На моят сивик лятото му сложихме климатик, и за около 300км на работещ климатик в жегите се събра над 2л. вода. Погледни там все пак, това е най-лесното.Успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Климатика не съм го пускал скоро (месец-2)но по принцип лятото си тече нормално от тръбичката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се е случвало да ми влиза от упльтненито на вратата. Беше скьсано в горния край и при продьлжителен дьжд през дупката се е пьлнило и водата влизаше в купето през снадката на упльтненито в долния край. Подлизваше.За да го открия теча порьсих с пудра навсякьде кьдето се сьмнявах и то си показа от кьде е след един дьжд. Аз имах теч и отзад и се оказаха както повечето пьти стоповете.

Редактирано от mom4i74

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както и да е подминавам за последен път странични коментари в рамките на добрия тон.И вече по темата:Вчера ходих при познат майстор и пак тествахме с обливане по всички отводнителни канали и отново нищо ,погледна тапите на купето извади едната много лесно, която е в епицентъра на мокрото и ме посъветва да я облепя с силикон ,защото нищо че е здрава пак може да пуска.Така след това отидох до гаража на един приятел да работя там на спокойствие и да я изсуша.Разровичках се още повече като откачих гадните щипки които заковават кабелите на бордовия и най-после намерих сухо по дунапрена след мократа му част и това вече отстрани всички други съмнения и сведе до хлабавата тапа(просто да се моля и не мога да си въобразя друго място за източник на теч).Изцедих ,попих и изсуших мокета и дунапрена с две духалки за около 8 часа идеално всичко.Тапата направо я бетонирах със топъл силикон - сложих преди да поставя тапата(едвам я вкарах после),след това я облях обилно отгоре и накрая намазх обилно и отдолу.Но все пак не съм 100% сигурен ,че е решен проблема , така че ще следя мокета и под него постоянно , и ще тествам пак с води т.н. И чак тогава ще ви дам окончателен отговор как е решен проблема.П.С.За колегата дето писа за уплътнението на вратата е сухо и здраво ,но пак ще тествам и колега мерси много за съвета винаги има полза.

Редактирано от JoroP2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей JoroP,И при мен се появи тоя теч, аз карам ЦР-ВАко има някои някаква идея да поства нещо защото работата е зле. Днес смених уплътненията на кората където е между предното стъкло и двигателя. Сложих от тези уплътнения дето са за прозорци, преди това измих с обезмаслител. Утре ще видим като е откарам на автомивка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами проблема го реших отдавна но съм забравил да напиша как съм го решил,че при мен след мн главоболия и разглобяване се разбра че е от отводнителния канал(тръбичка)на шибидаха и по точно от самата сглопка ,която се състои от маркуч който влиза в гумено коляно което вече изкарва водата от купето и тръбичката стоеше леко свободно в коляното почти измъкната.Отстраняването се състоя във това да намажа гумената тръбичка със течен полиуретан към гуменото коляно , но без да прекалявам със матеряла да не се запуши канала.Това коляно от където идваше теча във Prelude стои зад две кутии които са така наречените abs contorl unit и multiplex control unit и не се вижда докато не ги свалите.п.п.И това не е частен случай ,случвало се и на други коли от марката със шибидах

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...