Jump to content
Guest ADH-Honda

Размер на гуми

Recommended Posts

Guest ADH-Honda

Въпрос към компетентните (Магнуме, ти си по тая част :D )Значи - кошлето (EG4 D15B2, стандартно от завода излиза с "13-ки по принцип) отпред е с 185/60/14Отзад е: 195/60/14Трябва да сменявам и 4-те гуми, защото просто... :D Почвам с въпросите (три броя)Първо: И 4-те ли гуми да са с еднакъв размер или както досега - задните да са по-широки ?Второ: Търся, но ненамирам 185 на 60 високи. Все на 65 (т.е. 185/65/14). Каква ще е разликата спрямо по-ниските досегашни (освен това което разбрах от калкулатора на Автогуми че при реална скоротст от 100км/ч, скоростомера ще показва 97км/ч примерно). Въобще, каква височина да предпочета (да продължавам да си търся 60 или да взема 65) ?!И трето: За ширината. На 185 или на 195 да остана.Абе въобще - кажете какъв размер като цяло да избера. Този модел с този мотор си върви с 155-ци 13-ки, виждал съм EG4-ка и с 215/40/17 гуми, но не това е целта. За тия "14 джанти които в момента имам, какъв размер галоши да им нахлузя.Благодаря предварително за всякакъв вид информация :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Според мен,слагаш си 175/65/14Масова гума от 70 до 90 лв са като цена на различните марки,в смисъл не е скъп размер и караш на воля.Отзад даже и всесезонни можеш да си сложиш,за зимата да сменяш само предни и си Чук.Това ако ще я полваш колата да се придвижваш.Без големи екстремизми.Ако ще се състезаваш по пътищата не е най удачния размер.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Аз търкалям Ег3-та с 185/60/14 и на четирите търкала....зимата слагам 155/70/13...и не намирам разлика в горенето...само дето я усещам по нестабилна по завойчетата ! :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Аз търкалям Ег3-та с 185/60/14 и на четирите търкала....зимата слагам 155/70/13...и не намирам разлика в горенето...само дето я усещам по нестабилна по завойчетата !  :D

<{POST_SNAPBACK}>

Подкрепям!

За твоята колица си сложи 185/60/14 според мен.

Ако няма в краен случай 185/65/14 ама трябва да има.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ognyan

Качи си колата на 195/50/R15 един път и да видим какво ще кажеш

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

Според мен,слагаш си 175/65/14

Масова гума от 70 до 90 лв са като цена на различните марки,в смисъл не е скъп размер и караш на воля.

Отзад даже и всесезонни можеш да си сложиш,за зимата да сменяш само предни и си Чук.

Това ако ще я полваш колата да се придвижваш.Без големи екстремизми.

Ако ще се състезаваш по пътищата не е най удачния размер.

<{POST_SNAPBACK}>

подкрепям Хроноса, и аз съм със 175/65R14 ;) и това за мен е най-реалния размер относно; скорост, стабилност на пътя, разход на гориво, и цена на гумата ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zmeq

подкрепям твардо колегата Огнян 15-ки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

зимата съм със 175/70R14 и се събират на CRXа в калниците хем е свален

това лято съм на 185/60R14, който е и стандартния размер на нашите колици.

по-големите балони дрънкат по-смело из дупките, но пък и "клатят" колата повече, по-тежки са а и се сучат по завоите, стабилността им е ниска.

Ако не ти бяга задницата, можеш да направиш както Хронос каза, някакви всесезонни гуми 2ра употреба за отзад и хубави 175/65-14 отпред, такива гуми се намират лесно.

Но така или иначе можеш да сложиш много размери, виж кой ти е най-евтин и слагай него, голяма разлика няма (да не кажа никаква)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

В крайна сметка - отпред сложих 185/55/14 - може би малко нисички, но за сметка на това страшни гуми (KUMHO незнам си какъв модел), а отзад сложих същия размер както преди - 195/60/14Наистина, както ХРОНОС ме беше посъветвал - имаше и много 175/65/14, но ми се струва прекалено тясна гума, затова избрах по-широките и малко по-ниски.Благодаря все пак на всички за съветите и отделеното време ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

зимата съм със 175/70R14

Това ми се върти и на мен в главата (да наруша предписанията ;) ), ама засега има време.

Сега съм със 175/65/14 - стандартното за мойта.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

зимата съм със 175/70R14

Това ми се върти и на мен в главата (да наруша предписанията ;) ), ама засега има време.

Сега съм със 175/65/14 - стандартното за мойта.

<{POST_SNAPBACK}>

да не е някоя 7-8а генерация, малко големи ми се струват за стандартни.

който ще пробва по-големи гуми нека се увери, че има място под калниците и няма да стържат никъде. особено ако е с неоригинални хонда джанти

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

97 или 98 г. 6-та генерация 'Англичанка' с 5 врати

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gydi

Hronos na acorda какви гуми са стандартните - ти какви слагаш? За нормално каране за зима за лято какво е най добре за акорд2000тди ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...