Jump to content
Guest svetoslavned

Помощ

Recommended Posts

Guest svetoslavned

Случая е следния ,колата е с двигател д15б2 ,когато работи на празен ход е леко шумен като натисна съединителя отихва-шума изчезва.Та вапроса ми е ,от какво е шума и опасен ли е ,на мене ми прилича на аксиален лагер но не съм сигорен.Предварително ви благодаря за мненията и препоръките.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

трябва да е лагер на главната ос на скоростната кутия. Ако не е прекален шума, смени маслото и си карай така ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetoslavned

Шумът не е много силен ,но когато натисна съединителя се чувства как утихва мотора.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Шумът не от мотора.Може да идва от тази посока,но не е от него ;) Ако ти "зърка" аксиалния би трябвало да се утеши като натиснеш ако натиснеш съединителя леко(ако го убереш на 1/3 примерно).Има и други варианти.Ако шумът изчезва когато натиснеш съединителя докрай т.е. отдели напълно,тогава проблемът,както каза Майната, е в двата лагера на първичния вал на скоростната ти кутия.Това е всеобща болест по този тип кутии.Не се притеснявай лекува се лесно ;) и не е голям проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

Шумът не е много силен ,но когато натисна съединителя се чувства как утихва мотора.

<{POST_SNAPBACK}>

Това си е лагер на първичния вал на ск.кутия,ако питаш мен.Като натиснеш съеденителя и отделяш двигателя от ск. кутия и няма шум.Пуснеш ли съединителя придаваш движение до скоростната кутия и почва шума.Това е само предположение ,така че се довери на майстор....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetoslavned

ОК благодаря,ще се допитам и до майстор. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest civic1.5
:D Фене наи то4на диагноза - лагир или лагери на парви4ен вал на скоростна кутия, единственото слабо място на този тип скоростни кутии, разглобяването е елементарно лагерите са ролкови така 4е при зглобяването няма проблеми с луфтовете като сас самореголиращите се лагери/ролковите/ :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ombre

Лагери на първичен вал на ск. кутия.100%Кутията верно е елементарна за работа ,но намирането на лагери не е.Е, аз имам,ма това е друга тема :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

...

Кутията верно е елементарна за работа ,но намирането на лагери не е.

Е, аз имам,ма това е друга тема :D

<{POST_SNAPBACK}>

Вярно има :D

Ако беше от София щях да ти кажа да ходиш при бате Омбре, ама за Плевен незнам.

Мен това не ме спря де и пак той ми я направи :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetoslavned

Ако е възможно бихте ли ми написали спецификацията на лагерите и каква марка са да ги потърся тук в Плевен.Благодаря за съветите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...